Jedan od najvećih zdravstvenih problema s kojima se muškarci susreću od pamtivijeka u svim dijelovima svijeta su tegobe s prostatom. One mogu biti različite naravi i jačine. Skoro svaki drugi muškarac stariji od 45 godina već je imao problema s prostatom, a velika je vjerojatnost da će ih svi doživjeti ukoliko dočekaju poznu starost. U zadnje vrijeme ta se granica starosti u kojoj se muškarci susreću s ovim problemom sve se više pomjera.

Prostata je mišićavi organ veličine oraha koji jednim dijelom prstenasto zatvara mokraćni kanal. Funkcija je prostate produkcija sekreta koji prenosi spermatozoide.  Kako muškarci stare često dolazi do različitih problema s prostatom, a najčešći su uvećanje prostate, akutna i kronična upala i sve češći rak prostate. Rak prostate je kod muškaraca najčešća vrsta raka uz onaj na plućima. Ono što za žene predstavlja problem s dojkom ili reproduktivnim organima, za muškarce je to svakako prostata.

Odgovor medicine sastoji se u različitim terapijama, ali su vrlo često medicinske terapije neučinkovite ili nedovoljno učinkovite. Neke od tegoba koje muče muškarce koji imaju problem s prostatom su: učestalo mokrenje, nemogućnost potpunog izmokravanja, noćno mokrenje, opća slabost, hladnoća i bol u donjem dijelu leđa i genitalija, problemi s erekcijom, ejakulacijom itd.

Što se prirodnih odgovora na ovo stanja tiče njihov izbor nije prevelik. Najzastupljenije je korištenje soka i čaja od brusnice te sjemenki i ulja od bundave.

Ipak ovdje ćemo vas upoznati s najsnažnijim oružjem koje nam u prirodi stoji na raspolaganju u borbi sa svim navedenim bolestima prostate. Radi se o travi pod nazivom vrbovica ili svilovina (Epilobium parviflorum).

Biljka raste u našim krajevima, a možete je pronaći i kod većine travara ili čak prodavača bilja na tržnicama u svim zemljama jugoistočne Europe.

Vrbovica je po ovoj svojoj namjeni poznata već par stotina godina, ali se vremenom pod utjecajem medicine njena moć polako zaboravljala. Biljku je ponovo aktuelizirala najčuvenija narodna vidarka iz Austrije Maria Treben čije su knjige prodane u preko 10 milijuna primjeraka. Marija Treben, osobno je izliječila na tisuće pacijenata s problemima prostate širom Europe koristeći isključivo skromnu biljku vrbovicu.
Recept:

Pronađite vrbovicu, postoji više vrsta, a kao ljekovite za prostatu mogu se koristiti: Ružičata vrbovica (Epilobium roseum), sitnocvjeta vrbovica (Epilobium parviflorium), planinska vrbovica (Epilobium montanum), tamnozelena vrbovica (Epilobium obscurum), brežuljkasta vrbovica (Epilobium collinum), alpska vrbovica (Epilobium anagallidifolium) te močvarna i šljunkovita vrbovica.

Punu čajnu žlicu osušene ili svježe biljke poparite u 2 dcl vrele vode. Ostavite da odstoji 5-10 minuta, izvadite travu, a čaj popijte. Čaj se pije dva puta na dan i to ujutro na tašte i navečer pred spavanje. Čaj pijete koliko je potrebno, ali najmanje nekoliko tjedana. Prve rezultate poboljšanja stanja možete očekivati dosta brzo.

Čaj se koristi kod svih problema s prostatom i daje odlične rezultate. Marija Treben uspješno je ovim čajem liječila upale prostate i mokraćnog mjehura, probleme s mokrenjem uzokovane prostatom, krvarenja u mokraći, tegobe i bolove u prostati i mjehuru, ali i u bubrezima, rak prostate i rak mokraćnog mjehura.

Zanimljivo je napomenuti da se vrbovica kao čaj i najbolji lijek za prostatu spominje na svim kontinentima, kulturama i jezicima što dovoljno govori o njenoj univerzalnoj prepoznatljivosti i uspjehu.

Čaj je prijatnog ukusa, biljka je potpuno bezazlena i ne morate se brinuti za bilo kakve nuspojave. Nema potrebe da pojačavate dozu u odnosu na ovu koja je preporučena.

ZdravljeBEZdoktora