Foto: Steve Bidmead/pixabay.com

U Norveškoj postoji zanimljiv program pod nazivom “Pakleni tjedan” koji pomaže vojnim časnicima da dobiju obuku koja im je potrebna da odrade svoj posao.
To omogućuje svakom sudioniku da okusi život, da shvati važnost jednostavnih stvari i da u konačnici transformira svoju perspektivu u svakom trenutku – u samo sedam dana, piše Bright side.

U našoj misiji da nikada ne prestanemo tražiti načine za postizanje osobnog razvoja, odlučili smo podijeliti pravila „Paklenog tjedna“ s vama. Bacite pogled – ovo bi vam moglo pomoći da razvijete neke vitalne nove vještine.

7 osnovnih pravila „Paklenog tjedna“

1. Ustanite u 5 ujutro i otiđite u krevet u 22 sata.

2. Ostanite usredotočeni, posvećeni i dobrodušni cijeli tjedan – i naporno radite.

3. Držite se plana.

4. Budite pozitivni, odlučni, energični i aktivni.

5. Zaboravite na TV. Za vrijeme radnog vremena, također, nije dozvoljeno korištenje društvenih mreža ni društveni pozivi.

6. Uključite fizički rad u svoj život.

7. Jedite zdravo cijeli tjedan – bez brze hrane i slatkiša.

Ponedjeljak: Radite na svojim navikama

“Pobijedite loše navike radije danas, nego sutra.” I doista, postizanje osobnog rasta u prvom stupnju uključuje rad na svojim navikama.

To počinje prvog dana „Paklenog tjedna“ i uključuje tri stvari:

  • Sastavite popis svojih dobrih i loših navika.
  • Odredite kojih se navika želite riješiti.
  • Razmislite o kvalitetama koje vam nedostaju i što trebate učiniti kako bi ih usvojili.

Utorak: Stav i koncentracija

Zadaci drugog dana u tjednu uključuju razvoj koncentracije i uspostavljanje pravog stava prema stvarima. To može imati važan utjecaj na konačni rezultat koji ćete postići, što god pokušavali učiniti.

  • Stav

Vaši osjećaji utječu na konačni rezultat onoga što pokušavate učiniti, zato posvetite određeno vrijeme postavljanju pravog stava u sebi. Da bi ga pronašli, zapitajte se većinu relevantnih pitanja koja se odnose na ono što radite.

Na primjer, ako je vaš posao prodaja cvijeća, zapitajte se: “Koliko dobro poznajem različite vrste cvijeća?”, “Koji je ispravan način da se brinem za njih?”, “Kako mogu poboljšati iskustvo mojih klijenata?”.

  • Koncentracija

Kada nešto radite, fokusirajte se samo na tu jednu stvar i zaboravite na bilo što drugo.

Na taj način, vi ćete biti u mogućnosti uložiti sav svoj trud i raditi stvari brzo i na višem standardu.

Srijeda: Planiranje i ciljevi

Srijeda je posvećena upravljanju vremenom, planiranju i postavljanju prioriteta i ciljeva. Zapamtite da uvijek imate dovoljno vremena, samo ga trebate koristiti učinkovito. Dobro planiranje će vam omogućiti da se uspostavite relativnu važnost različitih zadataka i time postavite svoje prioritete.

Morate uspostaviti plan za dan, tjedan, a sljedeći mjesec isplanirati na temelju onoga što vam je uistinu važno.

Četvrtak: Izlazak iz zone komfora

Četvrtak je najteži dan „Paklenog tjedna“, ali to će vam dati neprocjenjivo životno iskustvo. Ovo je dan kada ćete se morati suočiti sa svojim glavnim strahovima.

Samo vi znate što su vaši strahovi, tako da samo vi možete znati kako se nositi s njima. Priznajte da ste zaljubljeni, prihvatite da je vrijeme za težak razgovor ili prevladajte svoj strah od visine. Odluka kako to učiniti je, naravno, vaša odgovornost.

Živite danas na neobičan način. Otiđite na trčanje ili provedite cijeli dan na biciklu – to može biti bilo što. Glavna stvar je da to mora biti nešto neobično.

Također, morati ćete se odreći sna i raditi cijelu noć. Morate se pažljivo pripremiti za to s konkretnim planom što trebate učiniti.

Petak: Odmor i oporavak

Rad je važan, ali odmor je jednako važan. Petak je dan svjesnog opuštanja.

Nakon noći bez sna, tuširajte se vrućom vodom i pojedite zdrav, ukusan doručak. Zatim odlučite što ćete učiniti.

Učinite nešto što ste dugo željeli učiniti.

Subota: Budite sretni

Subota je dan kada vam glava treba biti ispunjena isključivo pozitivnim mislima. Morate provesti ovaj dan radeći na stvaranju pozitivnog dijaloga u glavi. Ovaj zadatak će vam pokazati koliko vaš način razmišljanja utječe na ono što vam se događa.

Glavna stvar je misliti pozitivno i blokirati sve negativne misli. Razmislite o svojim pozitivnim osobinama, svojim postignućima, kao i o svojim budućim uspjesima.

Pokušajte kontrolirati svoj unutarnji dijalog sa samim sobom. Zapitajte se prava pitanja i pronađite prave riječi.
Nedjelja: Nagrada

Ovo je zadnji dan „Paklenog tjedna“, a to je ujedno i najvažniji dan. To je dan kada je potrebno donijeti zaključke i razmišljati o dojmovima i zadovoljstvu u kojem uživate zbog svega što ste učinili.

Razmislite do kojih ste zaključaka dolazili tijekom tjedna, a možete ih i zapisati. Koje nove stvari ste naučili raditi? Što ste osvijestili ili otkrili? Koji su problemi s kojima ste se susretali? Što je doista važno za vas?

Razmislite o svim malim stvarima kojih ste se lišili tijekom „Paklenog tjedna“. Sada će vam one sigurno značiti više. Vi ćete početi cijeniti, primjećivati, osjećati i prihvaćati nijanse života kao nikad prije.

Konačno, nagradite se poklonom – kojim god želite. Zaslužujete to.

Prethodna objavaMir nije nešto što možete stvoriti
Slijedeća objavaNumerološka prognoza za vikend: Mnogi će biti sretne ruke u nedjelju!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.