Kada boli glava nakon burne proslave, ili zbog nedostatka sna, nismo toliko zabrinuti. Ali, kada se bol javlja iznenada, bez preduvjeta i očiglednih razloga, to je već alarmantno. Tijelo nam momentalno “šalje obavijest” o nastalim problemima, prenosi uspesnazena.com.
Ako osjetite naglu glavobolju, obavezno razjasnite što se događa u vašem organizmu. To će pomoći da se zaštitite od ozbiljnih bolesti i na vrijeme ih izliječite.

1. Bol u sljepoočnicama i prednjem dijelu glave

Bol u sljepoočnicama može ukazivati ​​na različite poremećaji u organizmu. Nedostatak sna, hormonske promjene, intoksikacija i smanjenje interkranijalnog tlaka mogu postati razlozima za bol. Također, bol u sljepoočnicama je simptomatična za početak prehlade, ili gripe.

Ako se bol u tom dijelu glave pojačava, i izaziva čudne osjećaje poput mučnine, treba se obratiti liječniku. Takvi osjećaji često mogu biti znaci potencijalnog krvarenja.

2. Jutarnja glavobolja

Ako se često budite s glavoboljom, to nije dobar signal. Jutarnja glavobolja može ukazivati ​​na noćnu apneju (prestanak disanja u snu), probleme s tlakom, i čak, na tumor mozga. U ovom slučaju, pretrage su obavezne.
3. Bol oko oka

Klaster glavobolja (bol je obično izolirana na jednoj strani glave – oko i iza očiju) – jedna od najneugodnijih. Vrlo je teško izdržati ovakve napade.

Obavezno se konzultirajte s dobrim neurologom, ako primijetite ovu vrstu bola. On može ukazivati ​​na anomalije u hipotalamusu, naglo širenje krvnih žila mozga i poremećaj u radu kardiovaskularnog sustava.
4. Glavobolja i vrtoglavica

Često, glavobolja može biti popraćena nekim neugodnim simptomima: mučninom, zamagljenošću očiju, bolom u vratu, pulsirajućim napadima.

Osteohondroza, preživljene ozljede glave u prošlosti, hormonski poremećaji, neuroza i depresija, mogu izazvati sličnu vrstu bola.

Pratite režim svoje prehrane i sna prije konzultacije s liječnikom. Važno je znati svaki sitni detalj, da bi specijalist odredio točnu dijagnozu.

uspesnazena.com

Prethodna objavaTranscendentalne energije
Slijedeća objavaVi ste zvijezda svoje predstave, svog života!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.