Mladi Mjesec je poseban dan, kao i Puni Mjesec, te igra važnu ulogu u vedskoj astrologiji. Za razliku od Punog Mjeseca koji pojačava element vode u našem tijelu i umu, te nakshatre u kojoj se nalazi, Mladi Mjesec oslabljuje element vode, što automatski oslabljuje aktivnost našeg uma i emocija slabija – i to je ono što taj dan čini savršenim za meditaciju. Naš um je prirodno puno smireniji na dan Mladog Mjeseca.

Sanskrtska riječ za Mladi Mjesec je Amavasya, što doslovno znači: “kada je ama, otrov našeg tijela pod kontrolom”. Vjeruje se da je na Mladi Mjesec Shiva popio otrov koji je prijetio uništenju svijeta, te je od tada svaki Mladi Mjesec posvećen Bogu Shivi. To je dan kada naš unutarnji otrov izlazi na površinu uma kako bi mogao biti neutraliziran kroz meditaciju.

Mladi Mjesec je vrijeme kada pozitivne kvalitete nakshatre u kojoj se Mjesec nalazi postaju “zamračene” u našem umu od strane mjesečevih čvorova. Više puta sam primjetila da već par dana prije Mladog Mjeseca negativne kvalitete nakshatre u kojoj će Mjesec biti postaju snažnije u umu ljudi. To je vrijeme kada Mjesec (um) ne reflektira nikakvo svjetlo – kada se naša mračna strana otkriva i naša podsvijest postaje snažnija.

Svaki Mladi Mjesec nosi specifične kvalitete i lekcije koje naš uči, ovisno o njegovom položaju u zodijaku. Sljedeći Mladi Mjesec biti će 25. svibnja 2017., i to u Purva Bhadrapda nakshatri – trećoj vedskoj konstelaciji pod vladavinom Sunca koja se nalazi između znakova Ovna i Bika.

Pročitajmo više što će nam taj dan donijeti!

Mladi mjesec Istine

Mladi Mjesec u Krittika nakshatri tjera nas prema traženju i razumijevanju unutarnje istine. U nadolazećim danima prije ovog Mladog Mjeseca mogli bi se osjećati malo “izgubljeni”, bez nekog smislenog pravca kretanja. Duboko unutar sebe možemo osjećati da nam je potrebna neka promjena, no vrlo teško ćemo odabrati koji put izabrati iz situacije u koju nas je svemir stavio. Uz retrogradnog Saturna koji se ponovno približava gandanta točki, iznenada bi se mogli naći usred nekog problema zbog kojeg ćemo trebati donijeti vrlo teške odluke.

Ipak, Božanstvo Krittika nakshatre je Agni dev, Božanstvo vatre. Vatra predstavlja pročišćenje i sve testove u našem životu. Jednom kad prođemo kroz vatru, sve naše iluzije su uništene i naše pravo lice je vidljivo. Nije li istina da za vrijeme testova vidimo pravo lice osobe? Mi kroz životne testove zapravo pronalazimo svoj pravi identitet, te učimo o svojoj mračnoj strani koja zahtjeva pročišćenje. Testovi nam se uglavnom pojavljuju da bi nam pokazali na kojem dijelu sebe trebamo više poraditi kako bi smo otkrili pravu istinu.

336×280 lijevo text-54

Sada kada Saturn “bježi” iz vatrenog znaka Strijelca i kreće se prema gandanta točki, te kada će Mjesec biti u Krittika nakshatri, mogli bi smo imati sklonosti bježanja od životnih testova najviše zbog straha od suočavanja s našom mračnijom, egoističnijom stranom. No to nije dobro vrijeme za bježanje. Stvarnost će nas sustići prije ili kasnije. Bježanje od donošenja važnih životnih odluka sigurno neće pomoći.

U nadolazećem tjednu vrlo je važno da svatko od nas uzme malo vremena za introspekciju, analizu svog karaktera i sklonosti, te shvati i u potpunosti prihvati svoju tamniju stranu. Sada nije vrijeme za bježanje od nas samih, već je vrijeme da svoj ego upoznamo s ljubavlju Duše, i dopustimo sebi da se predamo Božanskom – jer to je jedino univerzalno rješenje za svaki životni test. Također, ovo je dobro vrijeme da promislimo koji dio sebe želimo promijeniti kako bi više reflektirali Božanske vibracije.

Shanijev rođendan

Ovaj Mladi Mjesec se također smatra i Shanijevim (Saturnovim) rođendanom. Budući je Saturn planet istine, prihvaćanja, poniznosti i razumijevanja naših ograničenja, nije ni čudno da se Mladi Mjesec koji se nalazi u Krittika nakshatri, koji “zamračuje” kvalitete Sunčevog ega, slavi i kao Saturnov rođendan. Saturn nije baš veliki prijatelj ni sa Suncem, ni sa Mjesecom, jer i naš ego i naš um tjera da budu ponizniji – a i Sunce i Mjesec su prirodno uzvišeni u Krittika nakshatri. Saturn nas skida s trona i tjera nas da prihvatimo svoja ograničenja kako bi mogli pronaći svoje istinsko biće koje se krije iza iluzije ega.

Ovo je savršen dan da se “pomirimo” sa Shanijem i izrazimo zahvalnost i poštenje za njegovu prisutnost u našem životu. Najlakši način na koji to možemo učiniti je kroz meditaciju. Samo sjedni u miru, zatvori oči i vizualiziraj Saturn ispred svoje srčane čakre. Iz srca Shaniju šalji ljubav, zahvalnost i poštenje za sve važne lekcije koje te naučio u životu. Iznutra se predaj njegovom utjecaju i prihvati ga kao dar od Boga. Isto možeš napraviti i gledajući u svoju natalnu kartu i mjesto na kojem se Saturn u njoj nalazi. Ova jednostavna metoda je iznimno snažna pomoć za “pomirenje” sa Shanijem.

Više o aktualnim događanjima na nebu i ostalim zanimljivostima prati ovdje:

4harmony.eu/hr
https://www.facebook.com/4harmony.hrvatska/

O nama

Govindadas – Igor Mihajlović

Govindadas je Vastu savjetnik i dizajner iz Hrvatske. Edukaciju o Vastu Shastri započeo je uz Ignaca Perasa 2012. godine, a završio je kod dr. Anand Bhardwaja.

Achala – Sylwia Mihajlović

Achala je Jyotish astrologinja i učiteljica meditacije iz Poljske. Vedsku astrologiju prakticira od 2010. godine uz vodstvo mnogih učitelja, konstantno produbljujući svoje znanje uvidima dobivenim kroz svakodnevnu meditaciju. Uči meditaciju od 2009. godine, a prakticira od 2006.

AKCIJA!

himalajska lampa atma.hr

Himalajska lampa

Lampa od divnih, ružičastih grumenja najčišće himalajske soli – stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.

Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.

himalajska lampa atma.hr

Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor. Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Dimenzije: širina: 10-13 cm, duljina: 15-19 cm, težina: 2-3 kg

Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

Cijena: 149 kn

 

Prethodna objavaSuper Mjesec u Blizancima (25.05.) – Nadiru nezaustavljive promjene!
Slijedeća objava25.5. se ukazuje moćni super mladi Mjesec 2017. (u Blizancima): Početak Novog Ciklusa
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.