One riječi koje smo nekada željeli izgovoriti, ali su nas predrasude, strah od odbacivanja i neprihvaćanja spriječili, sada možemo s ponosom izgovoriti i vjerovati čvrsto u njih
Bez obzira koliko godina imamo, dio osobnosti uvijek bi trebao ostati čist, radoznao i bezazlen kao dijete. Početak lipnja 2015. obilježen je stelijumom (konjukcija 3 ili više planeta unutar jednog znaka) Sunca, Marsa i Merkura u Blizancima pa upućuje na čistoću misli, znatiželju djeteta i stav prema životu kao da je igra.

Kada odrastemo i dalje možemo imati dječju vjeru, maštu i viziju. One snove koje nikada nismo ostvarili, a dio su nas od kada postojimo i pri tome su čisti i lijepi, sada možemo ostvariti. One riječi koje smo nekada željeli izgovoriti, ali su nas predrasude, strah od odbacivanja i neprihvaćanja spriječili, sada možemo s ponosom izgovoriti i vjerovati čvrsto u njih. Vragolasti Merkur poziva na lukavstvo, na šalu, na duhovitost i puno smijeha, na otklanjanje straha smijehom i radošću i kako se do trinasetog lipnja kreće retrogradno, na prisjećanje kako smo to nekada radili.

U isto vrijeme, on je dubok i upućuje na našu misiju u životu pa ako smo nekada i negdje pogriješili u izborima, daje šansu da sada sve to ispravimo. Tako se mnogi studenti mogu sada predomisliti i odabrati skupinu koju su željeli upisati, a ne onu koju su im drugi savjetovali. Mogu nastati sjajni projekti, da se netko uključi u pisanje, u znanstveni rad, jer je zbog okolnosti bio spriječen. Jedini oprez treba zadržati zbog djetinjastih pogrešaka, da ne bi izgubili dokumente, ili imali manje nezgode na putu. Dakle, koncentracijom i posvećenošću, možemo imati uspješan i plodan period tijekom ovog mjeseca.

Ovan

Strpljenje inače nije vaša vrlina, a vi ste poznati po brzim riječima i brzim mislima i djelima. Često za vas kažu i da ste impulsivni i brzopleti. Sada ćete, naročito poslije 13. lipnja imati toliko dobrih ideja da ih i pored najbolje organizacije, nećete uspjeti sve realizirati. Ovaj priljev ideja, može pratiti rasijanost u onim običnim stvarima, koje su već postale rutinske, pa se može desiti da zaboravite pozvati nekog tko vam je jako bitan, da zakasnite na sastanak, ili ne stignete na službeni put, a veća vjerojatnost je da se to događa tijekom prvih trinaest dana mjeseca.

Nakon 13. lipnja, mnogi Ovnovi neće odoljeti šarmu mlade, ili mladolike osobe koja ih već dugo privlači. Moguće je da preko posla, ili kraćeg putovanja, uđu u vezu koja neće biti samo veza na kratke staze. Naročit oprez je potreban ako ste već u vezi, ili braku. Mogli biste se zanijeti pa dovesti u pitanje svoj brak. Mladi pripadnici znaka će imati sreće da najpoželjnija djevojka u okolini ili najprivlačniji momak, obrati pažnju baš na njih. Kako to ne bi bilo samo za pohvalu, uđite u nešto dublje, samo ako imate slične interese ili stavove.

Kada ste pod stresom, osjećate zategnutost mišića i cijelog tijela. U ovom mjesecu, želeći da sve postignete i sve šanse iskoristite, bit ćete pod tolikim stresom, da je to skoro fizički opipljivo.

Bik

Vi imate mogućnosti da tijekom prve polovice mjeseca, naplatite neke stare dugove, riješite stare financijske probleme i završite neko poglavlje vašeg posla i financija koje vam i nije bilo baš ugodno. U drugoj polovici mjeseca, ukazuje se šansa da dobijete povećanje plaće, jer ste dobro poslovali, da kupite neke željene strojeve, ili uređaje za rad, da dobijete unapređenje koje vas privlači i plaši, istovremeno.

