Foto: pixabay.com

Upravo smo ušli u potpuno novi ciklus čvorova koji će ispričati jednu vrlo važnu priču o čovjeku; ljudima i neljudima, duhovnosti i materiji, padanju i dizanju, nesreći i sreći, smrti i životu. Svatko tko se u ovih 18 mjeseci bude vodio svijesnošću o vlastitoj svrsi, taj je već obavio najteži dio puta gdje će ga kasnije život nagraditi. Ovo će biti iznimno zanimljivo razdoblje puno nebeskih darova onima koji su uporni u svojoj individualnosti i u iscjeljivanju svake unutarnje boli na individualnom planu, a na globalnom možemo očekivati izrazito velike promjene na svim razinama.

atma.hr – 78
Iscjeljivanje rana i let Feniksa

“Mislio sam da je moja karikatura već nacrtana. Nacrtali me, ismijali, ranili, vezali, mučili, tužili, uplašili i rastužili.

 Polako sam ostao bez riječi, djela, bez ičega, sam i bez cilja.

 U tom trenutku ugledah put, sazdan od tisuće komadića mojih boli i sreća, dobrih djela i nedaća, suza i osmjeha.

 U tom trenutku, ja uzletih, snažno kao feniks iz pepela,

 I uzdah se u put, jedan jedini, Moj.”

Upravo smo ušli u potpuno novi ciklus čvorova koji će ispričati jednu vrlo važnu priču o čovjeku; ljudima i neljudima, duhovnosti i materiji, padanju i dizanju, nesreći i sreći, smrti i životu.

U astrologiji se smatra da je nodalna osovina karmička sudbina i početak novih puteva pa ovaj ciklus možemo promatrati kao jedan potpuno novi globalni put. Nodalna os dvaju suprotstavljenih znakova/kuća znači miješanje tih energija u jednu snažnu vibraciju koju će zasigurno osjetiti svaka individua na planeti Zemlji.

Ovo je period velike borbe sa vlastitim strahovima što god oni za nas predstavljali. Ući ćemo duboko u svaki vlastiti strah i iskopati stare boli da bi ih se napokon oslobodili i bili spremni krenuti dalje na novi put, u novi život, u punoj snazi. Jako će nas privlačiti sve što je mistično, ezoterično, sve što kopa najdublje sjene u nama, kao pijavica koja čisti trulež u tijelu.

atma.hr – 52
Lako ćemo se povezivati s drugima da im pomognemo u iscjeljenju i da kroz razumijevanje iscijelimo i sebe. Svaki destruktivni obrazac, naučeno ponašanje i toksične emocije sada se moraju očistiti.

Sjeverni čvor u Biku je tu da prodrma naše sigurnosti, materijalne temelje. Tražiti će se od nas da zakopamo korijenje duboko u zemlju. Jako ćemo promišljati o tome koliko možemo zaista ovisiti o drugima i koje si materijalne sigurnosti možemo opskrbiti sami.

Ovaj čvor će svakoj duši olakšati da nađe svoju vlastitu svrhu i da ne bude u materijalnim uzdama sistema. Najbolje će se tu pronaći poljoprivrednici, mali obrtnici, alternativci i umjetnici.

Vratit ćemo se na jedan početak onoga od čega je čovjek sazdan, a to su vlastita znanja i mudrost. To nije sustavni rad, to nije posao od 8 do 16 samo da bi zaradili za kruh. Svatko tko se u ovih 18 mjeseci bude vodio svijesti o vlastitoj svrsi, taj je već obavio dobar dio i najteži dio puta gdje će ga kasnije život nagraditi.

Isto tako možemo očekivati velike promjene na polju financija. U pitanje će se staviti banke, krediti i promjena monetarnog sustava, a na duhovnom polju je važno zapitati se; što ja to imam? Koje su moje vrijednosti? Koliko ulažem u sebe? Koliko se ja bojim biti ja radi vlastite zone komfora koja mi daje samo privid sigurnosti?

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA

Zanimljivo je navesti događaje kad su posljednji put čvorovi bili u ovoj poziciji:

– 05. srpnja/jula 2003. Svjetska zdravstvena organizacija obznanila da više nema globalne prijetnje SARS-a.

– 13. studenoga/novembra 2003. – Raspuštena Narodna skupština Republike Srbije i raspisani izvanredni parlamentarni izbori za 28. prosinac.

– 14. prosinca/decembra 2003. – Uhićen Sadam Husein

– 04.1. 2004. ZAGREB – Stupila na snagu zabrana rada nedjeljom u trgovinama većim od 200 četvornih metara, ostale mogu raditi po rasporedu koji su utvrdile gradske i općinske vlasti.

– 12.3. 2004. OSIJEK – Hrvatska Vlada utvrdila popis od 15 dopuštenih genetski modificiranih organizama (GMO) koji se smiju nalaziti u proizvodima na hrvatskom tržištu, a riječ je o GMO koji su dopušteni i u EU-.

– 04. veljače/februara 2004. – Mark Zuckerberg je pokrenuo Facebook

atma.hr – 78
– 01. svibnja/maja 2004. – najveće proširenje Europske unije u kojem se EU pridružilo 10 novih članica: Cipar, Češka, Estonija, Latvija, Litva, Mađarska, Malta, Poljska, Slovačka i Slovenija

– 19. srpnja/jula 2004. – Potpisana Mostarska deklaracija

– 25. rujna/septembra 2004. – Prestanak orkana Jeanne koji je za sobom ostavio više od 3000 žrtava, najviše na Haitiju.

U svakom slučaju, biti će ovo iznimno zanimljivo razdoblje puno nebeskih darova onima koji su uporni u svojoj individualnosti i u iscjeljivanju svake unutarnje boli na individualnom planu, a na globalnom možemo očekivati izrazito velike promjene na svim razinama.

Roberta Prelčec, astrolog

Za astrološke konzultacije i tarot javiti se u inbox stranice ili na broj telefona 092/407-8486