Ovo je prvo izvješće o povezanosti korištenja više medija istodobno i simptoma depresije i tjeskobe – piše psiholog Mark Becker sa sveučilišta u Michigenu. On i kolege tvrde da se, po statistikama, u SAD-u ukupno korištenje medija među mladima povećalo za dvadeset posto tijekom prošlog desetljeća, ali istodobno korištenje dva ili više oblika medija – povećalo se za 119 posto u istom razdoblju.

Ljudi koji koriste više medija istodobno češće su depresivni ili tjeskobni, pokazalo je novo istraživanje koje prenose američki mediji.

Međutim, znanstvenici koji su se bavili tim problemom nisu sigurni je li ‘multi-tasking’ simptom ili uzrok problema s psihičkim zdravljem.

– Ovo je prvo izvješće o povezanosti korištenja više medija istodobno i simptoma depresije i tjeskobe – piše psiholog Mark Becker sa sveučilišta u Michigenu.

Od videoigrica i SMS-a do facebooka i twittera, prošlog desetljeća drastično se povećala uporaba medija, posebno među mladima.

Becker i kolege kažu da se, po statistikama, u SAD-u ukupno korištenje medija među mladima povećalo za dvadeset posto tijekom prošlog desetljeća, ali ‘multi-tasking’ – istodobno korištenje dva ili više oblika medija – povećalo se za 119 posto u istom razdoblju.

– To dramatično povećanje među ljudima koji koriste medije moglo bi biti važno za razumijevanje odnosa između korištenja medija i mentalnog zdravlja – rekao je Becker.

http://www.dnevno.hr/magazin/lifestyle/80449-multi-tasking-vodi-ka-depresiji-i-tjeskobi.html

Prethodna objavaŠto utječe na kompatibilnost partnera?
Slijedeća objavaBroj umrlih od pušenja do kraja stoljeća dosegnut će milijardu
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here