Lapis lazuli je kristal istine u svim aspektima.

Otkriva unutarnju istinu, te promiče svijest o sebi i prihvaćanje tog znanja. Potiče preuzimanje kontrole nad životom i samosvjesnost,  te dozvoljava izražavanje svog stava bez uzdržavanja ili kompromisa.

Lapis lazuli je snažan pojačivač misli. Stimulira više sposobnosti uma, donosi objektivnost i jasnoću. Potiče kreativnost kroz povezivanje s izvorom.

Lapis lazuli otvara treće oko i balansira grlenu čakru. Stimulira prosvjetljenje, olakšava duhovno putovanje i potiče osobnu i duhovnu moć. Ovaj kamen brzo otpušta stres, donoseći duboki mir. Sadrži ogromnu smirenost i ključ je za postizanje duhovnih vještina.

Pridonosi izražavanju vlastitog mišljenja i konflikt zamjenjuje harmonijom. Podučava vrijednosti aktivnog slušanja i potpomaže izražavanje osjećaja i emocija. Razgrađuje mučeništvo, okrunost i patnju. Otklanja  poteškoće u grlu ili poteškoće u komunikaciji uzrokovane  potisnutim bijesom.

Lapis lazuli je magično privlačan kristal i poznat je kao snažan zaštitnik međuljudskih odnosa. Legenda kaže – ako ga poklonite dragoj osobi u znak prijateljstva, on će vas doživotno, u svim okolnostima i prilikama vezati s tom osobom na jedan poseban način.
Ljekovita svojstva:

Lapis lazuli poboljšava cirkulaciju i poboljšava srčani ritam. Smanjuje vrtoglavice i snižava krvni tlak, a smatra se i da pomaže kod nesanice. Ugrijan na suncu, smanjuje modrice i dobar je za kožne probleme i ubode insekata.

Ublažava menstrualne grčeve, ukočenost i lumbago. Lapis lazuli smanjuje opću bol i upale, a posebno je učinkovit protiv migrene glavobolje. Pomaže kod poremećaja živčanog sustava i mozga, a vjeruje se da pomaže kod autizma i Aspergerovog sindroma.

Doprinosi izlasku iz depresije, pomaže respiratornom i nervnom sustavu i grlu, čisti organe, leđnu moždinu, timus i jača imunitet. Pomaže kod slabog sluha, pročišćava krv.

miniNaušnice – Lapis Lazuli

Duljina naušnica: 7.5 cm

Privjesak u obliku delfina od tibetanskog srebra

Prethodna objavaVi ste dio slagalice koju nastavljaju potomci
Slijedeća objavaPomladite kosti i riješite se bolova: Provjereni recept naših baka!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.