Foto: pixabay.com

Ova godina dala toliko toga za obradu i svi smo pomalo svjesni da nismo imali mnogo vremena da se pojedinačno i dovoljno bavimo svim dojmovima koje smo pokupili usput. I negdje sada se pali tjelesni alarm. Sve što nas trenutno plaši u vezi s našim zdravljem vjerojatno je posljedica taloga negativnih i neprocesuiranih emocija.

atma.hr – 78
Polako, ali sigurno se približavamo kraju 2020. godine. Prije kardinalne Vage koja će donijeti nove zabavne trenutke kvadratu Marsa sa stelijumom u Jarcu, imamo jedan zanimljiv mlad Mjesec u Djevici.

Znate da su mladi Mjeseci uvijek konjunkcija Sunca i Mjeseca, tako i ovaj. Što je Djevica? Djevica je znak posla, svakodnevnih aktivnosti, zdravlja, liječenja, probave, racionalnih odluka, praktičnosti.

Prvo što mi pada na pamet i ono o čemu želim dati prostor je obrada emocija. Takozvano „djevičino probavljanje“. Svi smo suglasni da nam je ova godina dala toliko toga za obradu i svi smo pomalo svjesni da nismo imali mnogo vremena da se pojedinačno i dovoljno bavimo svim dojmovima koje smo pokupili usput. I negdje sada se pali tjelesni alarm.

Sve što nas trenutno plaši u vezi s našim zdravljem vjerojatno je posljedica taloga negativnih i neprocesuiranih emocija. Mlad Mjesec je 17. 09. Imamo vremena ovih dana razmisliti što sve nismo „proveli kroz sistem“.

atma.hr – 39

Ovo se odnosi na kilograme koji nas živciraju, zdravstvene probleme koji se ovih dana mogu pojaviti, nesanice, probleme s mentalnom napetošću, sve vrste nemira. Djevica je mentalni znak. I prvo kod nje stradaju mozak i stomak. Obratite pažnju na ove dijelove sebe.

Ona druga važna tema je posao: S obzirom na to da je mlad Mjesec u Djevici u trigonu sa stelijumom u Jarcu, sada imamo dobru priliku da organiziramo svoj poslovni život, da malo razmislimo kuda dalje želimo ići na tom polju. Djevica se više bavi načinom na koji radimo nego što radimo.

I ako vam je posao na neki način postao neprijatelj zdravlju ili vam je bilo kakav vid lijenosti i nedjelovanja također pošao ići na živce, ovo je odličan period da počnete raditi nešto ili da krenete smanjivati nešto. Posebno oni koji imaju planete i kutove u trećoj dekadi znaka Djevice. Ovo je jedan od rijetkih mladih Mjesečeva ove godine koji su u dobrom položaju u odnosu na Saturn, Jupiter i Pluton u Jarcu. To valja iskoristiti.

atma.hr – 75Ali, ono što je posebno važno napomenuti i jako zanimljivo, naravno je da je ovaj mlad Mjesec u kvadratu s čvorovima, sjevernim koji je u Blizancima i južnim u Strijelcu što mi govori da smo trenutno, a pod tim mislim na neku globalnu sliku, malo skrenuli s astralnog puta čvorova koji nas uvijek usmjeravaju što da radimo i kuda da idemo.

Sunce i Mjesec u kvadratu s čvorovima govore trenutno o našim izbjegavanjima da se verbalno i mentalno suočimo s nekim ili nekom temom (sjeverni u Blizancima) i o odbijanju da neki zastarjeli obrazac vjerovanja i neka dogma u nama ode u zaborav.

Ovdje vidim i neke iluzije kojih se još uvijek čvrsto držimo u nadi da će one preživjeti ovu godinu. Neće.

Glavni savjet ovog mladog Mjeseca je da razmislimo što nas jede, a i što mi jedemo, ako probavljamo emocije, kontakte, odnose, riječi, povrede, kako integriramo čak i ono lijepo što nam se događa i kaže, radimo li previše ili premalo, volimo li ono što radimo, pružamo li svom tijelu dovoljno zdravlja, ljubavi, odmora, vježbe, koji dio nas još uvijek spletkari protiv samog sebe? Koje smo zabludice našili sebi na leđa rješavajući one grandiozne zabludetine 2020.?

atma.hr – 78
Uz Jupiter koji je krenuo direktno i Saturn i Pluton koji će se uskoro pridružiti Jupiteru u direktnom hodu okrećemo priču koja traje evo već od 5. mjeseca 2020. Počinje se pokretati ovaj zapeli mehanizam.

Počinje se odmotavati klupko. Polako kreću jasne i konkretne aktivacije energije koja je proteklih mjeseci bila isključivo okrenuta u nas i udarala po unutrašnjim organima. Sve više ćemo osjećati ubrzanje koje nam dolazi i konkretne akcije koje moramo uspostavljati.

„Kada se umoriš, nauči se odmoriti, a ne odustati.“

Jelena Puhalo/lolamagazin.com

44 AYURVEDA

AYURVEDA

Nauk o životu

Knjiga ayurvedskog liječnika Tomislava Petrušića na našim je prostorima jedinstveno izdanje, koliko zbog svoje teme, toliko i zbog autorove kompetencije i pristupa materiji koju obrađuje.

Prikazujući ayurvedsku medicinu bez mistifikacije, Petrušić ruši eventualne “predrasude“, educira čitatelja i ovaj nam drevni nauk približava na izuzetno razumljiv i jednostavan način.

288 stranica, format: 16×24

Cijena: 112,50 kn - Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here