Citrin

Citrin je od pamtivijeka cijenjen kao dar Sunca.

Kao Merkurov kamen, kamen boga glasnika, on u sebi sadrži čistu sunčevu jutarnju svjetlost. Grije, dopunjava energijom i jako je kreativan. Ovo je jedan od kristala kojima nikad nije potrebno čišćenje. Apsorbira, preobražava, raspršuje i uzemljuje negativnu energiju i zato služi kao odlična zaštita za okruženje.

Citrin puni energijom svaki segment života. Štiti auru, ponaša se kao sistem za rano upozoravanje, tako da pojedinac može blagovremeno poduzeti nešto kako bi se zaštitio. Čisti čakre, posebno čakru solarnog pleksusa i pupčanu. Aktivira krunsku čakru i otvara intuiciju.

Citrin pročišćava i balansira suptilna tijela, dovodeći ih u harmoniju s fizičkim. Citrin je jedan od kamenja izobilja. Ovaj dinamični kamen podučava kako da otkrijemo i privučemo bogatstvo i napredak, uspjeh i sve dobre stvari. Citrin je sretan, velikodušan kamen i potiče dijeljenje onoga što posjedujete, a opet vam pomaže da zadržite svoje bogatstvo.

Ima moć otkrivanja radosti. Sumornosti i negativnosti nema mjesta u blizini citrina. Ovo je kamen koristan za izmirivanje suprotstavljenih grupa ili obiteljskih nesuglasica. Citrin popravlja samopouzdanje i samouvjerenost i otklanja destruktivne sklonosti.

Pojačava individualnost, poboljšava motivaciju, aktivira kreativnost, potiče izražavanje vlastitog mišljenja. Čini vas manje osjetljivima, posebno na kritiku. Pomaže vam da razvijete pozitivan stav i da na budućnost gledate s optimizmom, krećući se naprijed, umjesto da se držite prošlosti.

Ovaj kamen potiče uživanje u novim iskustvima i podržava istraživanje svakog mogućeg puta sve dok ne pronađete najbolje rješenje. Pojačava koncentraciju i revitalizira um. Odličan je za prevladavanje depresije, strahova i fobija. Citrin potpomaže unutrašnju smirenost tako da mudrost može isplivati na površinu.

Ovaj kamen budi viši um, predstavlja ostvarenje, maštu i snagu volje. On je kamen života, preobrazbe i aktivacije na svim nivoima.
Citrin je odličan odabir za sve osobe koje žele privući uspjeh, obilje i bogatstvo u svoj život. Naročito je koristan osobama s niskim samopouzdanjem koje imaju iskrivljenu sliku o sebi. Citrin nas uči kako slušati sebe i postupati u skladu sa svojim moralnim pravilima. Na taj način nas štiti od gubitka energije na osjećaje poput krivnje, kajanja i podređenosti. Daje nam snagu da preuzmemo odgovornost za svoj život.

Citrin podiže imunitet , pojačava rad žlijezda i bubrega, jača gušteraču, pomaže kod problema probave uzrokovanih psihosomatskim stanjem i stresom, pročišćava krv i crijeva od toksina koji uzrokuju bolesti kože, te podržava stvaranje bijelih krvnih zrnaca.

Hematit

Hematit dovodi u harmoniju um, tijelo i duh.

On je osnovni kamen zemljine energije, svojim vibracijama donosi životnu snagu, energiju i vitalnost. Donosi nam unutarnji mir, osjećaj topline i zaštitu Majke Zemlje. Pomaže u kritičnim situacijama kad smo iscrpljeni ili teže bolesni, aktivira naše sakrivene rezerve i jača organizam novom životnom energijom.

Naročito je učinkovit za uzemljenje i zaštitu. Ovaj kamen ima snažan jang element i usklađuje meridijane, otklanjajući neuravnoteženost jina. Raspršuje negativnost i sprječava da negativna energija uđe u auru, vraćajući mir i harmoniju u tijelo.

Psihološki, hematit podiže samopouzdanje i sposobnost preživljavanja, pojačava snagu volje. Ovaj kamen otklanja ograničenja koja ste sami sebi postavili i potiče ekspanziju. Koristan je za prevladavanje ovisnosti. Hematit usmjerava pažnju na strasti koje upravljaju životom.

Hematit vam pomaže da se pomirite s greškama i da ih radije prihvatite kao iskustva iz kojih ste nešto naučili, nego kao katastrofe. Mentalno, hematit stimulira koncentraciju i usredotočenost. Poboljšava pamćenje i originalnu misao.

Fizički, hematit ima jaku vezu s krvlju. Ime mu dolazi od grčke riječi haima što u prijevodu znači krv. Obnavlja, jača i regulira cirkulaciju i liječi anemiju. Stimulira apsorpciju željeza i stvaranje eritrocita. Liječi grčeve u nogama, anksioznost i nesanicu, pomaže kod ravnanja kičme i kod fraktura.

miniNarukvica – Citrin & Hematit

Pruža snažnu zaštitu, smiruje strah i depresiju, te nas uči kako prihvatiti.

Privlači bogatstvo na svim razinama, daje podršku na poslovnom planu i podiže samopouzdanje. Poboljšava koncentraciju, budi intuitivne sposobnosti i odlična je kombinacija za meditaciju.

Ublažava probleme s probavom, čisti krv i obnavlja tijelo, ublažava menstrualne tegobe i simptome menopauze, opušta grčeve u nogama, pomaže kod nesanice i depresije.

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 13.08.2016.
Slijedeća objavaNEMOJTE ODUSTATI – Koristite li možda afirmacije cijelo vrijeme na krivi način?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.