Riječ je o doktoru Robertu Fraleyu iz američke tvrtke Monsanto koji prestižnu nagradu dijeli s još dva dobitnika iz Belgije i SAD-a – Marcom Van Montaguom i Mary-Dell Chilton.

Prvi put Svjetska nagrada za hranu, koja se smatra ekvivalentom Nobelovoj nagradi za poljoprivredu, odlazi u ruke predstavniku tvrtke koja proizvodi genetički modificirane žitarice, prenosi HRT.

Riječ je o doktoru Robertu Fraleyu iz američke tvrtke Monsanto koji prestižnu nagradu dijeli s još dva dobitnika iz Belgije i SAD-a – Marcom Van Montaguom i Mary-Dell Chilton.

Prema javljanju američkih medija, Monsanto je poznat po agresivnosti i dominaciji na tržištu te snažnom političkom lobiranju. Čestitku dobitnicima uputio je američki državni tajnik John Kerry.

Svjetska nagrada za hranu počela se dodjeljivati 1986. Nagradu je osnovao Otac zelene revolucije, nobelovac Norman Borlaug.

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/89732-nevjerojatno-monsanto-dobio-poljoprivrednog-nobela-za-gmo.html

Prethodna objavaBhagavad-gita – Duša je zadivljujuća
Slijedeća objavaRomanesknost
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.