Ova predivna narukvica je izrađena od perli lapisa s ukrasnim perlama akvamarina, kristala i mjesečevog kamena, nanizanih na rastezljivoj gumici. Štiti auru i ujednačava čakre, dovodi u ravnotežu fizičko i duhovno tijelo. Pruža duboko emotivno iscjeljenje.

atma.hr – 61
Lapis lazuli je kristal istine u svim aspektima. Otkriva unutarnju istinu, te promiče svijest o sebi i prihvaćanje tog znanja. Potiče preuzimanje kontrole nad životom i samosvjesnost,  te dozvoljava izražavanje svog stava bez uzdržavanja ili kompromisa.

Stimulira prosvjetljenje, olakšava duhovno putovanje i potiče osobnu i duhovnu moć. Ovaj kamen brzo otpušta stres, donoseći duboki mir. Sadrži ogromnu smirenost i ključ je za postizanje duhovnih vještina. Otklanja  poteškoće u grlu ili u komunikaciji uzrokovane  potisnutim bijesom.

Akvamarin je kamen hrabrosti. Njegova smirujuća energija smanjuje stres i stišava um. Unosi harmoniju u okruženje i štiti od zagađivača. Ima moć da probudi toleranciju drugih. Nadilazi predrasude, pruža podršku svakome kome se odgovornost čini preteška i podržava preuzimanje odgovornosti na sebe.  Može razbiti stare, destruktivne programe.

Smiruje um, otklanjajući nevažne misli. Oslobađa blokiranu komunikaciju i poboljšava sposobnost izražavanja. Ovaj kamen je koristan u razumijevanju skrivenih emotivnih stanja i u interpretiranju osjećaja. Stišava strahove i pojačava senzitivnost. Duhovno, akvamarin izoštrava intuiciju i omogućava jasno viđenje.

Štiti auru i ujednačava čakre, pročišćava grlenu čakru, dovodi u ravnotežu fizičko i duhovno tijelo. Nositelj ovog kamena zadržava mladost, partnersku vjernost i blaženost ljubavi i sreće.

atma.hr – 61
Mjesečev kamen je “kamen novih početaka”. Kako njegovo ime govori, snažno je povezan s mjesecom i intuicijom. Njegovo najefikasnije djelovanje je umirivanje emocija. Mjesečev kamen osvještava nesvjesno i potiče intuiciju i empatiju. Izaziva lucidne snove, posebno za vrijeme punog mjeseca.

Stišava prenagle reakcije na situacije i na emotivne okidače. Mentalno, mjesečev kamen otvara um prema iznenadnim i iracionalnim impulsima. Smiruje emotivnu nestabilnost i stres, stabilizira emocije. Poboljšava emotivnu inteligenciju.

Pruža duboko emotivno iscjeljenje i liječi poremećaje višeg probavnog trakta, koji se povezuju s emotivnim stresom.

Narukvica – Ptice mašte

pticamastemanjaPerle lapisa (8 mm) s perlama akvamarina, kristala i mjesečevog kamena, nanizane na rastezljivoj gumici.

Otpušta stres, donoseći duboki mir. Štiti auru i ujednačava čakre, pročišćava grlenu čakru, dovodi u ravnotežu fizičko i duhovno tijelo. Pruža duboko emotivno iscjeljenje.

Dužina: 20 cm

Cijena: 150 kn – Kupi ovdje