Astrolog: Milan Atlić 

Početak mjeseca zatiče čak 5 planeta u retrogradnom hodu, pri čemu nam retrogradni hod Marsa najviše smeta jer najviše crpi energiju, tjera na neracionalne napore i aktivnosti, povećavajući razinu kortizola (hormon koji se luči kada smo pod stresom). Problem, dodatni, je što dispozitor Marsa ide do retrogradnog Merkura te je stvarno teško, u ovoj situaciji “biti pametan” i odlučivati onako kako je za nas najbolje, a da nas impulzivnost ne otjera u slijepu ulicu.

U ovakvim situacijama preporučuje se funkcioniranje po sustavu pragmatičnosti: “Radit ću ono od čega imam najviše koristi, a najmanje štete.”, savjetuje mjesečni horoskop.

Dosta T-kvadrata, u promjenjivim znacima, tjerat će nas korigirati naše fiksne životne stavove i da se, zbog čuvene misli: “kako gore, tako i dolje”, prilagođava novonastalim prilikama i da “budemo pametni”.

Jedna od povoljnih planetarnih konstelacija, svakako je visok broj Velikih trigona u zemljanim znacima, koji će nam dati dozu sreće (na materijalnom planu) u ovom nestabilnom mjesecu. Sretni Jupiter od 14.5. kreće ponovno izravno kroz znak Djevice, čime će najviše dobrobiti donijeti upravo Djevicama. Merkur će se vratiti u direktan hod 24.5. ali će se negativni utjecaji njegove retrogradnosti osjećati sve do 7.6. (dok se ne vrati na stupanj gdje je prvotno počeo retrogradnost (23 stupanj Bika)).

Na psihološkom planu, retrogradni Merkur će najveću štetu nanositi Škorpionima i Vodenjacima, koje će teško moći naći svoj mir.

Retrogradni Mars će od 28.5. ući u znak Škorpiona, što će ovom znaku donijeti dodatni problem, među kojima je stres na prvom mjestu.

Ovan

Mjesec svibanj je odličan za oporavak vašeg financijskog stanja, a također i za kritički pogled na vaš jelovnik, budući da nas sve ljepše vrijeme tjera na smanjenje garderobe koju nosimo svakodnevno i da većina od nas strepi što će se ukazati ispod.

Financije: Sa Suncem i Venerom u Biku, vašoj kući financija, malo je toga što vas može ostaviti bez solidne sume na novčanom kontu. Zbog Venere u Biku, trebalo bi da težite sklapanju ugovora, a Sunca u Biku, poduzetništvo je preporučljivo za vaše aktivnosti. Lavovi, Vage i Bikovi, su znaci sa kojima bi na poslovnom planu trebali surađivati.

Ljubav: Zbog Sunca u Biku, vašu ljubav možete sresti u nekoj financijskoj ustanovi ili restoranu (ljubav ulazi na usta) a vaš bi novi partner mogao biti u znaku / podznaku Bik. Bilo da ulazite u novu vezu ili ste zadovoljni vašim partnerom, ovo je mjesec, u kome, zbog retrogradnosti Merkura, morate biti tolerantniji no obično, savjetuje mjesečni horoskop. Zapamtite što vam smeta kod partnera i priopćite mu to tek narednog mjeseca.

Posao: Zbog retrogradnosti Merkura i Marsa, budite spremni na veće napore, da biste postigli ono što ste planirali. Bit će prilično nesporazuma u vašoj komunikaciji s radnim okruženjem te se, stoga, naoružajte sa strpljenjem i energijom, trebat će vam. Bikovi i financije će biti ključni faktori od koga će ovisiti uspjeh vašeg posla.

Zdravlje: Stres je glavni faktor koji remeti vaše zdravlje u svibnju. Pazite na količinu hrane koju unosite kao i na vrstu, budući da postoji hrana koja “hrani” stres. I višak kilograma, vrlo, nepovoljno utječe na razinu stresa. Imajte sve ovo u vidu kao i savjet da je “mudro, u popodnevnim satima, uzimati nešto na opuštajućoj bazi”.

Bik

Ovo je mjesec vaše osobne afirmacije. Zasijat će jače no što ste na to navikli, a vaša će vas okolina promatrati s više respekta i uvažavanja. U svom okruženju ćete, bar za ovaj mjesec, dobiti ono što se naziva: liderski status.

Financije: Venera u vašem znaku je tradicionalno jedan od najpovoljnijih položaja kada je financijski potencijal osobe u pitanju. Ako ovome dodamo veliki broj zemljanih Velikih trigona, eto razloga vjerujete da će vas novac “baš htjeti”. Ako, uz ovo, uspijete i da ovladati komunikacijom jer će vam retrogradni Merkur praviti problem, onda se vašem uspjehu neće vidjeti granice.

Ljubav: Venera i Merkur u vašem znaku… vi ste jedan od najsretnijih znakova, na ovom planu. Ako ste riješili da nešto popravljate u ljubavnim odnosima, pravo je vrijeme. Obratite pažnju na Strijelca i Ribe, ukoliko tražite novog partnera. Bilo da ulazite u novu vezu ili ste zadovoljni vašim partnerom, ovo je mjesec, u kome, zbog retrogradnosti Merkura, morate biti tolerantniji no obično.

