52
Kad god pogledamo ruke Buddhe, hinduističkih božanstava, ili čak Isusa i nekih svetaca, vidjet ćemo da ruke drže u specifičnim položajima. No jesi li se ikad zapitao što točno predstavljaju ti položaji ruku?

160×600 text-59 podudarni okomiti desnoTi položaji se u tradiciji joge nazivaju mudre. To su drevni jogijski položaji ruku koji potpomažu samoiscjeljenje i nesmetani tok prane, naše životne energije, kako bismo doživjeli iscjeljenje na fizičkoj, mentalnoj i duhovnoj razini. Riječ “mudra” dolazi od sanskrtskih riječi mud – “sreća”, i dravayate – “tok”. Mudre nam pomažu aktivirati prirodni potencijal iscjeljenja koji se nalazi unutar svakoga od nas, te pročistiti našu svijest “podešavajući” naš energetski sustav na više vibracije.

Mudre su određeni položaji ruku. Zašto baš ruke? U drevnoj Indiji vjerovali su da se energija kozmičkog iscjelitelja, Savitra, nalazi u rukama. Danas je znanost dokazala da su završetci živaca i meridijana prisutnih u našim prstima povezani s određenim dijelovima mozga. Samim time, koristeći određene položaje ruku (posebno u kombinaciji s mantrama) možemo utjecati na svoje fizičko i psihološko stanje. Mudre nam pružaju izvanrednu mogućnost kanaliziranja životne energije na određeni način kako bismo mogli iscijeliti aspekt života kojem je iscjeljenje potrebno.

Jesi li ikad uopće pomislio da ovako možda naizgled mala stvar, poput joge ruku, može zapravo donijeti ogromnu promjenu u tvoj život?

Želim te pozvati na tečaj mudri – 1. stupanj, koji će se održati u Žrnovnici kraj Splita. Na 1. stupnju ćeš naučiti 10 moćnih mudri zajedno s njihovim mantrama, kako su ih dali Mahavatar Babaji i Paramahamsa Vishwananda. Ako će biti lijepo vrijeme, tečaj ćemo napraviti u prirodi, ili na sunčanom balkonu, kao pravi jogini.

Na tečaju ćeš osim učenja o samim mudrama imati i priliku isprobati ih da vidiš kako utječu na tebe. Nakon tečaja dobivaš i printani priručnik kako bi lakše mogao prakticirati kod kuće. Cijena tečaja je simboličnih 120 kn.

Kontaktiraj učitelje za više informacija i prijavu:

SPLIT (ŽRNOVNICA)
1. travnja 2017. 14:00 – 18:00

Achala (Sylwia Mihajlović)
+385 97 6072 272
[email protected]

Više o Achali: soul-tale.com

ZAGREB
1. travnja 2017. 18:00 – 22:00

Kanupriya (Dunja Kosanović)
+385 91 5352 450
[email protected]

Više o Kanupriyi: govorduse.hr

61
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 22.03.2017.
Slijedeća objavaŽivot je borba?
Achala
Achala je učiteljica meditacije, jyotish astrologinja i pjevačica duhovne glazbe iz Poljske, koja trenutno živi u Splitu. Zbog svoje strasti prema učenju meditacije, posebno Atma Kriya Yoge, cijeli svoj život posvetila je duhovnosti. Pročitajte više na njezinom osobnom blogu: www.soul-tale.com

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.