Ljeto je mnogima najljepše godišnje doba. Tada živimo onako kako bismo uvijek trebali, najprirodnije, opušteno i bez stresa. Sunce, more ili možda planine, jednom riječju: uživanje! A da bi tako i ostalo, pobrinula se sama priroda i darovala nam zdrave i ljekovite sastojke za savršenu zaštitu od sunca te malih dosadnih napasti – komaraca.

Prirodna i zdrava zaštita od sunca

Ne, nećemo bježati od sunca i kriti se u zatvorenim klimatiziranim prostorima cijeli dan, nego ćemo se pažljivo izlagati tom sjajnom izvoru života, pozitivne energije i blagotvornog vitamina D. Osim pravilne i raznovrsne prehrane i izbjegavanja sunčanja između 11 i 16 sati, potrebno je koristiti blagotvornu i zdravu prirodnu zaštitu.

MASLAC ZA BRŽE TAMNJENJE I BRONČANU PUT

Maslac za brże tamnjenje i brončanu put
Maslac za brże tamnjenje i brončanu put

*100 % prirodan maslac, bez umjetnih boja, mirisa i konzervansa, parabena i parafina

*ručno izrađen od visoko kvalitetnih hladno prešanih i nerafiniranih ulja i maslaca

* bogat karotenoidima iz luksuznog CO2 ulja pulpe pasjeg trna te ekstrakta korijena mrkve koji, poticanjem sinteze melanina, ubrzavaju tamnjenje te daju koži brončani ten, čak i onoj koja nije sklona tamnjenju

*pomaže u održavanju brončane puti

*štiti kožu od isušivanja, prijevremenog starenja  i od oštećenja izazvanog izlaganjem UV zrakama

*intenzivno regenerira, hrani i djeluje protuupalno

*odličan i za osjetljivu kožu jer ne izaziva alergijske reakcije

Sastojci:

SHEA MASLAC odlično štiti kožu od isušivanja izazvanog suncem i soli, hrani i stvara zaštitni film. Zahvaljujući prirodnom spoju – cimetnoj kiselini, štiti kožu od UV zraka i pruža prirodni zaštitni faktor 4-8. Bitno je naglasiti da isključivo hladno prešani shea maslac sadrži UV filtre! Koristi se i u njezi osjetljive kože i kože beba jer ne potiče nikakve alergijske reakcije.

KOKOSOV MASLAC , osim božanstvenog mirisa, koži daje glatkoću i štiti je od isušivanja. Brzo se upija, a koža ostaje mekana i svilenkasta.

MACERAT KORIJENA MRKVE bogat je karotenoidima koji štite kožu od štetnog utjecaja UV zraka, imaju antioksidativno djelovanje i regeneriraju te potiču tamnjenje i održavanje preplanule boje. Koristi se za hidrataciju svih tipova kože, a posebno suhe i protiv bora.

ŽUTI PČELINJI VOSAK štiti kožu od isušivanja i svojim mirisom podsjeća na med.

CO2 ULJE PULPE PASJEG TRNA zbog izrazite ljekovitosti koristi se u luksuznim pripravcima, protuupalnoj i anti-age kozmetici te sredstvima za sunčanje. Jako je bogato karotenoidima pa izvanredno djeluje na zaštitu kože izložene UV zrakama i ostalim stresnim čimbenicima iz okoliša. Štiti od prijevremenog starenja te hidratizira i regenerira kožu.

PRIRODNI VITAMIN E je antioksidans koji štiti maslac od oksidacije (užegnutosti), ali je ujedno i ljekovita tvar koju stanice mogu iskoristiti i zaštititi tijelo od slobodnih radikala.

CO2 EKSTRAKT RUŽMARINA bogat je polifenolnim spojevima koji posjeduju antioksidacijsko i protuupalno djelovanje.

Iako shea maslac posjeduje nisku UV zaštitu, a karotenoidi štite kožu od štetnog utjecaja UV zraka, ovaj maslac nema deklarirani zaštitni faktor. Savjetuje se postepeno izlaganje suncu i izbjegavanje sunčanja između 11 i 16 sati, pogotovo za osobe svjetlije puti i djecu, te korištenje dodatnog zaštitnog faktora, prema potrebi.

