Lapis lazuli je kristal istine u svim aspektima.

Otkriva unutarnju istinu, te promiče svijest o sebi i prihvaćanje tog znanja. Potiče preuzimanje kontrole nad životom i samosvjesnost,  te dozvoljava izražavanje svog stava bez uzdržavanja ili kompromisa. Stimulira više sposobnosti uma, donosi objektivnost i jasnoću. Potiče kreativnost kroz povezivanje s izvorom.

Lapis lazuli otvara treće oko i balansira grlenu čakru. Stimulira prosvjetljenje, olakšava duhovno putovanje i potiče osobnu i duhovnu moć. Ovaj kamen brzo otpušta stres, donoseći duboki mir. Sadrži ogromnu smirenost i ključ je za postizanje duhovnih vještina.

Pridonosi izražavanju vlastitog mišljenja i konflikt zamjenjuje harmonijom. Podučava vrijednosti aktivnog slušanja i potpomaže izražavanje osjećaja i emocija. Razgrađuje mučeništvo, okrutnost i patnju. Otklanja  poteškoće u grlu ili u komunikaciji uzrokovane  potisnutim bijesom.

Lapis lazuli poboljšava cirkulaciju i poboljšava srčani ritam. Smanjuje vrtoglavice i snižava krvni tlak, a smatra se da pomaže kod nesanice.  Ublažava menstrualne grčeve, ukočenost i lumbago. Smanjuje opću bol i upale, a posebno je učinkovit protiv migrene i glavobolje.

Pomaže kod poremećaja živčanog sustava i mozga, a vjeruje se da pomaže kod  autizma i Aspergerovog sindroma. Doprinosi izlasku iz depresije, pomaže respiratornom i nervnom sustavu i grlu, čisti organe, leđnu moždinu, timus i jača imunitet. Pomaže kod slabog sluha, pročišćava krv.

Tirkiz je moćan zaštitnik i iscjelitelj koji donosi sreću, radost i ljubav.

Ovaj kamen je vrlo učinkovit iscjelitelj koji razgaljuje duh, a tijelu osigurava blagostanje. Kamen je koji štiti, a kao talisman se koristi od pamtivijeka. Vjeruje se da mijenja boju kako bi upozorio na opasnost ili na nevjeru. Tirkiz je kamen pročišćenja, potiče duhovno usklađivanje i poboljšava komunikaciju s fizičkim i duhovnim svijetom.

Raspršuje negativne energije i čisti elektromagnetni smog, pružajući zaštitu od zagađivača u okruženju. Balansira i usklađuje sve čakre sa suptilnim tijelima i prilagođava fizičku ravan duhovnoj. U tradicionalnoj misli, tirkiz ujedinjuje zemlju s nebom, spajajući mušku i žensku energiju. Ovo je kamen empatije i ravnoteže. Potiče samorealizaciju, kreativno rješavanje problema i smiruje živce kod javnih nastupa.

Psihološki, tirkiz je kamen koji daje snagu. Razgrađuje mučenički stav i samo – sabotažu. Mentalno, tirkiz daje unutarnju smirenost, istovremeno zadržavajući pozornost, te potpomaže kreativno izražavanje. Emotivno, tirkiz stabilizira promjene raspoloženja i donosi unutarnji mir.

Odličan je za iscrpljenost, depresiju i napade panike. Štiti od vanjskih utjecaja i zagađivača u atmosferi. Razvija komunikaciju, kreativnost i izražavanje, kao i psihičku senzibilnost te povezanost s onostranim. Također, stimulira romantičnu ljubav.

Tirkiz ojačava meridijane tijela i suptilna energetska polja. Jača imunitet i regenerira tkivo, podržava apsorpciju hranljivih materija, ublažava infekcije, iscjeljuje cijelo tijelo, posebno oči. Smanjuje povišenu kiselost i ublažava giht, reumatizam, te ima anti – upalno i detoksikacijsko djelovanje i ublažava grčeve i bol.

Narukvica Put nade

Perle lapisa ( 10 i 6 mm) uz ukrasnu tirkiz perlu nepravilnog oblika  i elemente tibetanskog srebra.

Dužina: 20 cm

Cijena: 150 kn

Prethodna objavaKakvoj sigurnosti težimo?
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 03.09.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.