Ametist je kamen duha.

To je kristal zaštite, nesebičnosti, plemenitosti, spiritualne svjesnosti, ravnoteže, unutrašnjeg mira. To je kamen metamorfoze i preobrazbe. Ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija.

Simbol je promjene, otvara mnoge tajne života, pomaže nam shvatiti značenje snova i vizija, obogaćuje naš pogled u budućnost.

Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav. Ametist je prirodni sedativ, blokira geopatogena zračenja i negativne energije okruženja. Njegov mir razvija viša stanja svijesti i meditaciju. Ametist ima snažne iscjeliteljske i pročišćavajuće moći, motivira duhovnu svjesnost.

Smatra se da je Ametist kamen most između Zemlje i Neba, između duha i duše. On je kamen pročišćavanja, koji u nama probuđuje odlučnost odbacivanja starih navika koje nas koče u duhovnom i duševnom razvoju.

Podržava stvaranje novih ideja i dodaje im motivaciju za razvoj. Učinkovito ublažava strah, ljutnju, harmonično ujedinjuje različite energije, harmonizira ljubavni život u vezi između muškarca i žene. Vjeruje se da pomaže u komunikaciji s anđelima i razvija telepatiju.

Tradicionalno se nosio da bi spriječio pijanstvo i može otrijezniti od pretjerane neumjerenosti i fizičkih strasti. Ametist je izuzetno koristan za um, za smirenje i motivaciju. Pri meditaciji, preusmjerava misli od svakodnevice prema smirenosti i dubljem razumijevanju.

Poboljšava prihvaćanje novih ideja i povezuje uzrok s posljedicom. Ovaj kamen olakšava proces donošenja odluka, uvodeći zdrav razum i duhovne uvide i sprovodeći odluke i uvide u djelo. Mentalno, smiruje i objedinjuje, pomaže prijenos nervnih signala kroz mozak.
Pomaže kada je previše aktivan um uzrok nesanice, štiti i od kroničnih noćnih mora. Ametist popravlja memoriju i pojačava motivaciju, čineći vas sposobnijima da postavite realistične ciljeve. Dovodi u ravnotežu naše uspone i padove, potpomažući emotivno fokusiranje. Otpušta ljutnju, bijes i anksioznost. Smanjuje tugu i bol, pomaže prihvaćanje gubitka.

Sedef je Majka Bisera i od davnina simbolizira svetost i božansko porijeklo.

Sedef se sastoji od mikroskopski sićušnih kristala. Svaki kristal savršeno je poredan s ostalima tako da se svjetlo koje prolazi kroz os jednoga odražava i prelama preko drugog i tako nastaje plamen duginih boja.

Također, nosi i simboliku bisera.  Privlači obilje, jača intuiciju i imaginaciju. Štiti od negativne energije i preobražava ju u pozitivnu. Stabilizira raspoloženje, te održava duh vedrim.

Pojačava senzibilitet i jača inicijativu i intuiciju na duhovnom planu.

Pomaže pri osvajanju plemenitih duhovnih visina. Oživljava ga koža i šarm one koja se kiti njime.

Narukvica – Zaljubljeno srce

Perle ametista sa sedef srcima i elementima tibetanskog srebra.

Cijena: 150 kn

Prethodna objavaMars u znaku Raka – stres i kratki fitilj: Kako će “Uzavreli lonac” utjecati na vas (oprez 3.7.)
Slijedeća objavaAko hoćeš u bilo čemu uspjeti, lijepo se obuci: Kako nas odjeća izdvaja iz mase!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here