Trenutno je stanje žestoko jer su dva teška planeta u konjukciji (Mars i Pluton) što donosi žestinu, pokretanje snažne muške energije u narodu, a taj cijeli događaj odigrava se na 11. polju (zakonodavstvo, parlament). Hrvatska je u astrološki u potencijalnom stvaranju nove države, međutim ono što valja upamtiti je: kako bi se dogodila masovna promjena – uvijek najprije prevladava Zlo kako bi došlo do Svjetlosti. Trenutno smo u trenutcima tog preokreta, iako će ta energija ostati u nekoj mjeri potisnuta sve do 2022. godine, koja je godina velikih promjena i rađanja nove Zemlje.

atma.hr – 78
Mundus ili orbis terrarum latinski je izraz za svijet ili krug zemalja. Otuda i naziv mundana astrologija. Ona bavi općim događajima kao što su sudbine zemalja, ratovi, revolucije, države, podneblja, klimatske promjene, ekonomski napredak, društveni događaji i svi slični koji utječu na veći broj ljudi.

Ponekad se neka zbivanja mogu očitati lako jer su zaista markirana, no ponekad se radi o suptilnijim varijantama predviđanja. Začetke mundane astrologije možemo naći u Ptolomejevoj knjizi „Tetrabiblos“ gdje autor opisuje različitosti naroda i njihovu povezanost s određenim zodijačkim znakom, a sve to tvrdeći da osobine naroda i običaji zemalja potiču od njihovih geografskih duljina i širina na kojim obitavaju, te povezanosti istih s položajem Sunca.

Hrvatska je prema mundana astrologiji zemlja i vatra (Djevica, podznak Strijelac), što nam automatski upućuje na to da je od svoje nezavisnosti jako privučena politikom i automatski zemlja gdje imamo pojačanu poljoprivredu i veliku plodnost zemlje na kojoj se nalazimo (što se tiče proizvodnje). Međutim s vladarom podznaka u 8. kući koji je u konjukciji sa Marsom i Venerom idemo u sve ono što je u značenju okultnog i transformacije (cijeli psihološki sustav ljudi u državi se transformira).

atma.hr – 52
Tu imamo također jaku opoziciju Saturna i Jupitera koja nam govori da je država napravila mnogo pogrešaka u financijskom smislu kredita, zaduživanja i ulaganja.

Kako sada prolazimo dubinski kroz taj tranzit Saturnovog povratka, dolazimo na onu “sve se vraća, sve se plaća”, te je država sada u situaciji izvlačenja ‘žive glave’ što se financijskog stanja i poslovanja tiče, tako da smo tu dobro upleteni i mi kao narod.

01.12. će tranzitni retrogradni Neptun u 3. kući koja je polje komunikacija i suradnje krenuti direktno.

Kako će on raditi kvadrat s 1. kućom (narod) gdje su Uran, Neptun i sjeverni mjesečev čvor, možemo očekivati nagle i šokantne vijesti vezano uz obmanu (Neptun) koje će curiti iz dana u dan, te nam također stoji borba s poplavama i nevremenima.

On će također istovremeno biti u dobrim aspektima s četvrtom kućom gdje je trenutno tranzitni retrogradni Uran (nagla promjena), te će donijeti veliki preokret što se tiče općeg stanja u zemlji i također poljoprivredi (Uran također kreće direktno 18.01.).

Trenutno je stanje žestoko jer su dva teška planeta u konjukciji (Mars i Pluton) što donosi žestinu, pokretanje snažne muške energije u narodu, a taj cijeli događaj odigrava se na 11. polju (zakonodavstvo, parlament).

atma.hr – 78
Ova agresija poprima sada snažno obličje što može potencijalno opasno i ići u ekstreme jer sa strane vlade (Pluton) donosi pojačani egzibicionizam, želju za vlašću i doslovno igru ega s narodom, a narod bijesni (Mars).

Međutim, najveći preokret nas očekuje polovinom mjeseca siječnja kad sve snažne planete odu u 1. kuću (narod) na Uran i Neptun, gdje se fizičko i duhovno stanje istog naglo bude i država odlazi u veliki preokret, a u proljeće s konjukcijom Neptuna i Jupitera u Ribama, čeka nas već potpuno druga “pjesma”, pomak u liječenju protiv virusa, priznavanje alternativnih pristupa, i puno širi spektar gledišta na cijelu situaciju. O tome ću pisati kasnije kad bude vrijeme.

banner za knjige INTEGRACIJA DUSE

Poanta cijele priče je da je RH astrološki u potencijalnom stvaranju nove države, međutim ono što valja upamtiti je kako bi se dogodila masovna promjena uvijek najprije prevladava Zlo kako bi došlo do Svjetlosti.

Trenutno smo u trenutcima tog preokreta iako će ta energija ostati u nekoj mjeri potisnuta sve do 2022. godine, koja je godina velikih promjena i rađanja nove Zemlje, pa sretno svakoj inidividui da se što bolje nosi sa svime i i pojača duhovnu osviještenost (snaga vjere).

Roberta Prelčec, astrolog i tarot majstor

https://www.facebook.com/strujauniverzuma/

Upiti za konzultacije i tarot u inbox stranice ili na e-mail: [email protected]