Žad

Žad je kamen vjernosti i velikodušnosti.  

Vjeruje se da privlači sreću i prijateljstvo i ljubav. Stabilizira osobnost i objedinjuje um s tijelom. Potiče zadovoljstvo samim sobom. Otpušta negativne misli i opušta um i donosi emocionalnu ravnotežu i stabilnost. Pomaže da prepoznate sebe kao duhovno biće na ljudskom putovanju i budi skrivena znanja.

Doprinosi spokojnom razmišljanju oslobađajući nas negativnih misli. To je kamen unutarnje ravnoteže i iscjeljenja, ublažava nervozu i strah. Može biti izvrsni pomoćnik i tihi pratitelj koji je u stanju suptilno proizvesti energiju koja će utjecati na povećanje ljudske svijesti.

Zbog svoje opće učinkovitosti, žad stoji rame uz rame s dijamantom, koji je poznat kao najsnažniji dragi kamen. Još od drevnih vremena smatra se kraljevskim kamenom, pa se kao takav i koristio u mnogim civilizacijama. Jedan je od nekoliko kristala koji imaju veoma jake iscjeliteljske moći.

Odbija negativnost i poznat je po svom zaštitnom faktoru od svih negativnih vibracija koje posebno mogu utjecati na naš biološki razvoj. Uspostavlja jake veze između svih slojeva našeg mentalnog sklopa jačajući naš intelektualni potencijal. Jača auru. Vjeruje se da donosi dug i plodan život. Jača  energiju nosioca i osigurava njegovu zaštitu.

U tradicionalnoj kineskoj medicini se koristi za uklanjanje srčanih tegoba i smanjenje psihoza; liječi depresiju i melankoliju, sprječava noćne more i probleme s očima, pomaže u izlječenju bolesti bubrega i digestivnog trakta, pojačava plodnost kod muškaraca, donosi sreću i čuva od zla.
Zeleni ahat

Zeleni ahat je mineral koji je snažno povezan s prirodom.

Vjeruje se da nam omogućava da vidimo ljepotu u svemu što nas okružuje. Smanjuje osjetljivost na vremenske promjene i na zagađenje prirodnog okruženja. Idealan je za osobe koje rade i borave u prirodi.

U teškim situacijama daje nam snagu za nove početke i oslobađa nas od starih duhovnih sprega, otklanja strahove, ukorijenjene nervoze i uravnotežuje emocije. Vjeruje se da zeleni ahat privlači materijalno izobilje i bogatstvo jer jača pozitivne karakteristike i kreativnost u čovjeku.

Pomaže nam u razvijanju suživota s drugim osobama. Razvija sposobnost socijalne osjetljivosti, jednostavnijeg izražavanja i višesmjerne komunikacije. Optimizmom ulijeva povjerenje i nadu u ljude koji nas okružuju. Pomaže kod depresije ili moždane neuravnoteženosti otklanjajući njihove uzroke.

Ovaj kamen pruža unutarnju stabilnost, mirnoću i zrelost. Potiče mirnu kontemplaciju životnih iskustava koji dovode do duhovnog rasta i unutarnje stabilnosti. Potiče maštu i inspiraciju, pruža fizičku snagu i emocionalnu izdržljivost. Poboljšava mentalne funkcije koje poboljšavaju koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti.

Potiče osjećaj za stvarnost i pragmatično razmišljanje. Stabilizira auru, uklanjanja i transformira negativne energije. Njegov učinak čišćenja je moćan na svim razinama.

Zeleni ahat djeluje na gušteraču i tvorbu inzulina, regulira šećer u krvi, filtrira bubrege i slezenu. Jača otpornost na virusna i gljivična oboljenja te ubrzava oporavak. Koristiti se kao protuupalno sredstvo za suzbijanje dugotrajnih bolesti, pročišćava krvožilni sustav i probavni trakt, potpomaže rad limfnih žlijezda i pojačava imunitet. Ublažava groznicu, prehlade i gripu.

miniNarukvica od ružičasto zelenog žada i zelenog ahata

Perle prekrasnog ružičasto zelenog žada (8 mm) u kombinaciji s ovalnim perlama zelenog ahata uz dodatak staklenih perli i privjesaka od raznobojnog sedefa

Dužina: 19,5 cm

Cijena: 150 kn

Prethodna objavaMistična moć je dio svakog bića
Slijedeća objava15 rečenica koje je znao svaki SAMURAJ – Život pojedinca je ništa više od serije sadašnjih trenutaka
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.