atma.hr – 47

Karneol je kamen koji prizemljuje i usidrava u sadašnju stvarnost.

Stabilizirajući kamen s visokom energijom, odličan je za obnavljanje vitalnosti i motivacije, stimuliranje kreativnosti. Karneol ima sposobnost pročišćavanja drugog kamenja.

Koristio se u magiji starog Egipta kao zaštita od živih i mrtvih. Egipćani su amajlije od karneola stavljali u grobnice vjerujući u njegovu moć koja pomaže duši da prijeđe na drugi svijet. Oko Horusa bilo je od karneola i vjerovalo se da štiti od zlih očiju.

Psihološki, kamen dovodi do prihvaćanja životnog ciklusa i otklanja strah od smrti. U drevnim vremenima je korišten kao zaštita mrtvima na njihovom putovanju u zagrobni život.

Daje hrabrost, potiče pozitivne izbore u životu, odstranjuje apatiju i motivira na uspjeh u poslu i u drugim stvarima. Ovaj kamen pomaže vam da vjerujete sebi i svojim procjenama. Dolazi do srži onoga što vas pokreće, nadilazi negativne okolnosti i potpomaže postojanost.

Mentalno, karneol poboljšava analitičke sposobnosti i pročišćava percepciju. Otklanja irelevantne misli u meditaciji i uključuje sanjare u svakodnevnu realnost. Emotivno, ovaj kamen je moćna zaštita protiv zavisti, bijesa, lošeg raspoloženja, vašeg ili drugih ljudi.

Karneol je pun životne energije i vitalnosti. Njegova zemaljska snaga daje nam motivaciju aktivnijem životu. Budi nas iz letargije, daje vitalnost i pomaže nam pronaći naš životni put.

Pojačava kreativnost, individualnost, ublažava ljubomoru, ljutnju i strah. Vjeruje se da je karneol kamen sreće i da ispunjavanja želje, olakšava tugu i štiti od neuroza.

Također, stimulira metabolizam, pojačava plodnost, liječi probleme donjeg dijela leđa, regulira tjelesne tekućine i bubrege, ubrzava zacjeljivanje kostiju i ligamenata, snižava šećer u krvi, regenerira krvna zrnca, poboljšava apsorpciju vitamina i minerala, te osigurava dobro snabdijevanje organa i tkiva krvlju.

Žad je najcjenjeniji poludragi kamen Dalekog Istoka gdje je zbog svojih harmoničnih osobina smatran kamenom mira i ljubavi.

Kinezi kroz žad izražavaju pet najboljih ljudskih osobina: mudrost, pravednost, milosrđe, skromnost i odlučnost. Kinezi ga zovu yu – što znači nešto vrijedno. Simbolizira nebo, zemlju i čovjeka. Kod starih egipćana, žad je bio kamen ljubavi, unutarnjeg mira, harmonije i ravnoteže. U arapskom svijetu zaštitnik je od zla. Kod meksikanaca je simbol nježne ljubavi.

To je kamen ljubavi na svim razinama i u svim oblicima. U emotivnom životu donosi mir, harmoniju, radost koja proizlazi iz malih stvari, razvija nježne emocije i toleranciju prema bližnjima i voljenima. Spektar njegovih zelenih boja razvija meditaciju, istraživanje dubine duše i pronalaženje samog sebe. Na psihičkoj razini regulira unutarnju ravnotežu, pomaže zadržati hladnu glavu, umiruje napetost i povećava koncentraciju. Otklanja predrasude koje opterećuju sporazumijevanje, razvija aktivnost i dinamiku.

Nježne vibracije i visoka frekvencija žada harmoniziraju cijeli naš organizam. Žad pojačava rad nervnog centra, imunitet, rad srca, regulira krvni tlak. Na sakralnoj i pupčanoj čakri poboljšava rad slezene, jetre i bubrega. Pomaže kod liječenja mokraćnih kanala te izbacuje kamenac. Podupire promjenu tkiva, rad žlijezda, snižava visoke temperature i sprječava razvoj gripe. Kod žena otklanja emotivne blokade koje smetaju pri začeću i umiruje bolesti nakon poroda.

Narukvica Ples radosnih žena

Perle karneola s ukrasnim dodatkom žutih žad perli s privjescima i elementima tibetanskog srebra, nanizane na posrebrenu žicu

Promjer 7 cm / duž. 20 cm

Cijena:  160 kn

 

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here