Foto: Gerd Altmann/pixabay.com

Mlad Mjesec se ovog siječnja nalazi u zviježđu Vodenjaka, a jučer je došlo do sjedinjenja Izide i Ozirisa. Ovaj iznimno rijetki događaj označava početak važne faze razvoja naše duše i odnosa s našom srodnom dušom.

Izida (ženstvenost u vidu mjeseca) i Oziris (muškost u liku sunca) su dva asteroida koja predstavljaju antičku energiju egipatskih božanstava – blizanaca koji su bili djeca božanstva Zemlje, Geba i boginje noćnog neba Nut.

Jučer se dogodilo sučeljavanje ova dva božanstva – nesvakidašnji zvjezdani događaj koji je nevjerojatno rijedak. Time će otpočeti turbulentni emotivni period koji će otvoriti pogodne prilike za pronalaženje naše srodne duše i potpaliti ljubavni plamen.

Poput Izide, koja je, kako mitovi nalažu, iscjelila dušu i tijelo svog voljenog Ozirisa, mnogi od nas su postali gnjevni, frustrirani i depresivni pokušavajući upotpuniti svoju, kao i dušu voljene osobe, nadajući se da će napraviti jedinstvo koje će biti besprijekorno. Jedan od najčešćih problema u odnosu s našom srodnom dušom je što često ne prihvaćamo činjenicu da je i naša uloga da popravljamo i iscjeljujemo partnera, kao i to da ne želimo da se promijenimo kako bismo se uklopili u određenu sliku.

Ovdje uzor treba biti Izida, koja se odrekla svega kako bi pokušala pomoći svom voljenom, vjerujući u njega, kao i u beskrajnu, kozmičku ljubav.

Promatrajući malo pomnije odnos između Izide i Ozirisa može se puno naučiti o tome kakav odnos sa srodnom dušom mora biti.

Najčešći problem koji se javlja u odnosu sa srodnom dušom je neprestana nesigurnost je li ta osoba zaista naša “druga polovica”, a takva osjećanja vode ka ishitrenosti, frustraciji i čestim besmislenim raspravama u vezi. Vrlo važno je utvrditi jesmo li zaista naišli na našeg “blizanca”, na energiju ljubavi koja je poput Ozirisove, ili smo, možda naišli na nešto sličnije njegovom zlom bratu Setu, u kom slučaju smo se samo zavaravali misleći da smo pronašli svoju srodnu dušu.

Ako nismo u skladu sami sa sobom, s našim emocijama, teško ćemo vjerovati drugima u našoj blizini. Negativnim mislima privlačimo ljude s kojima gradimo isto tako negativne i disfunkcionalne veze. Svaka duša na svijetu ima svog “blizanca”, iako mnogi to ne prihvaćaju, odbacujući cijeli koncept srodne duše kao nepostojeći.
Vrijeme za pronalaženje prave ljubavi …

Jedan od načina da provjerimo je li neka osoba naša srodna duša je da obraćamo pažnju na to da li nas ta osoba inspirira, da li u nama budi pozitivne emocije i da li nas potiče da dostignemo bolju verziju sebe, pa tako i našeg međusobnog odnosa. Također, ta osoba će u nama probuditi jak osjećaj povezanosti, osjećaj da smo dotičnu osobu znali već godinama (ili iz prethodnog života), a te osjećaje produbljivat će česta poklapanja u razmišljanju, deja vu, ili osjećaj sudbinske povezanosti.

Tijekom mladog Mjeseca, Izida nas tjera da vjerujemo svojim instrinktima, potiče nas da prihvatimo energiju našeg partnera i uskladimo se s njom – kako bismo znali je li u pitanju naša srodna duša.

Izida nas podsjeća da je naša uloga na ovom svijetu da dijelimo i primamo ljubav, da dostignemo savršenu harmoniju duše i uma i povezanost sa svime što nas okružuje. Mnogo prije no što sretnemo našu srodnu dušu, u stanju smo anticipirati njezin dolazak, njezinu energiju, pa čak i komunicirati s njom na nekom višem nivou, dijeleći emocije unatoč vremenskoj i prostornoj distanci.
Kada do samog susreta dođe, najčešće osjećamo kako se neobuzdane jin i jang energije upliću u naše emocije, osjećamo promjenu u našem ponašanju koja je potkrijepljena emocijama koje naprosto kuljaju iz nas. Zato nas ovaj Mjesec poziva na pronalaženje ljubavi, a potom i naše srodne duše.

Tek s potpunom spoznajom naših želja, ideala i suštinskih potreba – iste ćemo pronaći. Do tada, možemo samo biti zbunjeni i time privlačiti negativnu energiju Seta, a taj put nas vodi dalje od duševnog mira i ova stranputica odvest će nas sve dalje i dalje od srodne duše.

Plamen koji u nama razbukti srodna duša ne može se usporediti ni s jednim drugim. To je specifičan osjećaj, ples koji može biti niz smotanih koraka i pogrešaka, ali i savršen tijek uz ritam i tonove glazbe koja odjekuje do naših srca i odzvanja kroz naše kosti, kroz cijelo tijelo. Tada ćemo naučiti vrijednu lekciju magije, misterije i opčinjenosti koja se zove ljubav.

Izvor: Lovesensa

Priredio: Danilo Krša

Prethodna objavaVenera i Mars u veljači otvaraju sezonu lova na strast i ljubav!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 29.01.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.