Venera u Lavu će, poslije 6. lipnja od vas zahtijevati da riješite problem u kući i nađete balans kada je u pitanju taština, strah da ćete izgubiti voljenu osobu, ili nešto treće. Ne budite tvrdoglavi i ne inzistirajte na detaljima, jer znak Blizanaca je promjenjiv i njegova vladavina traje sve do 22. lipnja pa je jako važno da budete fleksibilni i tolerantni. Nije važan način, važan je rezultat i ako vam znači nešto što je izvan standarda i pravila, slobodno to i učinite. Vi uvijek ljubav doživljavate intenzivno, ali ste samim tim mnogo osjetljiviji na bilo kakvo odbijanje od drugih ljudi oko vas. Budite zadovoljni što znate voljeti bez straha da više dajete u vezi.

Promjena načina prehrane koja bi više bila bazirana na voću i povrću, svakako je dobra za vas.
Blizanci

Blizanci su poznati po dobroj komunikaciji, a ovog mjeseca vi ćete biti diplomat, taktičar, osoba koja može pomiriti sve suprotnosti i srediti sve probleme koji već dugo tinjaju u vašem poslovnom okruženju. Za vrijeme retrogradnog Merkura, a to znači u prvih trinaest dana lipnja, vaš šef, ili kolega koji vam je nanio manju štetu, ili vas stavio u drugi plan, sada može uvidjeti da vas nije dobro procijenio i biti potpuno na vašoj strani pa vam čak ponuditi i bolji posao.

Oni koji su bili sami, možda nisu mogli odlučiti između više prilika i osoba, a vrijeme ne radi za njih. Tako, dragi Blizanci, prihvatite osobu koja na vas djeluje umirujuće, s kojom imate zajedničke teme i želje, a ne onu koja u vama budi bezumnu strast, jer vi ste znak intelekta, a ne nagona. Moguće su zanimljive ljubavne priče koje će vas ispuniti osjećajem da ste živi i da ste mnogo toga propustili, a da sad imate priliku nadoknaditi propušteno. Jedna osoba koja vas dugo promatra će skupiti hrabrost i biti pored vas sve dok ne primijetite koliko ste joj važni. Ako je rođena u znaku Lava ili Vage, bit ćete vrlo sretni i zadovoljni svojim izborom.

Mjesec vaš vladavine predstavlja smjenjivanje jednog godišnjeg ciklusa u drugi, zato iskoristite ovo super povoljno vrijeme da odbacite nezadovoljstvo kao staru odjeću.

Rak

U vašem poslovanju ovog mjeseca kao da će dvije planete igrati najveću ulogu u vašem balansiranju i dovođenju u ravnotežu, to su Merkur u Blizancima, koji se kreće vašim dvanaestim poljem, poljem koje vam može stvoriti probleme i komplikacije pa je još retrogradni i nešto što ste htjeli zaboraviti, sada vam može postati veći problem nego što ste očekivali. Sve je to ublaženo Venerom u vašem znaku, bar u prvih šest dana lipnja, a zatim prelazi u vašu kuću novca, zajedno s Jupiterom i obećava vrlo stabilnu materijalnu situaciju.

Ako imate obitelj, znate kako je teško uskladiti potrebe različitih generacija. Čak i da ste mladi i živite s roditeljima, imate isti problem. Različitost u osnovi ne treba biti uzrok razmirica i sukoba, nego, baš naprotiv zanimljivost koja nas tjera da živimo u skladu s vremenom i da ispunjavamo svoj život učenjem o svim novinama koje nam život donosi. Ukoliko je vaš ljubavni život nekako čudan i nedefiniran u posljednjih nekoliko mjeseci, sada vam se nudi mogućnost da sve te nejasnoće u hodu riješite. Budite potpuno otvoreni i recite što vas to duboko pogađa i smeta vam, jer samo tako ćete imati šansu da se uskladite i da nakupljeno nezadovoljstvo ne bude uzrok pucanja veze.

