Foto: pixabay.com

Nebo se mijenja i počinje novi mjesečev ciklus! 13. studenog/novembra 2023. doživjet ćemo mlad Mjesec u duboko transformativnom znaku Škorpiona. Mars, tradicionalni vladar Škorpiona, usko je povezan s ovim mladim Mjesecom, prožimajući ga hrabrošću, motivacijom i inicijativom. Možda ćemo se osjećati potaknuti poduzeti hrabre korake prema iscjeljenju, transformaciji i osnaživanju. U isto vrijeme, buntovni planet Uran u zemljanom Biku formira napetu opoziciju ovoj lunaciji. Razorni Uran mogao bi donijeti šokantne događaje ili otkrića koja bi nas trebala trgnuti iz ustajale kolotečine. Moramo izbjegavati impulzivnost i umjesto toga se uzemljiti kroz zemaljske rutine. Usmjerite energiju u konstruktivne projekte!

atma.hr – 52
Mlad Mjesec u Škorpionu 13..11. donosi duboke, zamršene mreže energije koje će se protezati do najmračnijih dijelova naše duše i psihe. Mnoga filozofska pitanja plesat će u našim umovima pod Tamnim Mjesecom, vodeći nas da krenemo na putovanje u labirint našeg bića.

Kada se dobro kanalizira, ovaj mjesečev ciklus može nam pomoći da hrabro koračamo našim autentičnim putem. Odbacite samoograničavajuća uvjerenja, ponašanja ili odnose koji ograničavaju vaš rast. Posvetite se svojim temeljnim vrijednostima uz disciplinu i integritet. Podržite zdrave granice i govorite neugodne istine sa suosjećanjem.

Oslobodite se strahova hrabrim samoispitivanjem i opraštanjem. Osim toga, kako tek izlazimo iz sezone pomrčina, promjene i pomaci su se možda već dogodili u vašem životu. Ako je to slučaj, možemo upotrijebiti učinkovitu i racionalnu energiju Škorpiona da izgladimo svoje rutine i organiziramo se. Sada je vrijeme da stvorite sustave koji podržavaju vaše ciljeve.

Pozvani smo gledati dublje, osjećati dublje i što je najvažnije – propitivati. Moramo propitivati priče koje nam se pričaju i priče koje sami sebi pričamo; moramo misliti svojom glavom.

Zapravo, u svojoj biti, to je ono što nam mladi Mjesec u Škorpionu nudi. Želi da razmišljamo svojom glavom, da shvatimo što želimo raditi i kamo želimo ići, bez utjecaja drugih, društva ili strahova od toga što bi drugi mogli misliti.

Ovaj mladi Mjesec vezan je za sve što se tiče posjedovanja vlastitog puta i tome da budemo vjerni i autentični sami sebi. Želi da marširamo u ritmu vlastitog bubnja, bez obzira na melodije koje drugi sviraju.

Za to je potrebno samopouzdanje; potrebna je hrabrost, ali također je potrebno poznavanje samog sebe. I dok ovo može biti životno putovanje istraživanja, mladi Mjesec u Škorpionu će nam pomoći u otkrivanju istinitije, dublje verzije nas samih.

Budući da je noćno nebo najtamnije u cijelom ovom mjesecu, upotrijebite ga kao simbol za putovanje u sebe. Zatvorite oči, duboko udahnite, stavite ruku na srce i zapitajte se – Što trenutno osjećam?

atma.hr – 52
Jednostavna praksa poput ove može vam pomoći da se povežete sa svojim duhom, tijelom i umom. Nemojte komplicirati; nemojte previše razmišljati. Samo provedite neko vrijeme povezujući se sa sobom i gledajte kako vaše autentično ja počinje govoriti. Gledajte kako vaša unutarnja mudrost i intuitivno ja počinju preuzimati.

Uran, planet buđenja i iznenađenja, aktivan je pod ovim studenim mladim Mjesecom, dodajući energiju koju ćemo osjećati.

Kada se osjećamo posebno osjetljivo, kao što bismo mogli biti pod ovim mladim Mjesecom, Uranova energija ponekad može izazvati osjećaj tjeskobe. Stvari se mogu činiti nestalnima i pomalo nestabilnima, a naši životi mogu biti skloni promjenama i preokretima.

Uran može poremetiti status quo naših života kako bi nas natjerao da razmišljamo šire i istražujemo šire ideje. Uran nas voli prodrmati stvari u našim životima kako bi potaknuo buđenje i proširio naše ideje o životu i svemu u njemu.

Energija Urana također pogoduje iskoraku izvan okvira, pokušaju nečeg inovativnog i tome da ne budemo toliko kruti sa svojim idejama.

Odvojite trenutak da pogledate sva kruta uvjerenja kojih se možda držite. Kako ih možete okrenuti naopako, olabaviti ili zadržati fleksibilnima? Kako možete gledati na stvari na novi način?

Uran ne voli slijediti pravila; njegova je energija nepredvidiva, ali stvari čini zanimljivima i drži nas u strahu od ovog životnog putovanja i onoga što nam sprema.

Prihvatite dio ove Uranove energije dajući si dopuštenje da razmišljate šire, da istražujete šire i da napravite korak izvan okvira.

Nemojte se zatvarati u ideje drugih ili ono što vam društvo ili kultura govore. Pozvani ste podići veo i tražiti novu i višu istinu. Pozvani ste da tražite alternative i ne zanemarite unutarnji glas koji čeka da razgovara s vama.

Neptun je također aktivan pod ovim mladim Mjesecom, što ukazuje da će se možda veo podići i na svjetskoj pozornici. Možda se pojave nove informacije ili spoznaje koje će rasvijetliti višu istinu. Tajne mogu biti razotkrivene ili možemo otkriti da ono za što vjerujemo da je istina više nije.

Naša uvjerenja, ideje i ono što smatramo našim autentičnim ja uvijek raste, uvijek se razvija, uvijek dostižući nova i viša stanja svijesti. I to je putovanje života. Ono što je istina za nas danas možda neće biti istina za nas sutra.

atma.hr – 52
Dakle, nastavljamo činiti najbolje što možemo dok volimo sebe, dok volimo jedni druge i dok ne pokušavamo osuđivati putovanje.

Nadolazeći tjedni idealni su za oslobađanje od ovisnosti, poniranje u psihoterapiju ili stvaranje rituala. Tjelesno se pročistite detoksikacijama, postom, boravkom u prirodi. Dopustite mračnim noćima duše da otkriju skrivenu cjelovitost iznutra. Vi ste alkemičar svog života!

Ostanite usredotočeni u tišini prije nego što skočite naprijed. Osjetite prije nego što požurite razmišljati; slušajte prije nego što progovorite. Pronađite snagu u ranjivosti. Obnovite duhovne prakse kako biste usidrili svoje namjere. Pridružite se zajednici koja vas podržava i koja potvrđuje vašu pravu vrijednost. Govorite pozitivno i odaberite vjeru u sebe i u život.

Ovaj lunarni ciklus nudi priliku da hrabro koračate svetim putem svoje duše. Odbacite prošlost s oprostom i hrabro krenite prema ponovnom rođenju!

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić