Foto: pixabay.com

Po lokalnom vremenu, 23. srpnja u 11.45 sati, došlo je do egzaktne konjunkcije tranzitnog Sunca i Mjeseca na nula stupnjeva i 44 minute znaka Lava.

Jednostavnije rečeno, mlad Mjesec u znaku Lava je označio početak novog lunarnog ciklusa. Svjetla, kamera, akcija! Na globalnom planu, mlad Mjesec će uvijek efekte ispoljavati suptilnije u odnosu na pun Mjesec, ali ćemo te efekte svakako osjetiti.

336×280 lijevo text-54

Mlad Mjesec u drugoj dekadi fiksnog, vatrenog znaka Lava će u narednim danima donijeti oscilaciju u krvnom tlaku, nesanicu, potrebu za privlačenjem pažnje, teatralnost i “dramsku pauzu” pri svakom postupku i razgovoru.

Pojačana ekstravagancija i potreba za “trendy” i skupocjenim stvarima u našem životu će obilježiti ovaj kolovoz. Baš ćete ovih dana poželjeti da na zidu svoje dnevne sobe imate “mrvicu” skuplju umjetničku sliku.

Neke dame će jednostavno morati promijeniti frizuru po uzoru na modele iz omiljenog im modnog časopisa, te će to gotovo sigurno biti svjetlija kosa ili pramenovi, s naglašenim šiškama (Venera je u Blizancima).

Uljepšavanje, odnosno potreba za lijepim će generalno biti prisutna u svakoj sferi života, bez obzira jeste li član muške ili ženske populacije. Iz kuta vašeg novčanika, ovo će vrlo vjerojatno biti niz jako neugodnih događaja.

Pored konjunkcije s Marsom, po znaku će mlad Mjesec graditi i trigon s retrogradnim Saturnom u znaku Strijelca. Saturn i Sunce, odnosno Saturn i Mjesec, predstavljaju potpuno različite principe.

Pogledajte, Saturn vlada Jarcem, koji je nasuprot Raka, Mjesečevog znaka i vlada Vodenjakom, koja je preko puta Lava, Sunčevog znaka. Sunce predstavlja ego, a Mjesec emocije, odnosno potrebe pojedinca, naspram kojih je Saturn, potreba kolektiva i rad “za bolje sutra”.

Sunce je topao ljetni dan, Saturn je hladna zimska noć. Mjesec je plodna zemlja natopljena kišom, Saturn je suhi, ispucali kamenjar. Iako su Sunce í Saturn po prirodi svojih kvaliteta, suprotne snage, ipak postoje određeni kutovi pod kojima se oni, čak í nadopunjuju.

Trigon Sunca i Mjeseca ka retrogradnom Saturnu snaži volju, te fokus stavlja na korisne i praktične stvari. Pod ovim utjecajem, možda ipak tu “mrvicu” skuplju sliku zamijenite novim kućanskim aparatom (primjerice, hladnjak – Saturn). Trigon Mjeseca i Saturna će i pored teatralnih momenata, ipak emocije učiniti stabilnima tijekom narednog razdoblja.

Trigon Mjeseca i Sunca prema Saturnu, polako, ali sigurno, gradi naše ciljeve i aspiracije, ali samo ako uspijemo obuzdati ego i prihvatimo činjenicu da se neke stvari moraju odvijati svojim tempom, bez našeg utjecaja.

Sam put je važniji od cilja, poruka je ovog aspekta. Prstenasta planeta je još uvijek retrogradna i kreće se jako sporo, pripremajući se za promjenu smjera. Čini vam se da neki planovi stoje u mjestu već neko vrijeme, ali kad Saturn promijeni smjer, stvari će dobiti pozitivno ubrzanje od 25. kolovoza.

Sunce i Mjesec će graditi i nešto širi trigon s Uranom u znaku Ovna i time zatvoriti veliki vatreni trigon Uran (Ovan) – mlad Mjesec (Lav) – Saturn (Strijelac). Ovaj mlad Mjesec zapravo slavi život. U astrologiji, četiri osnovna elementa čine sve oko nas, uključujući i nas same: VATRA – energija, ZRAK – misao, VODA – emocije, ZEMLJA – tvari.

Zanimljivo je, da iz kuta moderne fizike, postoje upravo četiri fundamentalne (osnovne) sile (elektromagnetska, jaka nuklearna, slaba nuklearna, gravitacijska) koje drže na okupu sav nama poznati Univerzum. Slučajnost, ili možda ne?

Vratimo se još malo na vatreni element. Vatra predstavlja život. Život je poklon čiji je svaki trenutak vrijedan življenja. Preciznije rečeno, Ovan predstavlja životnu snagu, Lav ljubav ka životu, Strijelac – vjeru u život.

Upravo ova tri elementa, snagu, ljubav i vjeru, ujedinjuje ovaj veliki vatreni trigon. Stanite pred ogledalo, duboko se zagledajte u svoj odraz i potrudite se pronaći sve tri komponente … i gle čuda, vaše želje, planovi, ciljevi, postat će stvarnost!

Astrolog: Miloš Tomić / facebook.com/milos.astrology

Želiš znati što ti donosi sudbina?
Nazovi ATMA astrologa!


Widget not in any sidebars

Otkrij Himalajsku kristalnu svjetiljku

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli!
Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.
Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja.
Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.
Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor.
Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike.
Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 149 kn

Dimenzije:
širina 10-13 cm, duljina 15-19 cm, težina 2-3 kg
Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

Prethodna objavaBuni li vam se duša? Drugi način gledanja na društvo, bolesti i depresiju
Slijedeća objava26.08. Lovinac – Seminar dr. Ranka Rajovića
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.