Narukvica je izrađena od mjesečevog kamena i kvarca. Energija ovih kristala umiruje emocionalnu nestabilnost, pojačava intuiciju, potiče pročišćenost u mislima i emocijama, povratak duši, mir u srcu i duhovnu snagu.

atma.hr – 61
Mjesečev kamen je “kamen novih početaka”. Kako njegovo ime govori, snažno je povezan s mjesecom i intuicijom. Njegovo najefikasnije djelovanje je umirivanje emocija. Mjesečev kamen osvještava nesvjesno i potiče intuiciju i empatiju. Izaziva lucidne snove, posebno za vrijeme punog mjeseca.

Stišava prenagle reakcije na situacije i na emotivne okidače. Mentalno, mjesečev kamen otvara um prema iznenadnim i iracionalnim impulsima. Smiruje emotivnu nestabilnost i stres, stabilizira emocije. Poboljšava emotivnu inteligenciju.

Pruža duboko emotivno iscjeljenje i liječi poremećaje višeg probavnog trakta, koji se povezuju s emotivnim stresom.

Kvarc je kamen blagostanja, zdravlja i sreće. Zbog svog savršenog djelovanja primanja informacija i programa, savršeno čisti, harmonizira i štiti osobu, neutralizirajući sva negativna djelovanja. Prerađuje negativnu energiju u pozitivnu.

Smiruje emotivnu napetost, harmonizira duhovnu stranu kao i fizičku, dovodi do emocionalnog samoiscjeljivanja, jača fizičku snagu.

Koristan je za čišćenje aure, balansiranje energije, za  pravilan rad crijeva i detoksikaciju. Povećava imunitet i snagu, te pozitivno djeluje na sve organe i bolesti. Čisti krv, krvne žile, usklađuje rad srca i tlak.

atma.hr – 61
Moon Glow narukvica od mjesečevog kamena i kvarca

13manjaNarukvica je izrađena od mjesečevog kamena i kvarca. Mjesečev kamen je simbol novih početaka, unutarnjeg rasta i snage. Umiruje emocionalnu nestabilnost, pojačava intuiciju i inspiraciju te potiče uspjeh i sreću u ljubavnim i poslovnim stvarima. Kvarc je moćni kamen koji je cijenjen kao ljekoviti kamen koji se koristi za upotrebe u razne svrhe kod prošišćenja, osnaživanja, iscjeljenja, meditaciju i zaštitu te za oslobađanje mentalnih, fizičkih i duhovnih blokada.

Dužina: 17 cm.

Cijena: 120 kn – Kupi ovdje