Danas je vrhunac mladog Mjeseca, na 9. stupnju Jarca (utjecaj također traje oko 2 dana prije i poslije). On nam donosi novine koje nam mogu izručiti ostvarenje željenog, ali samo ako budemo ustrajni i vjerujemo u njih. Najviše promjena će donijeti osobama u znaku Jarca, onima rođenima krajem prosinca i početkom siječnja, te onima koji imaju podznak u Jarcu.

Dobro je da do danas završite nešto što ste ranije započeli, kao i dovršite nešto što vam stvara muku, čineći vas nesretnima dok to ne riješite. Povoljno je vrijeme da iz kuće izbacite sve što je nepotrebno, te očistite prostor u kojem živite. Time ćete otvoriti mogućnost da novine i izobilje (Jarac je znak vezan za materijalno) uđu u vaš dom i život. Povoljni su ovo dani i za vraćanje dugova, da se ne bi prenijeli u novi lunarnu godinu i počeli rasti.

Postojat će potreba da promjene u koje uđete budu praćene osjećajem sigurnosti, stabilnosti i odgovornosti. Zato je dobro znati što biste htjeli, te osmisliti i isplanirate promjene. Kod nekih će promjene biti vezane za nešto što je bilo nekoć, jer je Merkur retrogradan, pa će se staro i novo sada isprepletati. Ipak, kao i svaki mladi Mjesec, i ovaj će nas potaći na nešto novo što je vezano za značajne životne težnje. Naravno, što više budete vjerovali u promjene, više je mogućnosti da će se one i dogoditi.

Saturn, koji utječe na mlad Mjesec, nalazi se u Strijelcu i u trigonu je s Uranom u Ovnu i u sekstilu s Jupiterom. Ovi aspekti donose velike i povoljne preokrete, koji ovoga puta mogu donijeti neki veliki pomak u vašem životu, napredak i poboljšanje.

Jarac je znak koji teži materijalnom, a sklon je dobrom planiranju i organizaciji, kao i ostvarenju svega onoga što ste sebi postavi kao težnju i cilj. Zato 29. prosinca, na prvi dan mladog Mjeseca vrijeme je da napravite plan što je to što želite promijeniti i nešto novo započnete.

Dobro je raditi vizualizaciju svega toga, zamišljati kako bi voljeli da izgleda ta novina i što biste htjeli vam sve donese. Naravno, te zamisli potrebno je pratiti osjećanje radosti, kao da se to već dogodilo, te će tako imaginacija bila moćnija. Važno je i da vjerujete u pozitivan ishod, ostvarenje onoga čemu težite. Strpljivo i svjesno uđite u promjene, koje će tako donijeti ostvarenje željenog.

Sada nije vrijeme da se vraćate u prošlost, već da krenete sigurnim koracima ka novinama. Pri tome budite spremni prihvatiti neku novu odgovornost, bilo da se to odnosi na novi posao, odnosno profesionalni napredak i obveze koje on donosi, ili se odnosi na odgovornost prema svojoj obitelji, partneru ili nečem drugom, sve ovisno u kojoj vam se kući u natalu nalazi mlad Mjesec.

Ukoliko imate podznak u Ovnu, promjene će biti vezane za karijeru, status ili jednog roditelja, ako vam je podznak u Biku promjene će se odnositi na obrazovanje, daleka putovanja ili duhovnost, dok onima s podznakom u Blizancima odnosit će se na financijsku potporu od drugih.

Oni s podznakom u Raku imat će promjene i novine vezane za partnerstva, osobe sa podznakom u Lavu za ljubav ili posao, kao i osobe sa podznakom u Djevici, dok će oni sa podznakom u Vagi imati novine u vezi novih poznanstva, novih znanja ili komunikacije.

Škorpioni u podznaku imat će promjene na financijskom planu, oni sa podznakom u Strijelcu u izgledu, ponašanju ili na financijskom planu (ovisno je li vam podznak na početku ili pri kraju ovog znaka). Osobe sa podznakom u Jarcu novine će imati po pitanju izgleda, vanjskog ponašanja ili zdravlju.

Oni sa podznakom u Vodenjaku promjene će imati po pitanju prijateljstva, timskog rada, projekata ili nečeg što se tiče rada u samoći, izolaciji ili nekog udaljenog mjesta, dok će Ribe u podznaku – promjene i novine doživjeti vezano za karijeru, prijateljstvo ili timsko djelovanje.

Važno je da svi ovih dana budu aktivni, da se ne prepuste melanholiji, nostalgiji i nezadovoljstvu, a što u razdoblju Jarca može biti više prisutno. Sve to ćete izbjeći upravo ako budete više fizički aktivni, te ako radite na podizanju svoga raspoloženja, na način koji vam odgovara.

No, osobe koje su rođene zadnjih dana lipnja i početkom srpnja, kao i one koje su rođene krajem rujna i početkom listopada, te krajem ožujka i početkom travnja, dobro bi bilo da se u ovim danima više odmaraju i ne inzistiraju na promjenama. Razlog je taj što ove novine njima mogu donijeti manjak energije i poteškoće u njihovom ostvarenju, iako im mogu donijeti i nešto željeno, ali u onoj mjeri u kojoj sami vjeruju da je to moguće.

Mlad Mjesec je u sekstilu s Neptunom u Ribama, pa je potrebno da vjerujete da ćete uspjeti u novinama, te da će vam one donijeti veću emotivnu bliskost i osjećaj zadovoljstva, koji će vam sada pred predstojeće blagdane povećavati pozitivnu energiju. Ako krenite sa što pozitivnijim namjerama i dobrom energijom u predstojeće novine i promjene, one će vam donijeti upravo ono za što se i zalažete u svome srcu.

Uspješnost i ostvarenje željenog sada je itekako moguće, jer će se pojaviti i okolnosti koje na to navode (Saturn u trigonu s Uranom i sekstilu sa Jupiterom). Zato budite strpljivi, otvoreni za novine i smatrajte da se mogu ostvariti!

Kako se ove promjene zbivaju na kraju stare godine, neki će u dobrom raspoloženju u njih ući zajedno s dolaskom Nove godine, a što će privlačiti tada i dobre stvari u 2017. godini.

Vjerujte u ostvarenje svojih želja, budite ustrajni u tome, ali i spremni uložiti u njih vrijeme i izvjesno angažiranje, pa će tada i doći do poboljšanja mnogima – što omogućuju veliki povoljni tranziti Saturna u trigonu s Uranom i sekstilu s Jupiterom.

Sretno!

Svetlana Milenković-Filipović
Prethodna objava2 važne stvari koje vam majstori zaboravljaju reći prilikom ugradnje PVC prozora – Važno za zimu!
Slijedeća objava7 koraka za totalno uništenje pesimizma
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.