Pogledajte na nebo i pozdravite travanjski ružičasti puni Mjesec! Ovaj astrološki fenomen ne zahvaća istom snagom sve znakove pa saznajte jeste li “u pojačanom riziku” i što poduzeti…

Ovaj se puni Mjesec u narodu naziva i ružičasti mini ili mikro Mjesec jer se događa u vrijeme lunarnog apogeja – kad je Mjesec najdalje od Zemlje pa nam se njegov disk ukazuje kao najmanji u godišnjem ciklusu.

Pun Mjesec vrijeme je kulminacije ili ispunjenja onog što je počelo dva tjedna ranije prilikom mladog Mjeseca. Ako je u protekla dva tjedna u vama sazrijevala određena emocija, stav ili spoznaja, taj bi proces sada mogao biti dovršen.

Ono što ste planirali sad bi se moglo ostvariti ili konačno izjaloviti. Ako nađete na nepremostivu prepreku, zaključit ćete da valja promijeniti taktiku ili čak napustiti taj plan kao nerealan.

Velike promjene, kraj i transformacija

Pun Mjesec na 3. stupnju Škorpiona donosi velike promjene, kraj ili totalnu transformaciju nečega, da bi došlo do novog početka.

Poslije kraja uvijek slijedi novi početak. Nešto se treba završiti, okončati ili totalno promjeniti, kako bi moglo doći nešto drugo.

Poslije završetka, kraja, okončanja ili umiranja, dolazi uvijek nešto drugo. To drugo predstavlja totalnu promjenu ili totalni preobražaj i stvara se šansa da se otpočne i nakon kraja otpočne nov početak. Ciklus života se neprekidno obnavlja.

Mjesec u Škorpionu u kući kraja, transformacije, seksualnosti, tajni, smrti, tuđeg novca je u opoziciji sa Suncem u znaku Bika, plodnosti, izobilja, materijalnog bogatstva, novca i zarade.

Jedan naspram drugog u periodu Punog Mjeseca 22.04. Ukazuju da može doći do naboja i problema vezanih i za financije ili sukoba interesa. Isto tako Pun Mjesec u Škorpionu može donijeti pojačane strasti, ali bez osjećaja, bez nježnosti, jer je Mjesec na stupnju svoga pada, te mogu nepovoljno djelovati na vezu.
Može doći do velikih transformacija, ili kraja jedne etape, vezanih za seksualanost, ili plodnost. Put ili način da se do toga dođe je drugačiji.

Škorpion je vezan za tajne, skriveno, duboko. Instinkti su pojačani. Suočavanje s nečim što je bilo tajno i nepoznato i što će izaći na površinu je moguće. Treći stupanj Škorpiona sadrži u sebi posebnu moć, a Mjesec je tu najslabiji, te emotivna bol ne mora biti tako velika, ako je svijest prisutna, ako nadjača Sunce u Biku.

Ne prepuštajte se negativnostima

Prepuštanje nečemu ili nekome je nešto čega se treba čuvati, posebno negativnim emocijama, ili negativnim osobinama.

Posebno prepuštanje osjećajima boli i patnje je pogubno i treba ga izbjegavati. Postoje načini da se negativne emocije i raspoloženja promjene, za one koji to žele i koji rade na sebi. Otpuštanjem negativnih osjećaja. Zamislite da ona ističu iz vas, i da se utapaju u rijeci, brzoj planinskoj rijeci.

Škorpion je znak koji se odnosi na vodu, rijeku. Zamislite da ih voda nosi i vi ostajete pročišćeni, oslobođeni, iscjeljeni. Ako niste vješti u tome da se oslobodite svojih osjećaja ili preobrazite, negativne emocije u pozitivne, ili da ih kontrolirate što je najbolje raditi kada je Pun Mjesec, onda dozvolite da se tuga pretvori u suze. Isplačite svoj bol i olakšajte sebi.

Mjesec u Škorpionu može donijeti i strah od kraja, nestajanja, završetka života. Osvijestite taj strah, jer što smo svjesniji to smo više u mogućnosti da se suočimo ili izborimo s time. Kada se izborimo, onda smo jaki i možemo postati bolji i prema sebi i prema drugima.

Vrijeme je za čišćenje, otpuštanje, oslobođenje od nečeg, ili nekoga. To može biti i neka loša navika. Svakako da neće moći to biti brz rez, jer su Mars i Pluton retrogradni.

Mars u Strijelcu, Pluton u Jarcu. Sve ipak ide svojim tokom.

Da, poslije kraja dolazi početak, nov početak, neminovno, za dva tjedna 06.05. Mlad Mjesec će biti u Biku i tada će započeti, vrijeme novina, vrijeme plodnosti, obilja, blagostanja. Mlad Mjesec će biti u trigonu tada s Plutonom i ukazati na obnavljanja života, ili nov početak, rađanje nečega.

Kako bi lakše dočekali ovaj Pun Mjesec u Škorpionu, kako bi se oslobodili naboja, napetosti i negativne energije, dobro je raditi na sebi.

Opuštati se, raditi na unutrašnjem skladu, kao i skladu u odnosima sa drugima.

Do toga se može doći kroz aktivnost, jer pojačana aktivnost smanjuje napetost, naboj, unutrašnje nemire i osjećaje straha, ili tuge.

Nikako se ne prepuštajte negativnim emocijama i niskim strastima, jer se posljedice toga mogu osjetiti i danima poslije toga.

Moguće je…

Pripremite se za to, jer nije nemoguće, ako se nešto jako želi i ima volje, da se promjeni i preokrene i krene sasvim drugim tokom.

Može se postati i drugačiji i jači, bolji, kada se nešto što se želi prevlada.

Ne zaboravite da koliko smo bića emocije i bića volje i tek kada to oboje uskladimo, onda smo u mogućnosti da prevladamo i ono što nam život donese.

Venera u konjukciji s Uranom u Ovnu u danu Punog Mjeseca, također, nagovještava o promjenama ili novinama koje će se događati i za koje treba biti otvoren.

Ne samo to, već i mogućnost pojačanog osjećaja slobode bit će prisutna.

Tko je posebno “u riziku”?

Sve se s razlogom događa i prirodni ciklusi Mjeseca, kao što je Pun Mjesec u Škorpionu je nešto što s čim ćemo se suočiti svako na svoj način.

Najviše će ga osjetiti osobe rođene krajem listopada u znaku Škorpiona i one rođene krajem travnja, ali i Rakovi, a onda srpanjski Lavovi i siječanjski Vodenjaci.

Ono što je najbolje je da se usmjerite da se oslobodite i otpustite strah, tugu, patnju, ako osjetite, ili da ih ako ste u stanju, transformirate u neki drugi osjećaj, kao što je opraštanje.

To će donijeti i oslobođenje i dobar završetak, nakon kojeg će uslijediti promjena.

Astrolog – Svetlana Milenković-Filipović / preuzeto sa – www.radiotrecadimenzija.com

Prethodna objava4 važna razloga zbog kojih se ljudi osjećaju izgubljenima u životu: Zadnji je kao zatvor!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 23.04.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.