20160127 123329 hdr 56a8acab21c37 600xrElastična narukvica od kvalitetnog mjesečevog kamena, kamenje veličine 10-12 mm. Njegovo najefikasnije djelovanje je umirivanje emocija. Mjesečev kamen osvještava nesvjesno i potiče intuiciju i empatiju.

atma.hr – 45

Više:

Ovaj kamen koji u prirodi nalazimo u čak pet boja (bijela, krem, žuta, plava i zelena) nazivamo i kamenom novih početaka

Kako njegovo ime govori, snažno je povezan s mjesecom i intuicijom. Njegovo najefikasnije djelovanje je umirivanje emocija. Mjesečev kamen osvještava nesvjesno i potiče intuiciju i empatiju, te se tradicionalno koristio za razvijanje vidovitosti i nadnaravnih sposobnosti. Izaziva lucidne snove, posebno za vrijeme punog mjeseca.

Arapi su mjesečev kamen poklanjali kao kamen plodnosti. Hindusi ga smatraju svetim kamenom i vjeruju da donosi lijepe snove, sreću i budi strast kod ljubavnika, a Arapkinje ga nose ušivenog u odjeću jer vjeruju da je simbol plodnosti.

Mjesečev kamen se smatra kamenom zaljubljenih koji donosi sreću u ljubavi jer njegov nježan sjaj potiče nježne emocije osoba koji ih nose. Stišava nagle reakcije na situacije i na emotivne okidače, ispunjen je prijemčivom, pasivnom, ženskom energijom.

Dovodi u ravnotežu mušku i žensku energiju i pomaže muškarcima koji pokušavaju doprijeti do ženske strane svoje osobnosti. Pomaže pri razvijanju svih duhovnih osjetila te produbljuje intuiciju. Pojačava žensku energiju. Njegova blizina daje nježnost, duhovnu potrebu i brižnost prema drugima.

Svog nosioca oslobađa strahova, posebno straha od budućnosti. Ovaj kamen daruje životnu snagu, radost i  mladenački izgled do duboko u starost.

Mentalno, mjesečev kamen otvara um prema iznenadnim i iracionalnim impulsima. Na psihu djeluje harmonizirajuće, otklanja strah od budućnosti. Emotivno, mjesečev kamen smiruje emotivnu nestabilnost i stres, stabilizira emocije. Poboljšava emotivnu inteligenciju. Položen na solarni pleksus, izvlači i razgrađuje stare emotivne modele.

Mjesečev kamen pruža duboko emotivno iscjeljenje i liječi poremećaje višeg probavnog trakta, koji se povezuju s emotivnim stresom. Fizički, Mjesečev kamen snažno utječe na ženski reproduktivni ciklus i smanjuje napetost. Povezuje se s pinealnom žlijezdom, usklađuje hormonalni sustav, stabilizira disbalans tekućina. Omogućuje povratak pravilnom biološkom ritmu.

atma.hr – 52
Ljekovita svojstva:

  • pomaže probavnom i reproduktivnom sustavu
  • asimilira hranljive tvari
  • eliminira toksine i zadržavanje tekućine
  • ublažava degenerativna stanja kože, kose, očiju, jetre i gušterače
  • povoljan kod PMS – a i začeća
  • štiti kroz razdoblje trudnoće i porođaja
  • olakšava dojenje
  • ublažava menopauzu
  • ublažava nesanicu i mjesečarenje
  • preventiva kod nastanka tumora dojke i maternice

Održavanje:

Mjesečev kamen prazni se jedanput mjesečno u suhoj zdjelici od prirodnog materijala, zajedno s kamenčićima hematita.

Puni se za vrijeme uštapa, ostavljen tijekom noći na otvorenom, izložen Mjesečevoj svjetlosti.

Narukvica od Mjesečevog kamena “Intuicija”

20160127 123329 hdr 56a8acab21c37 600xr 696x333 1Elastična narukvica od kvalitetnog mjesečevog kamena, kamenje veličine 10-12 mm.

Njegovo najefikasnije djelovanje je umirivanje emocija. Mjesečev kamen osvještava nesvjesno i potiče intuiciju i empatiju.

Cijena: 120 kn