Posao: Ovaj mjesec morate biti vrjedniji no obično, budući da će od vašeg rada ovisiti koliko ćete zaraditi. Realizacija, već sklopljenog, ugovora bit će u središtu vaših radnih aktivnosti. Sposobnost dobrog protoka, s vašim financijskim potencijalom, bit će ključ poslovnog uspjeha. Budite spremni ponoviti neke poslovne poteze.

Zdravlje: Vrlo ste napeti, kao posljedica svakodnevnog stresa. Morate nešto učiniti na planu opuštanja i odmora, kako na dnevnoj, tako i na tjednoj razini. Ako niste izvršili detoksikaciju jetre u ovoj godini, učinite to u ovom mjesecu.

Blizanci

Ovo je mjesec podvlačenja crte ispod onoga što ste učinili u posljednjih godinu dana i vrijeme stabilizacije na psihološkom planu. Možete i isplanirati aktivnosti u narednom periodu ali nije mjesec u kome bi trebalo započeti nešto novo, već samo završiti ono što ste ranije započeli.

Financije: Zarada novca, u ovom mjesecu, se odvija daleko od očiju javnosti. To može biti neki posao koji ima veze sa zatvorenim prostorom, medicinskim ustanovama ili, u pitanju može biti neka špekulacija, gdje se, na zaradu, ne plaća nikakav porez. Također, može se dogoditi, da će vam, na poslovnom planu, financijska konstrukcija predstavljati problem za izvršavanje posla.

Ljubav: Zbog čak 3 planete, među kojima i zbog Venere, planete ljubavi, u vašoj 12. kući, bit ćete skloni flertovima i tajnim ljubavima, što bi za mnoge pripadnike ovog znaka mogla biti “poslastica”. Ako poželite izlet u avanturu, partnera potražite u znaku Bika ili Ribe ali budite oprezni, budući da je vaš Merkur u retrogradnom hodu.

Posao: Mnogo nepredviđenih okolnosti, potreba da se pojedine poslovne aktivnosti ponove, kao i nedostatak adekvatne poslovne komunikacije, odlikovat će ovaj period. Nemojte padati u vatru i gubiti prijeko potrebnu komunikaciju s radnim okruženjem – najbolji je mogući savjet za ovo razdoblje. Neka vas ove planetarne (ne)prilike ne obeshrabre u izvršavanju radnih zadataka.

Zdravlje: Ovo je mjesec u kojem će se vaši živci naći na ispitu, budući da će vas stres vrebati na svakom koraku. Kada posao ne ide, nemojte se nervirati, jer vam to može samo ugroziti zdravlje i odvesti vas od zacrtanog cilja. Dovoljno odmora i dovoljno sna moraju imati prioritet u vašim aktivnostima, ne želite li upasti u zdravstvenu krizu.

Rak

Ovo je mjesec u kome će u prvom planu biti zarada od profesije kojom se bavite kao i odnosi s prijateljima. Možda steknete novog prijatelja, a možda vam se i otvore oči po pitanju nekog prijateljstva. Osoba u znaku Lava, izvjesno je, pokazat će prijateljsku naklonost prema vama.

Financije: U ovom mjesecu će vam u prioritetu biti naplatiti ili vrednovati svoj profesionalni trud. Ako uopće budete imali prepreka, one će biti vrlo lako prevladane, a Bikovi su osobe koje će najviše imati utjecaja na ove vaše napore. Ribe, Strijelci i stranci imat će bitnog utjecaja na vaš financijski uspjeh. Dobra komunikacija je ključna za vaše financije u ovom mjesecu.

Ljubav: Zbog prilično problematičnih planetarnih prilika, trebate biti krajnje oprezni. Bilo da ulazite u novu vezu ili ste zadovoljni vašim partnerom, ovo je mjesec, u kome, zbog retrogradnosti Merkura, morate biti tolerantniji no obično. Ako ste odlučili naći novog partnera, potražite ga u znaku Bika ili Strijelca i, nemojte lako odustajati, budući da su prepreke na vidiku.

Posao: Ako ste odlučili da u ovom mjesecu napravite bitan pomak na poslovnom planu, pred vama je težak zadatak budući da su planetarne prilike dosta komplicirane. Ipak, radite ako morate, rezultati će stići kasnije, tijekom godine. Kao glavni problem, na ovom planu, bit će slaba ili nedostatak komunikacije. Neka vas nepredviđene okolnosti ne obeshrabre, ostanite posvećeni zacrtanom zadatku.

Zdravlje: Pokušajte pronaći balans u vašim povećanim radnim naporima jer vam oni mogu, ozbiljno, ugroziti zdravlje. Svijest: “da se ne nervirate zbog onoga na što ne možete utjecati”, trebala bi biti vaša glavna vodilja. U vašem polju zdravlja nalazi se planeta koja će kazniti vaše, eventualno neodgovorno ponašanje prema zdravlju, upamtite to, prije nego što zdravlje izložite rizicima.

