Zemljani Jaspis  je do naše civilizacije došao preko domorodaca kao simbol svjesnosti vrijednosti Zemlje i međusobne povezanosti svega živog sa Zemljom.

Nazivaju ga kamenom čestitosti i pravednosti zato što pomaže u nepoštenim i nepravednim situacijama. Također, povećava osjećaj odgovornosti, suosjećanje i izbor. Omogućava sjećanje snova i njihovo dešifriranje.

Veliki je zaštitnik i spasitelj u opasnim i pogibeljnim situacijama. Pomaže u borbi za opstanak.

Ima stabilizirajući učinak i pomaže da svu svoju energiju upotrijebimo uravnoteženo i da jako dobro kontroliramo svoje strasti. Iscjeljujuća moć mu je velika, jer na sve poremećaje i bolesti djeluje izuzetno pozitivno i vodi ka poboljšanju.

Zemljani jaspis najbolje djeluje na čakri pleksus solaris. Iscjeljuje unutarnje organe –  jetru, žuč, bubrege i slezenu. Potiče rad probavnog trakta i debelog crijeva. Ublažava mučnine, nepodnošljivost na masnoću i nadutost poslije jela. Čisti kožu i štiti od kožnih alergija.

Citrin je od pamtivijeka cijenjen kao dar Sunca.

Kao Merkurov kamen, kamen boga glasnika, on u sebi sadrži čistu sunčevu jutarnju svjetlost. Grije, dopunjava energijom i jako je kreativan. Ovo je jedan od kristala kojima nikad nije potrebno čišćenje. Apsorbira, preobražava, raspršuje i uzemljuje negativnu energiju i zato služi kao odlična zaštita za okruženje.
Citrin puni energijom svaki segment života. Štiti auru, ponaša se kao sistem za rano upozoravanje, tako da pojedinac može blagovremeno poduzeti nešto kako bi se zaštitio. Čisti čakre, posebno čakru solarnog pleksusa i pupčanu. Aktivira krunsku čakru i otvara intuiciju.

Citrin pročišćava i balansira suptilna tijela, dovodeći ih u harmoniju s fizičkim. Citrin je jedan od kamenja izobilja. Ovaj dinamični kamen podučava kako da otkrijemo i privučemo bogatstvo i napredak, uspjeh i sve dobre stvari. Citrin je sretan, velikodušan kamen i potiče dijeljenje onoga što posjedujete, a opet vam pomaže da zadržite svoje bogatstvo.

Ima moć otkrivanja radosti. Sumornosti i negativnosti nema mjesta u blizini citrina. Ovo je kamen koristan za izmirivanje suprotstavljenih grupa ili obiteljskih nesuglasica. Citrin popravlja samopouzdanje i samouvjerenost i otklanja destruktivne sklonosti.

Pojačava individualnost, poboljšava motivaciju, aktivira kreativnost, potiče izražavanje vlastitog mišljenja. Čini vas manje osjetljivima, posebno na kritiku. Pomaže vam da razvijete pozitivan stav i da na budućnost gledate s optimizmom, krećući se naprijed, umjesto da se držite prošlosti.

Ovaj kamen potiče uživanje u novim iskustvima i podržava istraživanje svakog mogućeg puta sve dok ne pronađete najbolje rješenje. Pojačava koncentraciju i revitalizira um. Odličan je za prevladavanje depresije, strahova i fobija.

Daje nam snagu da preuzmemo odgovornost za svoj život.

Citrin podiže imunitet , pojačava rad žlijezda i bubrega, jača gušteraču, pomaže kod problema probave uzrokovanih psihosomatskim stanjem i stresom, pročišćava krv i crijeva od toksina koji uzrokuju bolesti kože, te podržava stvaranje bijelih krvnih zrnaca.

miniNaušnice – Zemljani Jaspis & Citrin

Aktivira donje čakre, budi osjećaj osobne volje, snage, stabilnosti i samopouzdanja. Pomaže u manifestaciji namjera i ciljeva, daje kreativnost u rješavanju problema.

Privlači obilje i bogatstvo na svim razinama, budi pozitivan stav prema životu.

Cijena: 80 kn

Prethodna objavaNovinar proučio više od 500 milijunaša i došao do ovog intrigantnog zaključka!
Slijedeća objavaAmiški crni melem za izvlačenje – Recept za najmoćniju ljekovitu mast!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.