Citrin u kombinaciji s perlama mjesečevog kamena i žutog žada s elementima tibetanskog srebra, nanizano na posrebrenu žicu.

61
Citrin je od pamtivijeka cijenjen kao dar Sunca.

Kao Merkurov kamen, kamen boga glasnika, on u sebi sadrži čistu sunčevu jutarnju svjetlost. Grije, dopunjava energijom i jako je kreativan. Ovo je jedan od kristala kojima nikad nije potrebno čišćenje. Apsorbira, preobražava, raspršuje i uzemljuje negativnu energiju i zato služi kao odlična zaštita za okruženje.

Citrin puni energijom svaki segment života. Štiti auru, ponaša se kao sistem za rano upozoravanje, tako da pojedinac može blagovremeno poduzeti nešto kako bi se zaštitio. Čisti čakre, posebno čakru solarnog pleksusa i pupčanu. Aktivira krunsku čakru i otvara intuiciju.

Citrin pročišćava i balansira suptilna tijela, dovodeći ih u harmoniju s fizičkim. Citrin je jedan od kamenja izobilja. Ovaj dinamični kamen podučava kako da otkrijemo i privučemo bogatstvo i napredak, uspjeh i sve dobre stvari. Citrin je sretan, velikodušan kamen i potiče dijeljenje onoga što posjedujete, a opet vam pomaže da zadržite svoje bogatstvo.

Ima moć otkrivanja radosti. Sumornosti i negativnosti nema mjesta u blizini citrina. Ovo je kamen koristan za izmirivanje suprotstavljenih grupa ili obiteljskih nesuglasica. Citrin popravlja samopouzdanje i samouvjerenost i otklanja destruktivne sklonosti.

Pojačava individualnost, poboljšava motivaciju, aktivira kreativnost, potiče izražavanje vlastitog mišljenja. Čini vas manje osjetljivima, posebno na kritiku. Pomaže vam da razvijete pozitivan stav i da na budućnost gledate s optimizmom, krećući se naprijed, umjesto da se držite prošlosti.

Ovaj kamen potiče uživanje u novim iskustvima i podržava istraživanje svakog mogućeg puta sve dok ne pronađete najbolje rješenje. Pojačava koncentraciju i revitalizira um. Odličan je za prevladavanje depresije, strahova i fobija. Citrin potpomaže unutrašnju smirenost tako da mudrost može isplivati na površinu.

Ovaj kamen budi viši um, predstavlja ostvarenje, maštu i snagu volje. On je kamen života, preobrazbe i aktivacije na svim nivoima.

Citrin je odličan odabir za sve osobe koje žele privući uspjeh, obilje i bogatstvo u svoj život. Naročito je koristan osobama s niskim samopouzdanjem koje imaju iskrivljenu sliku o sebi. Citrin nas uči kako slušati sebe i postupati u skladu sa svojim moralnim pravilima. Na taj način nas štiti od gubitka energije na osjećaje poput krivnje, kajanja i podređenosti. Daje nam snagu da preuzmemo odgovornost za svoj život.

Žuti žad je energičan i stimulativan, donosi radost i sreću. Simbol je čistoće, besmrtnosti, savršenstva, ljubavi, harmonije i inspiracije.

Vjeruje se da privlači sreću i prijateljstvo. Stabilizira osobnost i objedinjuje um s tijelom. Potiče zadovoljstvo sa samim sobom. Otpušta negativne misli i opušta um. Pomaže da prepoznate sebe kao duhovno biće na ljudskom putovanju i budi skrivena znanja.

Doprinosi spokojnom razmišljanju oslobađajući nas negativnih misli. To je kamen unutarnje ravnoteže i iscjeljenja, ublažava nervozu i strah. Može biti izvrstan pomoćnik i tihi pratitelj koji je u stanju suptilno proizvesti energiju koja će utjecati na povećanje ljudske svijesti. Zbog svoje općenite učinkovitosti, žad stoji rame uz rame s dijamantom, koji je poznat kao najsnažniji dragi kamen. Još od drevnih vremena smatra se kraljevskim kamenom, pa se kao takav i koristio u mnogim civilizacijama.

Jedan je od nekoliko kristala koji imaju veoma jake iscjeliteljske moći. Odbija negativnost i poznat je po svom zaštitnom faktoru od svih negativnih vibracija koje posebno mogu utjecati na naš biološki razvoj.

Uspostavlja jake veze između svih slojeva našeg mentalnog sklopa jačajući naš intelektualni potencijal. Jača auru. Vjeruje se da donosi dug i plodan život. Jača  energiju nosioca i osigurava njegovu zaštitu.

Mjesečev kamen je “kamen novih početaka”.

Kako njegovo ime govori, snažno je povezan s mjesecom i intuicijom. Njegovo najefikasnije djelovanje je umirivanje emocija. Mjesečev kamen osvještava nesvjesno i potiče intuiciju i empatiju. Izaziva lucidne snove, posebno za vrijeme punog mjeseca.

Psihološki, mjesečev kamen stišava prenagle reakcije na situacije i na emotivne okidače. Mentalno, mjesečev kamen otvara um prema iznenadnim i iracionalnim impulsima. Smiruje emotivnu nestabilnost i stres, stabilizira emocije. Poboljšava emotivnu inteligenciju.

Mjesečev kamen pruža duboko emotivno iscjeljenje i liječi poremećaje višeg probavnog trakta, koji se povezuju s emotivnim stresom.

Narukvica Osmijeh

Citrin u kombinaciji s perlama mjesečevog kamena i žutog žada s elementima tibetanskog srebra, nanizano na posrebrenu žicu.

Promjer: 7 cm

Dužina: 20 cm

Cijena: 150 kn

Prethodna objavaJa sam to – Razgovori s s prosvijetljenim učiteljem Sri Nisargadattom Maharajom
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 05.10.2018.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.