Tijekom većeg dijela mjeseca, već poslije prvog tjedna, bit ćete vrlo izloženi virusima, a kako je uvijek bolje spriječiti, nego liječiti, možda bi uzimanje nekog prirodnog preparata za imunitet bilo pravo rješenje za vas.

Lav

Temeljiti ste u poslu i niste od onih koji puno riskiraju, ali vas sada jako okupira neka pomalo rizična, a vrlo isplativa ideja koja vam može donijeti željene zaokrete u karijeri i poslovanju. Možete optimistično planirati, jer vas štiti već od 6. lipnja boravak Venere i Jupitera u vašem znaku. To za vas znači da konačno stižete tamo gdje ste željeli biti i da ispunjavate svoje zamisli s velikom lakoćom. Mogućnosti da riješite svoj poslovni status su velike. Dobro je ako prihvatite posao koji vam bude ponuđen jer je on u ovom trenutku najbolji za vas.

Ljubavni savjet je da ne razvijate svoj ego i pomislite kako ste vi osoba oko koje i zbog koje se sve te emocije stvaraju, nego da ste sretni što ste se našli u pravo vrijeme na pravom mjestu i što ste pored prave osobe. Nije dobro ni biti razmetljiv u poklanjanju, jer kada se ciklusi smjene i prilike budu drugačije, vaša voljena osoba to može doživjeti kao neku vrstu hlađenja i odvajanja. Budite škrti u trošenju svoje zajedničke sreće i ljubomorno je čuvajte za trenutke kada ćete naići na probleme i iskušenja. Ako vašu ljubav “zaokupira” neki Strijelac ili Ovan, nikada ozbiljnije nećete razmišljati o sudbonosnom da, prvom, ili ponovljenom medenom mjesecu.

Ukoliko ste ikada imali problem s krvnim tlakom, može vas opet mučiti i ovog lipnja, naročito u danima kada budu nagli skokovi temperature.

Djevica

Bilo da ste student, ili priroda posla od vas zahtjeva umni rad i koncentraciju, bit ćete vrlo napeti i dekoncentrirani, zbog retrogradnog Merkura u Blizancima i vašem devetom polju, a u tijeku početka lipnja, taj utjecaj će biti mnogo jači, nego u njegovoj drugoj polovici. Bilo bi zapravo odlično, ako bi mogli isplanirati svoje aktivnosti tako da nađete vremena za odmor baš u lipnju, jer će srpanj, a osobito kolovoz biti poslovno mnogo ispunjeniji i dinamičniji mjeseci, koje je bolje iskoristiti na poslu.

Kada ste uznemireni, a bit ćete tijekom lipnja, vaš partner je osoba koja može puno učiniti za vas i da vam da polet koji ni ne sanjate. Nekada čak i riječi ne moraju iskazati bit, dovoljan je pogled. U vašem životu je dozrelo vrijeme da vaša veza, ili vaš brak sazrije i dođe na jednu višu i bolji razinu. Sad možete imati mnogo novih ideja kako da sve bude toplije i s više bliskosti. Mogu vas i dalje nervirati miješanje vaših, ili partnerovih roditelja, ili dječji prohtjevi, ali ćete vi biti na istoj strani priče i jedno drugom biti odana podrška.

Veći dio mjeseca, zbog napora na poslu će biti ispunjen padom energije i mnogo puta ćete se osjećati kao ispuhan balon. Umor koji će tijekom mjeseca biti gotovo kroničan, može vas zaista dovesti u situaciju da se zapitate što to s vašim zdravljem nije u redu, a treba vam samo odmor!

Kliknite na stranicu 2 za ostale znakove