Citrin je od pamtivijeka cijenjen kao dar Sunca.

Kao Merkurov kamen, kamen boga glasnika, on u sebi sadrži čistu sunčevu jutarnju svjetlost. Grije, dopunjava energijom i jako je kreativan. Ovo je jedan od kristala kojima nikad nije potrebno čišćenje. Apsorbira, preobražava, raspršuje i uzemljuje negativnu energiju i zato služi kao odlična zaštita za okruženje.

Citrin puni energijom svaki segment života. Štiti auru, ponaša se kao sistem za rano upozoravanje, tako da pojedinac može blagovremeno poduzeti nešto kako bi se zaštitio. Čisti čakre, posebno čakru solarnog pleksusa i pupčanu. Aktivira krunsku čakru i otvara intuiciju.

Citrin pročišćava i balansira suptilna tijela, dovodeći ih u harmoniju s fizičkim. Citrin je jedan od kamenja izobilja. Ovaj dinamični kamen podučava kako da otkrijemo i privučemo bogatstvo i napredak, uspjeh i sve dobre stvari. Citrin je sretan, velikodušan kamen i potiče dijeljenje onoga što posjedujete, a opet vam pomaže da zadržite svoje bogatstvo.

Ima moć otkrivanja radosti. Sumornosti i negativnosti nema mjesta u blizini citrina. Ovo je kamen koristan za izmirivanje suprotstavljenih grupa ili obiteljskih nesuglasica. Citrin popravlja samopouzdanje i samouvjerenost i otklanja destruktivne sklonosti.

Pojačava individualnost, poboljšava motivaciju, aktivira kreativnost, potiče izražavanje vlastitog mišljenja. Čini vas manje osjetljivima, posebno na kritiku. Pomaže vam da razvijete pozitivan stav i da na budućnost gledate s optimizmom, krećući se naprijed, umjesto da se držite prošlosti.

Ovaj kamen potiče uživanje u novim iskustvima i podržava istraživanje svakog mogućeg puta sve dok ne pronađete najbolje rješenje. Pojačava koncentraciju i revitalizira um. Odličan je za prevladavanje depresije, strahova i fobija. Citrin potpomaže unutrašnju smirenost tako da mudrost može isplivati na površinu.

Ovaj kamen budi viši um, predstavlja ostvarenje, maštu i snagu volje. On je kamen života, preobrazbe i aktivacije na svim nivoima.

Citrin je odličan odabir za sve osobe koje žele privući uspjeh, obilje i bogatstvo u svoj život. Naročito je koristan osobama s niskim samopouzdanjem koje imaju iskrivljenu sliku o sebi. Citrin nas uči kako slušati sebe i postupati u skladu sa svojim moralnim pravilima. Na taj način nas štiti od gubitka energije na osjećaje poput krivnje, kajanja i podređenosti. Daje nam snagu da preuzmemo odgovornost za svoj život.

Citrin podiže imunitet, pojačava rad žlijezda i bubrega, jača gušteraču, pomaže kod problema probave uzrokovanih psihosomatskim stanjem i stresom, pročišćava krv i crijeva od toksina koji uzrokuju bolesti kože, te podržava stvaranje bijelih krvnih zrnaca.

Narukvica Citrin

Uzemljuje negativnu energiju, štiti auru, potpomaže unutarnju smirenost.

Privlači bogatstvo, napredak i uspjeh.

Veličina: 10-12 mm

Cijena: 130 kn

 

Prethodna objavaMagnezit ogrlica – Otvara srčanu čakru i stimulira iskrenu ljubav
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 10.10.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.