atma.hr – 47

Žad je jedan od nekoliko kristala koji imaju jake iscjeliteljske moći.

Odbija negativnost i poznat je po svom zaštitnom faktoru od svih negativnih vibracija koje posebno mogu utjecati na naš biološki razvoj. Uspostavlja jake veze između svih slojeva našeg mentalnog sklopa jačajući naš intelektualni potencijal.

Vjeruje se da privlači sreću i prijateljstvo. Stabilizira osobnost i objedinjuje um s tijelom. Potiče zadovoljstvo samim sobom. Otpušta negativne misli i opušta um. Pomaže da prepoznate sebe kao duhovno biće na ljudskom putovanju i budi skrivena znanja.

Doprinosi spokojnom razmišljanju oslobađajući nas negativnih misli. To je kamen unutarnje ravnoteže i iscjeljenja, ublažava nervozu i strah.

Može biti izvrstan pomoćnik i tihi pratitelj koji je u stanju suptilno proizvesti energiju koja će utjecati na povećanje ljudske svijesti. Zbog svoje opće učinkovitosti, žad stoji rame uz rame s dijamantom, koji je poznat kao najsnažniji dragi kamen.

Još od drevnih vremena smatra se kraljevskim kamenom, pa se kao takav i koristio u mnogim civilizacijama. Jača auru. Vjeruje se da donosi dug i plodan život. Jača  energiju nosioca i osigurava njegovu zaštitu.

Amajlije napravljene od ovog tvrdog i veoma lijepog kamena su pomagale ženama pri porođaju, a smatralo se i da pružaju sigurnu pomoć onima koji pate od probavnih smetnji. Žad je bio nosilac kiše i rastjerivao je divlje i zle duhove i opake životinje.

Donosio je uspjeh u igrama na sreću. Liječio je vodenu bolest, gasio žeđ, činio čovjeka pobjednikom u ratnim okršajima; pojačavao plodnost kod muškarca; štitio od munja i smanjivao lupanje srca i aritmiju.

Plavi/plavozeleni žad

Plavi/plavozeleni žad simbolizira mir. Donosi unutrašnju smirenost i strpljenje.

Pomaže ljudima koji se osjećaju shrvani nekom situacijom nad kojom nemaju kontrolu.

Crveni žad

Crveni žad je najstrasniji i najstimulativniji žad.

Povezan je s ljubavlju i s prepuštanjem toku. Oslobađa bijes.

Narukvica Kraljica plesa

Perle plavo crvenog žada nanizane na posrebrenu žicu, s ukrasnim privjescima (crveni žad), uz dodatak elemenata tibetanskog srebra.

Promjer:  7 cm

Dužina: 20 cm

Cijena: 150 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here