Lav

Ovo je mjesec vašeg profesionalnog prosperiteta. Ako ste bili posvećeni svojoj karijeri, a to je preokupacija većine Lavova, u prethodnom razdoblju, vrijeme je žetve posijanog. Ne dozvolite da se vašim naporima kite drugi, stavite jasno na znanje pretpostavljenima što su vaše zasluge i potražite svoju nagradu.

Financije: Zbog retrogradnog Merkura, financije će nailaziti na prepreke kojima se nećete nadati ali neka vas to ne obeshrabri jer upornost i samouvjerenost će vas dovesti tamo gdje treba. Nemojte se mnogo rasplinjavati i tražiti novac na raznim mjestima: zbog Venere u vašoj kući profesije, tu se nalazi i vaše “blago”. Ako se bavite ekonomijom ili hranom, bit ćete u prednosti u odnosu na ostale profesije.

Ljubav: U vašem polju ljubavi, nalaze se dvije, zaista, loše planete i vi bi, zbog te okolnosti, morali biti na velikom oprezu. Ako ste odlučili naći novu ljubav, ona se nalazi u vašem profesionalnom okruženju, potrebno je samo biti studiozni u potražnji. Izvjesno je da bi to mogla biti osoba u znaku / podznaku Bik ili da ima veze s financijama ili s hranom. Bilo da ulazite u novu vezu ili ste zadovoljni vašim partnerom, ovo je mjesec, u kome, zbog retrogradnosti Merkura, morate biti tolerantniji no obično.

Posao: U ovom mjesecu morate biti spremni na stres koji će nastupiti kao posljedica frustracija jer vam neće ići ni izbliza kako ste planirali. Morate sačuvati prisebnost jer vas kaotičnost nikuda ne može odvesti, osim u promašaje i neuspjeh. Strijelac, Riba ili osobe iz inozemstva, imat će bitnog utjecaja na vaše poslovne aktivnosti i vi morate, unatoč retrogradnom Saturnu i retrogradnom Merkuru, zadržati neophodni mir i sačuvati adekvatnu razinu komunikacije, unatoč onima koji bi vas destabiliziraju i diskreditiraju.

Zdravlje: Komplicirane prilike na poslovnom planu, ne mogu, a da ne utječu na vaše zdravstveno stanje. Stres, kome ste izloženi na poslu, preslikava se i komplicira vašu zdravstvenu sliku, ma koliko vi to pokušavali amortizirati. Ako vam je kvaliteta sna opala, to je siguran signal da morate nešto učiniti po pitanju vašeg, najprije, psihičkog zdravlja. Režim vaše prehrane (ono što se zove zdrava hrana i u manjim količinama) morate prilagoditi povećanim psihičkim i fizičkim naporima vašeg organizma, da bi on zadržao neophodnu razinu imuniteta. I, ne zaboravite bolje pogledati u sebe – imate li problem s depresijom?

Djevica

Odnosi s inozemstvom, sudski procesi, poslovni uspjeh, životne aspiracije, sreća, životne pouke, samo su neki od pojmova koji će vjerojatno biti u žiži vašeg interesa u ovom mjesecu.

Financije: Vladar vaših financija, Venera, nalazi se u svom sjedištu, znaku Bika i 9. kući, što znači da su stranci, Bikovi i Strijelci, osobe koje vam mogu pružiti podršku u vašim financijskim pothvatima. Do novca bi mogli doći ako se bavite poslovima vezanim uz hranu.

Ljubav: Vladar vašeg polja ljubavi nalazi se u znaku Strijelca gdje sve, u ovom mjesecu previre i ključa. Ako vam je dosadio sadašnji ljubavni status (stanje), onda novog partnera potražite u znaku Strijelca, Ribe ili Bika, mada bi mogao imati i neke veze s inozemstvom. Bilo da ulazite u novu vezu ili ste zadovoljni vašim partnerom, ovo je mjesec, u kome, zbog retrogradnosti Merkura, morate biti tolerantniji no obično.

Posao: Morate biti spremni na okolnost da vam dosta toga neće ići na ruku I da ćete neke poslovne poteze morati ponoviti jer vi ili druga strana, nećete biti zadovoljni učinjenim. Trebat će vam znatno više energije no uobičajeno. Ipak, ne smijete gubiti kontrolu jer će vas to voditi u stres i bolest. Financije i lošija komunikacija će biti ključne stavke koje će vas ometati da posao obavite onako kako ste zamislili.

Zdravlje: Stres kao posljedica frustracija na radnom planu, bit će vaš najveći neprijatelj u ovom mjesecu. Reducirajte prehranu, hranite se zdravo, onako kako samo vi umijete osluškivati potrebe organizma, vezane za hranu I naravno, uzimajte nešto što vas smiruje ali na prirodnoj bazi, budući da vam je jetra osjetljivija i ranjivija no obično, savjetuje mjesečni horoskop.

Za ostale znakove kliknite na stranicu broj 2
1
2
Prethodna objavaKao da smo ˝jednostavno znali˝… Što vam onaj osjećaj pokušava reći?
Slijedeća objava10 “duhovno prenosivih bolesti”: Zadnja je poput smrtonosnog virusa!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.