Maslac je savršen i za njegu kože nakon sunčanja jer smiruje, hrani, intenzivno regenerira, djeluje protuupalno te koži vraća vlažnost i mekoću.

Cijena: 110 kn

Kontakti za upite i narudžbe navedeni su na dnu teksta.

MASLAC ZA SUNČANJE

Maslac za sunčanje
Maslac za sunčanje

*za 100 % prirodnu zaštitu od sunca, bez umjetnih boja, mirisa i konzervansa, parabena i parafina

* istovremeno hrani i njeguje kožu i čuva je od prijevremenog starenja

* spravljen od visokokvalitetnih hladno prešanih i nerafiniranih ulja i maslaca:

– Ulja ČILEANSKE MALINE koje je br. 1 u prirodnoj zaštiti od sunca, posjeduje sposobnost apsorpcije štetnih UV zraka i procijenjeni prirodni SPF (zaštitni faktor) 25-40, izrazito je hranjivo i bogato vitaminom E, snažnog antioksidacijskog i protuupalnog djelovanja te štiti od prijevremenog starenja i nastanka tamnih mrlja na koži

– SHEA MASLACA koji odlično štiti od isušivanja, stvara zaštitni film i pruža prirodni SPF 4-8

– KOKOSOVOG MASLACA koji božanstveno miriši, brzo se upija i daje glatkoću

– MACERATA MRKVE koji, zahvaljujući visokom sadržaju karotenoida, štiti kožu od štetnih UV zraka te istovremeno regenerira kožu i potiče zdravo tamnjenje

– ULJA PULPE PASJEG TRNA koje se, zbog izrazite ljekovitosti, koristi u luksuznoj kozmetici te bogatstvom karotenoida izvanredno štiti od oštećenja izazvanog UV zrakama i prijevremenog starenja te daje koži brončani ten uz intenzivnu regeneraciju

– PČELINJEG VOSKA koji štiti od isušivanja te mineralnog filtra CINK OKSIDA koji odbija štetne UV zrake i štiti kožu.

Savjetuje se postepeno izlaganje suncu i izbjegavanje sunčanja između 11 i 16 sati, pogotovo za osobe svjetlije puti i djecu.

Cijena: 145 kn

Kontakti za upite i narudžbe navedeni su na dnu teksta.

Prirodna i zdrava zaštita od komaraca

Biljke su stvorile eterična ulja, između ostalog, da se obrane od kukaca. Upotrijebimo onda blagodati prirode i njenu inteligenciju i zaštitimo se na prirodan način!

PRIRODNI REPELENT ZA ZAŠTITU OD KOMARACA I KRPELJA

Repelent za zaštitu od komaraca i krpelja
Repelent za zaštitu od komaraca i krpelja

*uljna mješavina na bazi eteričnih ulja javanske citronele, pačulija i limunskog eukaliptusa

*100% prirodna zaštita od komaraca i krpelja, bez sintetskih i toksičnih sastojaka

*spravljena u kvalitetnim hladno prešanim i nerafiniranim uljima makadamije i suncokreta

* brzo se upija, predivno miriši i ostavlja vrlo ugodan osjećaj na koži, a istovremeno odbija komarce i krpelje

Kukci i krpelji posebno ne vole aldehidna ulja, poput javanske citronele i limunskog eukaliptusa, a nije im drag ni miris pačulija, što je odlično jer su ti mirisi ljudima ugodni.

Uljne repelentne smjese su bolje jer alkoholne vrlo brzo ishlape. Parfemski cijenjeno ulje pačulija dobro odbija kukce i pomaže fiksiranju mirisa, a aldehidi su osobito snažni repelenti. Studije pokazuju da je javanska citronela jednako učinkovita kao i poznati sintetski repelent DEET!

Cijena: 70 kn

Nemojte se zadovoljiti ničime osim 100 % prirodnog i 100 % zdravog za kožu i cijeli organizam te opušteno uživajte u blagodatima ljeta znajući da sebi pružate samo najbolje od prirode.


Napisala: Helena Lozić, fitoaromaterapeutkinja

Upiti / narudžbe:

Facebook stranica: SMILE prirodna kozmetika
Mail: [email protected]