Ova predivna narukvica je ručno izrađena od perli lapis lazulija uz dodatak kamena krizokole i ukrasnih enamel perli, s privjeskom srca i elementima tibetanskog srebra. Lapis lazuli je kristal istine, otvara treće oko i balansira grlenu čakru. Krizokola pomaže u komunikaciji s okolinom, ali i sa samima sobom. Smiruje um i vraća ga u sadašnjost.

atma.hr – 45

Više:

Lapis lazuli je kristal istine u svim aspektima.

Otkriva unutarnju istinu, te promiče svijest o sebi i prihvaćanje tog znanja. Potiče preuzimanje kontrole nad životom i samosvjesnost,  te dozvoljava izražavanje svog stava bez uzdržavanja ili kompromisa.

Lapis lazuli je snažan pojačivač misli. Stimulira više sposobnosti uma, donosi objektivnost i jasnoću. Potiče kreativnost kroz povezivanje s izvorom.

Lapis lazuli otvara treće oko i balansira grlenu čakru. Stimulira prosvjetljenje, olakšava duhovno putovanje i potiče osobnu i duhovnu moć. Ovaj kamen brzo otpušta stres, donoseći duboki mir. Sadrži ogromnu smirenost i ključ je za postizanje duhovnih vještina.

Pridonosi izražavanju vlastitog mišljenja i konflikt zamjenjuje harmonijom. Podučava vrijednosti aktivnog slušanja i potpomaže izražavanje osjećaja i emocija. Razgrađuje mučeništvo, okrunost i patnju. Otklanja  poteškoće u grlu ili u komunikaciji uzrokovane  potisnutim bijesom.

Lapis lazuli je magično privlačan kristal. Poznat je kao snažan zaštitnik međuljudskih odnosa. Legenda kaže – ako ga poklonite dragoj osobi u znak prijateljstva, on će vas doživotno, u svim okolnostima i prilikama vezati s tom osobom na jedan poseban način.

Lapis lazuli poboljšava cirkulaciju i poboljšava srčani ritam. Smanjuje vrtoglavice i snižava krvni tlak, a smatra se da pomaže kod nesanice. Ugrijan na suncu, smanjuje modrice i dobar je za kožne probleme i ubode insekata.

Ublažava menstrualne grčeve, ukočenost i lumbago. Lapis lazuli smanjuje opću bol i upale, a posebno je učinkovit protiv migrene glavobolje. Pomaže kod poremećaja živčanog sustava i mozga, a vjeruje se da pomaže kod  autizma i Aspergerovog sindroma.

Doprinosi izlasku iz depresije, pomaže respiratornom i nervnom sustavu i grlu, čisti organe, leđnu moždinu, timus i jača imunitet. Pomaže kod slabog sluha, pročišćava krv.

Krizokola je izrazito nježan kamen koji nas uči zdravoj i uravnoteženoj komunikaciji s okolinom, ali i sa samima sobom.

Pomaže nam da ostanemo u dodiru sa svojim srcem i da na otvoren i blag način kažemo ono što nam je na duši. Popularna je među javnim govornicima, jer smiruje tremu uoči izlaska pred publiku.

Tijekom meditacije krizokola smiruje um i vraća ga u sadašnjost. Stišava mentalno čavrljanje i uči nas slušati govor duše. Pomaže nam da svoje duhovne spoznaje integriramo u svakodnevicu.

Otvara srce ka iskustvima bezuvjetne ljubavi. Budi dublje razumijevanje sebe i naših odnosa s okolinom. Ima sposobnost iscijeliti odnose u kojima se igraju igre moći i manipulacije. Podsjeća nas da su ljubav i iskrenost najviše vrijednosti kojima trebamo težiti.

Na emocionalnom nivou, krizokola nam pomaže da izrazimo i prihvatimo ono što smo potisnuli. Daje ravnotežu i cjelovitost. U ljubavnim vezama uči partnere kako da budu ranjivi i pažljivi jedni prema drugima.

Na fizičkom nivou, smiruje živce i liječi anksioznost i depresiju. Korisna je ženama koje pate od menstrualnih tegoba i naglašenog PMS-a. Snižava povišen krvni tlak, ublažava probleme s plućima i pomaže uravnotežiti razinu šećera u slučaju dijabetesa.

Narukvica Dodir nježnosti

mini j

Ova predivna narukvica je ručno izrađena od perli lapis lazulija uz dodatak kamena krizokole i ukrasnih enamel perli, s privjeskom srca i elementima tibetanskog srebra. Lapis lazuli je kristal istine, otvara treće oko i balansira grlenu čakru. Krizokola pomaže u komunikaciji s okolinom, ali i sa samima sobom. Smiruje um i vraća ga u sadašnjost.

Dužina: 20 cm

Cijena: 140 kn