Foto: pixabay.com

Kroz povijest, bogata je elita kovala razne metode za sprječavanje napretka i evolucije čovječanstva. Međutim, jedna od njihovih najgorih metoda mogla bi biti izmišljanje ADHD-a kako bi se zaustavilo napredovanje prosvijetljene ili indigo djece.

atma.hr – 78
Indigo djeca ili Zvjezdana djeca su ona koja obično osjećaju više od drugih. Čak i najjednostavniji trenutak sreće ili smijeha može ih zbog uzbuđenja poslati preko ruba. Često se muče sa školom, jer unatoč njihovoj inteligenciji, njihov um radi potpuno drugačije od većine drugih.

Tipična struktura i metodička priroda školskog sustava ograničava njihovu unutarnju kreativnost na takav način da ne mogu istinski prihvatiti svoje talente.

Indigo djeca mogu biti hiperaktivna, nervozna, čudna i čak impulzivna. Međutim, mnogi vjeruju da su oni generacija koja će čovječanstvo podići na višu razinu evolucije. Nažalost, zbog toga su shvaćeni kao prijetnja eliti. Zahvaljujući njihovoj pojačanoj duhovnoj evoluciji, Indigo djeca mogu promijeniti svijet na bolje. Oni su ti koji bi mogli preokrenuti mračnu prirodu elite i donijeti istinsku promjenu.

Iako se pojam može činiti pomalo nevjerojatnim, ako pogledate simptome ADHD-a i usporedite ih s osobinama Indigo djeteta, postaje jasno da to dvoje imaju gotovo sve zajedničko. Za djecu za koju se smatra da imaju ADHD postoje tri kategorije osobina: nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost.

atma.hr – 39

Nasuprot tome, Indigo djeca se mogu smatrati nepažljivima zbog njihove goleme kreativnosti. Takva kreativnost uzrokuje da ih rigidna struktura društva dovede do točke da se izgube unutar vlastitog uma. S druge strane, čini se da ne mogu zadržati pozornost. Njihova snažna želja za razumijevanjem unutarnjeg djelovanja svijeta može se pojaviti kao hiperaktivnost, a njihova pronicljiva priroda može uzrokovati da ih se smatra impulzivnim, piše Conscious reminder.

Ipak, umjesto prihvaćanja tih osobina, farmaceutska industrija kaže roditeljima da njihova djeca boluju od mentalnog poremećaja. Terapija za takve poremećaje, koje mnogi stručnjaci smatraju lažnim bolestima, uključuje amfetamine.

Adderall, kao što je kriminalistička policija tako elokvento sročila, je “prvi rođak” metamfetamina. Ipak, iz nekog razloga, hiperaktivnost i kreativnost kod trogodišnjaka zasluga su uvođenja metamfetamina u njihov svakodnevni život.

Zašto? Jer elita ne može imati generaciju prosvijetljene djece koja izaziva tradicionalne obrasce mišljenja i ponašanja. I bez obzira na to koliko stručnjaka iznese napomene o raznim problemima s dijagnozama, roditelji nastavljaju prisiljavati svoju djecu na liječenje metamfetaminom u nadi da će kontrolirati nepredvidljivo ponašanje svoje djece.

Prema psihijatru Robertu Berezinu, koji se već 45 godina bavi psihoterapijom, psihijatrijski lijekovi, uključujući Adderall, malo pomažu u sprječavanju stvarnih problema u ponašanju.

atma.hr – 78
Umjesto toga, navodi:

“ADHD kao tzv. bolest je izmišljena. Da, djeca se ponašaju izvan kontrole i ponašaju se impulzivno, uz to što imaju probleme s koncentracijom. Ta djeca imaju aktivan temperament kojem su potrebne jasne granice i tjelesna aktivnost. Amfetamini su opasni lijekovi. Ne odobravam njihovo korištenje.”

Takvi lijekovi uzrokuju da djeca postanu „suicidalna“, nasilno „impulzivna“ ili još gore.

Možda je vrijeme da svoju djecu vidimo kao ljudska bića. Možda je vrijeme da shvatimo da problem nije u njima, nego da je problem u našim školskim sustavima i društvenoj strukturi. Što ako trujemo našu djecu u ime vlade jer oni ne mogu prihvatiti istinsku evoluciju ljudske prirode za veće dobro. Iako ovo o čemu govorim može zvučati ludo, obećavam vam da je istina gotovo uvijek čudnija od fikcije.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

35 INDIGO DJECA – 10 GODINA POSLIJE

INDIGO DJECA - 10 GODINA POSLIJE

Što se događa s indigo tinejdžerima?

Autori uspješnice Indigo djeca donose nam novu knjigu. Prošlo je deset godina i indigo djeca danas su mladi ljudi koji se školuju ili pak rade, a to ih stavlja pred nove izazove.

Indigo djeca iznimno su inteligentna, nadarena i kreativna. Predstavljaju korak dalje u evoluciji ljudske vrste, no zbog svoje su posebnosti najčešće neshvaćena.

Indigo djeca ne mogu se uklopiti u zastarjele sustave obrazovanja niti raditi u ograničavajućim uvjetima. Oni moraju biti motivirani, njihove sposobnosti cijenjene, a zadaci poticajni.

Cijena: 145 kn - Kupi ovdje

POVEZANI TEKSTOVI

1 KOMENTAR

  1. Mislim da većina ovih problema potiče od roditelja, a vezana je za nedovoljnu ili nedovoljno gustu telesnu masu. Ona bi stabilizovala koncentaciju, preosetljivost i sva druga odskakanja od nekog proseka. Sa porastom mase, život bi im postao mnogo jednostavniji i lakši.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.