Biser je simbol promjena i duhovne čistoće.

Biseri nam pokazuju kako se požrtvovnošću može doseći duhovna ljubav. Unutarnju slobodu možemo dobiti samo marljivošću i strogim pravilima. Jednako kao i vatreni opal, biseri utječu na naše karmičke osobine. Odličnu djelotvornost i preobrazbu pokazuju kod ljudi s negativnim načinom razmišljanja i navika.

Jednostavno nas oslobađaju od loših karmičkih razmišljanja i navika. Zato se biseri izdvajaju od ostalih dragulja. Po nekim tradicijama biser se treba držati odvojeno od ostalih dragulja i to u prvom redu od dijamanta, jer u slučaju duševnog konflikta ta disharmonija se u prisutnosti dijamanta samo pojačava.

Biseri su u starom Rimu simbolizirali moć, u arapskim zemljama Božju mudrost. Od pamtivijeka biseri se koriste kao amajlije koje čuvaju od nesreća i katastrofa. Biseri nošeni kao perlice ili u obliku nakita pomažu kod rješavanja brojnih ovisnosti te reguliraju tjelesnu težinu. Crni biser štiti nas od nesreća i lažnih prijatelja.

Biseri potiču brže ozdravljenje kod psihosomatskih bolesti. Položen na čeonu čakru, biser pojačava inuticiju, umiruje živčane bolesti, ublažava groznice, pomaže kod upala dišnih puteva. Na čakri vitalnosti (pupčanoj) regulira rad slezene i nadbubrežne žlijezde, te probavnog trakta.

Zbog visokog sastava kalcija štiti zube i kosti. Eliksir od bisera pomaže kod plodnosti i izoštrava umorni vid.

Pustinjska noć je kamen koji nije nastao prirodno, ali unatoč tome svrstava ga se u poludrago kamenje. Svjetlucave čestice unutar njega su bakar ili srebro. Najviše se koristio u viktorijansko doba na broševima i nakitu.

Postoje 3 legende vezane uz njegov nastanak. Prva je da je negdje 1800-te, talijanski redovnik izrađivao staklo i slučajno prolio čestice bakra po rastopljenom staklu.

Druga kaže kako je Pustinjska noć na isti način nastala također u Italiji, samo u tvornici stakla u Muranu. No treća kaže da su Pustinjsku noć stvorili alkemičari dok su pokušavali željezo pretvoriti u zlato. Ovaj kamen se povezuje  sa srećom i obiljem.

Hematit je poznat kao “kamen za um”.

Hematit dovodi u harmoniju um, tijelo i duh. On je osnovni kamen zemljine energije, svojim vibracijama donosi životnu snagu, energiju i vitalnost. Donosi nam unutarnji mir, osjećaj topline i zaštitu Majke Zemlje. Pomaže u kritičnim situacijama kad smo iscrpljeni ili teže bolesni, aktivira naše sakrivene rezerve i jača organizam novom životnom energijom.

Donosi mentalnu organizaciju, vrlo je prizeman i umirujući. Potiče temeljno razmišljanje, logiku i matematiku. Poboljšava pamćenje, daje originalno razmišljanje. Pomaže nam shvatiti da su nam granice tamo gdje ih sami postavimo. Uklanja negativnosti, potiče izdržljivost i hrabrost. Uravnotežuje tijelo, um i duh.

Naročito je učinkovit za uzemljenje i zaštitu. Ovaj kamen ima snažan jang element i usklađuje meridijane, otklanjajući neuravnoteženost jina. Raspršuje negativnost i sprječava da negativna energija uđe u auru, vraćajući mir i harmoniju u tijelo.

Psihološki, hematit podiže samopouzdanje i sposobnost preživljavanja, pojačava snagu volje. Ovaj kamen otklanja ograničenja koja ste sami sebi postavili i potiče ekspanziju. Koristan je za prevladavanje ovisnosti. Hematit usmjerava pažnju na strasti koje upravljaju životom.

Hematit vam pomaže da se pomirite s greškama i da ih radije prihvatite kao iskustva iz kojih ste nešto naučili, nego kao katastrofe. Mentalno, hematit stimulira koncentraciju i usredotočenost. Poboljšava pamćenje i originalnu misao.

Povezan je s korijenskom čakrom, uzemljuje višak energije i djeluje kao stabilizirajuća sila.

Vulkanska lava je kamen hrabrosti, pruža stabilnost i snagu kada prolazimo kroz promjene u životu.

Smanjuje negativne aspekte nečijeg karaktera i omogućuje nam da shvatimo u kojem području je potrebna modifikacija. Sadrži elementarne sile vatre i zemlje, te je bogata mineralima koji su zakopani duboko u Zemljinoj jezgri.

Lava je poznata po svojoj kvaliteti uzemljavanja i odlična je za smirivanje emocija. Budući da dolazi iz sirove energije, smatra se kamenom ponovnog rođenja. Uklanja nepotrebne slojeve emocionalnih vezanosti.

Zbog svoje jake veze sa zemljom i njenog  stvaranja u središtu Zemlje, fantastična je za stabilizaciju i uzemljenje korijenske čakre i povezivanje sa Zemljom.  Omogućuje nam da ukorijenimo raspršenu energiju i pronađemo fokus i ravnotežu.

Narukvica pustinjska noć

Narukvica je izrađena od poludragog kamena pustinjska noć koji se svjetluca, srebreni hematit, riječni biser i crna vulkanska lava.

Cijena: 150 kn

Prethodna objavaAnaliza iscjeljenja: Samo besplatan lijek je pravi lijek
Slijedeća objavaNarukvica OCEAN – Harmonija tirkiza, ahata, hematita i lave
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.