Australska fotografkinja snimila je prekrasne fotografije novorođenčadi s njihovim majkama u tradicionalnim okruženju za vrijeme održavanja svetih obreda.
Bobbi-lee Hille, 29, odala je počast autohtonoj kulturi sa zapanjujućim fotografijama novorođenčadi s tradicionalnim starosjedilačkim rekvizitima i aboridžinskim iscrtanim ukrasima.

Ove očaravajuće fotografije daju uvid u aboridžinsku kulturu i tradiciju.

1

2

‘Željela sam fotografirati aboridžinsku novorođenčad i trbuhe kako bih u ljudima probudila svijest o našoj lijepoj kulturi i narodu. “, rekla je Hille.

‘Na ovaj način veliča se autohtona kultura i novi život kroz fotografiju. Meni je vrlo važno da našu kulturu održavam živom, da promičem svjesnost o njoj i da pokažem koliko je lijepa.’

Ova majka troje djece, iz Pertha u Zapadnoj Australiji, vjeruje kako je projekt pod nazivom Milyali umjetnost (novorođenčad u 2015.) jako važan za obrazovanje i da mediji često zanemaruju aboridžinsku kulturu.
“Voljela bih da se više pažnje poklanja aboridžinskoj tradiciji i kulturnoj svijesti u školama.” – izjavila je Bobbi-lee Hille.

“Obično ljudi imaju negativne stavove i predrasude zbog toga što puno Australaca ne zna pravu istinu o aboridžinskoj kulturi, tradiciji i načinu života.“

“Znaju samo stereotipnu jednostranu priču i to formira njihovo mišljenje.”

3

4

5

Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima, ova talentirana umjetnica imala je priliku u prirodi raditi s drugim majkama i fotografirati njihove predivne bebe.

‘Poslužilo nas je vrijeme, lijepo je i toplo pa većinu vremena bebe spavaju’, rekla je Bobbi.
“Često zapisujem svoje ideje u bilježnicu i izmišljam sheme boja ili lokacije za moje sesije. Ponekad su djeca budna i onda ih zamotamo i pokušavamo umiriti.  Ja koristim moje iskustvo s novorođenčadi da ih uspavam i onda ih fotografiram.“

Iako je gospođa Hille pohađala radionice i naučila tehnike poziranja beba i njihove sigurnosti, nevjerojatno je to što je ona samouki fotograf.

6

7

8

9

Od rođenja njezinog prvog sina počela je ozbiljnije istraživati fotografiju.

‘Od dana kad sam mogla ispravno držati olovku kao dijete, ja sam crtala, slikala, šivala, oblikovala i stvarala’ – rekla je.

“Volim umjetnost i uživam u fotografiji od malih nogu, još tada sam tjerala svoju mlađu braću i sestre da poziraju beskrajno dugo kako bi ih fotografirala.

Nakon srednje škole studirala sam grafički dizajn i time sam se bavila sve dok nisam ostala trudna sa svojim prvim sinom. Tada sam se ponovo počela baviti fotografijom i shvatila sam da želim uhvatiti svaki trenutak njegovog života.” – kaže  Hille.

“Moja djeca su moj stalni izvor inspiracije, razlog zbog kojeg volim fotografiju i razlog da svako jutro ustanem iz kreveta. Ponosna sam na ono što radim. “

Bobbi se nada da će u bliskoj budućnosti napraviti izložbu njezinih umjetničkih djela i objaviti knjigu.

Izvor: dailymail

Prethodna objava9 stvari koje trebate prestati raditi ako ne želite zastraniti: S devetom krenite što prije!
Slijedeća objavaNovo u webshopu: Solarna svjetiljka privjesak
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.