Background photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Za drevnu tradiciju, koja se zove kućni blagoslov, rečeno je da poziva pozitivne energije u naše domove. Kad blagoslovimo svoj dom, ispunjavamo ga ljubavlju i on postaje naš milostivi čuvar snova.

Uvijek govori dobro o drugima…
Naši domovi su produžetak našeg duha i tijela. Kao što smo mogli iskusiti, naš prostor odražava, a zatim utječe na naš unutarnji život. Zapravo, ako blagoslovimo svoj dom, ispunimo ga ljubavlju, on će postati naš milostiv čuvar snova.

Tijekom tradicije blagoslova kuće, zapravo možemo ispuniti prostor skladom, ljubavlju, srećom, blagostanjem i zdravljem.

Osobito će biti moćno obavljati kućni blagoslov odmah nakon što očistimo sve prostorije. Moramo uvijek biti čisti prije nego što energiziramo.

Blagoslov naše kuće zapravo je srodan energiziranju s pozitivnim namjerama i molitvama. Tu praksu možemo obaviti prije nego što se uselimo u novi prostor.

To možemo učiniti i kad želimo blagosloviti prostor u kojem već živimo, a to možemo učiniti na svrsishodan i nov način.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Primjerice, možemo obavljati kućni blagoslov kada naš novi partner useli, a to možemo učiniti i kad dobijemo dijete.

Možemo očistiti kuću nakon što očistimo nered ili želimo pozvati svježu energiju u naš dom.

Možemo obaviti kućni blagoslov sami ili s prijateljima i obitelji. Ako pozovemo prijatelje mogli bismo ih zamoliti da svi donesu neku posebnu molitvu, ritual ili pjesmu, piše Conscious reminder.

Evo pet koraka koji će nam pomoći da stvorimo skladan i uravnotežen kućni blagoslov, koji dolazi iz knjige “Feng Shui Your Life”:

1. Trebali bismo pustiti laganu meditativnu glazbu i zamoliti sve sudionike da formiraju krug.

2. Trebali bismo pozdraviti, a onda zahvaliti našoj obitelji i prijateljima što su dio posebne prigode.

77

3. Trebamo upaliti jednu ružičastu svijeću, jer ružičasta boja zapravo donosi energiju ljubaznosti i ljubavi; trebamo predati svijeću svakom novom pojedincu koji će izreći blagoslov.

4. Možemo čak i prošetati do različitih područja u kući, navodeći posebne namjere za svaku sobu, baš kao što ih posvećujemo za neke posebne svrhe.

5. Kada se ovaj blagoslov završi, trebamo staviti upaljenu svijeću u centar naše kuće na sat vremena. Trebamo otvoriti sva vrata i prozore postavljene na Istoku kako bismo pozvali energije koje daju život i koje dolaze od sunca u naš dom.

Mnogo je rituala i molitvi za blagoslov kuće, tako da uvijek moramo odabrati onu koja rezonira s nama i s našom obitelji.

Ovdje je molitva koju ljudi najčešće koriste. Međutim, osoba bi se trebala osjećati slobodnom kada je riječ o uređivanju ili izradi vlastite:

Uvijek govori dobro o drugima…
“Božanskom Duhu (ili Univerzalnoj Energiji, Vrhovnom biću, itd.): Paleći ovu svijeću, pozivamo ljubav, sklad, mir i blagostanje u naš dom. Neka nas blagoslovi dobro zdravlje, sreća, uspjeh i obilje.

Neka ovaj dom bude svetište za našu djecu i za nas. Neka oni koji nas posjete osjete mir i ljubav. Odlučujemo da je ovaj dom sada zaštićen od zla, bolesti ili nesreće.

Hvala vam što ste donijeli božansku svjetlost, ljubav i energiju u naša srca, prostor i nastojanja. Zahvaljujemo. U punoj vjeri, neka tako i bude!“

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

24 HIMALAJSKA LAMPA

HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.

Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.

Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.