Ostalo je još samo sedam dana do trenutka kada će asteroid obujma 46 metara i težine 130 tona prozujati pokraj našeg planeta toliko blizu da će se naći u orbiti komunikacijskih i vremenskih satelita. Biti će to najbliži prelet za predmet ove veličine, a znanstvenici tvrde kako će doći toliko blizu da će biti vidljiv od Istočne Europe do Australije uz pomoć jednostavnog dalekozora.

Američka svemirska agencija NASA objavila je pomalo zastrašujući video koji pokazuje koliko će zapravo blizu masivni asteroid biti blizu udara u Zemlju. Ostalo je još samo sedam dana do trenutka kada će asteroid obujma 46 metara i težine 130 tona prozujati pokraj našeg planeta toliko blizu da će se naći u orbiti komunikacijskih i vremenskih satelita. Biti će to najbliži prelet za predmet ove veličine, no znanstvenici obećavaju kako prijeteći ‘kamen’ 15. veljače ipak neće doći bliže od 27,500 km od Zemlje.

– Nije moguć nikakav udar u Zemlju – odlučno je rekao Donald Yeomans, menadžer NASA-inog ‘Near-Earth Object’ programa u Kaliforniji dodavši kako će asteroid ipak doći toliko blizu da će biti vidljiv od Istočne Europe do Australije uz pomoć jednostavnog dalekozora.

http://www.dnevno.hr/techno/znanost/78053-video-nasa-pokazala-koliko-ce-zapravo-asteroid-biti-blizu-udara-u-zemlju.html

Prethodna objavaKancerogeni aflatoksin u mlijeku Vindije i Dukata, RIAL tuna puna histamina
Slijedeća objavaSluženje je izvor sreće i zadovoljstva
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here