Mlad Mjesec događa se 17. srpnja/jula u 19:32h, na 25. stupnju Raka. Ovaj mladi Mjesec će biti izazovan, jer se događa u vrijeme ulaska karmičkih točaka Rahua i Ketua u znakove Ovna i Vage. Iskrenost i poštenje prema sebi omogućit će vam da donesete ispravnu odluku čiji ćete rezultat dobiti na pun Mjesec u Raku 27. prosinca/decembra 2023. godine.

atma.hr – 52
Mladi Mjesec u Raku uvijek je jedan od najvažnijih dana u godini, jer je ovaj znak odgovoran za temelje naših života. Rak upravlja našim domom, obitelji i temeljima na kojima je izgrađena naša osobnost.

U psihološkom smislu, mlad Mjesec uvijek znači rađanje novog ciklusa, neku vrstu pustošenja radi obnove, a kod Raka je to uvijek povezano s nekom obiteljskom i plemenskom situacijom.

Mladi Mjesec će potaknuti važna pitanja koja će se odnositi na temelje našeg bića – s kim i gdje želimo živjeti, što želi moj Ego i koja je svrha mog života. Na neki način, svatko od nas kao da revidira retrospektivu svog života, analizirajući idem li u dobrom smjeru i kako izgraditi svoju obitelj.

Ovaj mladi Mjesec će biti izazovan, jer se događa u vrijeme ulaska karmičkih točaka Rahua i Ketua u znakove Ovna i Vage. Ironija sudbine je da su ovi znakovi odgovorni i za temeljne temelje života – za naš Ego i odnose u paru.

To znači da će se dogoditi akumulacija ogromne energetske napetosti, koja će se morati izraziti u obliku neke vrste akcije ili odluke koja može biti povezana s nečim radikalno novim za vas. Na primjer, otkaz, vjenčanje, razvod, trudnoća ili rođenje djeteta, preseljenje, poziv važnoj osobi, razgovor o nečemu sudbonosnom – sve će se to zaista dogoditi do 17.-18. srpnja/jula.

U svjetovnijem obliku, mladi Mjesec u Raku će naravno donijeti novi ciklus u obitelji svake osobe. Primjerice, kupnja ili prodaja stana, brak ili razvod, rođenje ili odlazak člana obitelji ili možda preseljenje ili povratak u rodni kraj.

atma.hr – 52
Moramo imati na umu da je Rak jedan od najemotivnijih znakova Zodijaka pa 17. i 18. srpnja/jula mogu biti jako teški dani u smislu kontrole svojih osjećaja. U početku možete doživjeti razaranje, kao pred tsunami, kada se voda povuče daleko od obale.

A onda će doći veliki val – uranjanje u otkrića unutar sebe. Kroz ta iskustva može doći do pravog ispunjenja onoga što vam je zaista važno!

Sam mladi Mjesec odvija se na 25. stupnju Raka, koji je odgovoran za vraćanje snage i otkrivanje pravih osjećaja. Stoga će 17. srpnja/jula biti duboko intuitivan dan kada se ne trebate osloniti na logiku, već na svoje osjećaje.

Iskrenost i poštenje prema sebi omogućit će vam da donesete ispravnu odluku čiji ćete rezultat dobiti na pun Mjesec u Raku 27. prosinca/decembra 2023. godine.

Julija Lifanova

ATMA/wday.ru/Pripremila: Suzana Dulčić