52
Svaki mlad Mjesec označava energiju početaka i rasta, no ovaj, u Ovnu definitivno je poseban. Jasno je kako u astrologiji baratamo sa simbolima onih energija koje su već u nama. Ništa na nas odnekud, izvana, ne djeluje. I ne može djelovati. Mi sami reflektiramo sebe u ovoj stvarnosti. U skladu što naša sijest „vidi“, i u što um, i podsvjest – vjeruju. Astrologija nam, svojom simbolikom, pomaže osvijestiti kretanje te energije, u nekim novim smjerovima jer svijest se kontinuirano teži izraziti. A za to su joj potrebna – iskustva.

Dakle, ovaj mladi Mjesec (7. travnja u 13:20 egzaktno) ne samo što je u buntovničkom Ovnu, znaku promjena i novih početaka već je i u konjukciji s Uranom, planetom čija je simbolika više vezana uz one „više“ razine našeg bića koje su, kontinuirano u vezi s Kreacijom. Energija Urana u svojoj simboličkoj formi traži nove puteve i načine „viđenja“, one u kojima je sjeme slobode. Svojevrsnog oslobođenja od starih i naučenih obrazaca ponašanje, vjerovanja i ograničavajućih definicija. To je onaj osjećaj kad, negdje u dubini duše, znate i osjećate da ste slobodno biće. A Uran će vam pomoći da to odlučite postati i kao čovjek. Bez obzira na sve kolektivne, represivne, sustave kojima smo uvjetovani još od vremena kada smo bili mali ljudi s velikim srcem, svjesni da je sve – igra. I kada smo se, u jednoj točki, predali i povjerovali da su drugi u pravu, a ne mi.

52
Aspekt kvadrata Urana s Plutonom iz Jarca i trigon sa Saturnom iz Strijelca ukazuje na to da to buđenje nije, i ne mora biti jednostavno, jer, u konačnici, svako rođenje nosi u sebi i neki oblik boli. I u to vjerujemo. No, novi početak s energijom mladog Mjeseca u Ovnu, u zagrljaju s Uranom, je početak osvještavanja toga da mi zaista više ništa ne moramo, ako to ne želimo. Da nitko nikada ne može djelovati na svijest o tome tko smo, tko želimo i možemo biti. To je nešto što je uvijek i isključivo ovisilo o nama samima.

Vrijeme je za početak (pri)sjećanja. A nakon toga, dolazi vrijeme i da si zaista dopustimo biti ono biće koje cijelo vrijeme, ispod svih slojeva kolektivnih i vlastitih uvjerenja, i jesmo. Multidimenzionalno biće koje postoji (od)uvijek, i koje ravnopravno sudjeluje u kreiranju ove i svih drugih realnosti. Toliko beskrajno voljeno biće koje je samo, igre i iskustva radi, „zamislilo“ da nije voljeno. I da mu treba ljubav izvan njega. Spoznajom te ljubavi, voljenjem sebe na način pripadanja cijeloj Kreaciji naša će svijest ekspandirati u „prostor“ bez granica. To i jest naše prirodno stanje. To nam, zapravo, Uran želi reći. A ovaj nas mladi „ovnovski“ Mjesec želi na to iznova podsjetiti. Vanjska „moć“ ne vrijedi ništa, ona je samo projekcija i iluzija koju nameće strah od odvojenosti. Jedina moć je ona koju dajemo – drugima, ili sebi kao biću koje, sve što mu je potrebno, već ima.

Sjetite se. I vaš će život i ovdje biti prepun duboke unutrašnje sreće. Za koju nikada više nećete tražiti nekakav razlog „izvana“. Vi ste taj razlog. Uvijek bili, (od)uvijek jeste i uvijek ćete biti :-) .

Izvor: zvjezdarnik.com

52
Prethodna objavaLjubavni horoskop za travanj: Blizanci će imati sve što požele, Jarac blista!
Slijedeća objavaVIDEO: HRT – Prvi znanstveni dokaz o štetnosti GMO-a!
Goga Kovačević
Goga Kovačević je diplomirani astorolog, pri američkom koledžu za astrologiju (American college of Astrology, New York, 1998), te se astrologijom kroz praksu bavi više od 25 godina. Bila je dugogodišnja urednica i voditeljica radijske emisije "Astro-time", koja se od 1994. do 2012. godine emitirala na Slavonskom radiju, Osijek. Autorica je knjige "Zvjezdarnik, astrologija 12 znakova" (2006.), te uređuje i vodi blog www.zvjezdarnik.com

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.