Moja najbolja prijateljica je u tridesetima, nestašna je i uspješna… I nije u vezi. Pošto sam njena najbolja prijateljica, najvjerojatnije ću biti njezin partner za Valentinovo za nekoliko dana.

Iako sam napokon u kvalitetnoj vezi, možda zbog cijele te strke oko Valentinova, grozim ga se, jer znam kako se moji prijatelji koji nisu u vezi osjećaju. Bez obzira na to, radi se o ljubavi.

Valentinovo je praznik koji datira iz antičkog rimskog festivala plodnosti koji je postao kršćanski praznik, ali njegovo službeno porijeklo je misterija, pošto je bilo nekoliko kršćanskih mučenika koji su se zvali Valentin.

Unatoč podrijetlu, Valentinovo – Dan zaljubljenih je postao veliki potrošački praznik.

Ne znam koliki postotak svega se odnosi na sve usamljene dame, ali zbog činjenice da je praznik povezan s ljubavlju, zanima me postoji li mogućnost za promjenu perspektive za dobrobit naše globalne zajednice.

Što ako smo u mogućnosti prebaciti fokus s romantične ljubavi u vezi na ljubav prema sebi?

Osim toga, što ako smo u stanju pomaknuti razinu svijesti naše zajednice na viši stupanj ljubavi? Ja vjerujem u moć spoznaje da smo izvori beskrajne ljubavi koja može doseći nezamislive udaljenosti i preplaviti svijet.

Ljubav prema sebi > Ljubav prema zajednici > Globalna ljubav

Voljela bih da ljudi budu manje zabrinuti za status svojih veza i više zabrinuti za status zajednice. Potrebna nam je ljubav – ljubav prema sebi, ljubav prema drugima, ljubav prema cijelom svijetu.

Postoji previše mjerila urezanih u naše društvo zbog kojih ljubav ustupa mjesto sebičnosti. No, što ako je obrnuto? Razmislite je li netko u posljednje vrijeme se odnosio loše prema vama zbog svog straha ili sebičnosti?

Možda je to bio netko tko je želio napredovati na poslu na vašu štetu. Možda je to bio netko tko vas je gurnuo u prolazu kako bi ulovio mjesto u prepunom autobusu. Ili vam je stranac dobacio ružan komentar koji vas je ostavio bez teksta. Sada, preokrenite sav taj scenarij. U svom sjećanju, preokrenite ih i ispunite s ljubavlju.

Vaš kolega se boji da će ispasti nesposoban pa su njegovi postupci vođeni strahom; stranac u autobusu vođen je idejom „gazi ili ćeš biti zgažen“ i nije svjestan svog ponašanja (kao i većina ljudi); a komentar koji je dobacio, možda smo shvatili na pogrešan način.

Ima toliko prilika za ljubav u našim životima i u našem svijetu. Kako pristiže Valentinovo, imamo dobar izgovor da ljubav postavimo na stol kao glavno jelo. Sve počinje iznutra.

Što prije prihvatimo sebe kao stvorenja puna ljubavi i djelujemo iz ljubavi prema našoj zajednici, prije će naša zajednica kao cjelina biti u mogućnosti djelovati iz ljubavi, umjesto iz straha.

S vremenom, sigurna sam, imati ćemo snage da globalno utječemo na razinu ljubavi koja visi nad nama kao neuništivi ozonski sloj.

Svjesno čekajući 14. Veljače, ja i moja najbolja prijateljica planiramo festival ljubavi. Ovo je moj prvi popis stvari koje treba učiniti prije Valentinova:

  • Smiješi se prilikom kontakta očima sa strancima.
  • Kupi cvijeće prijateljicama i pošalji razglednice onima koji žive jako daleko (pošaljite mi svoju adresu i poslat ću i vama jednu – jedna zabavna činjenica o meni – volim klasičnu poštu!).
  • Otiđi na yogu.
  • Cijeli dan odbijaj reći „Ne!“.
  • Posadi biljku i postavi je na prozor.
  • Reci ljudima koje voliš da ih voliš.

Pozivam vas da zapišete nekoliko stvari koje možete učiniti za sebe i svoju zajednicu – bez obzira kako male one mogu biti. Podijelite to s prijateljima i pozovite ih da učine isto.

Budite prvi u svom plemenu koji će isijavati bezuvjetnu ljubav i očekivati najviši ljubavni standard za uzvrat, ne samo na Valentinovo, već u svakom trenutku života.

To je oslobađajući način života, a naši nasljednici će nam biti zahvalni za to.

Sretan vam dan ljubavi, svaki dan!

Tutti del Monte

Izvor: overthemoonmag

Prethodna objavaCrveno – Ljubičasti Orgonski Medaljon (22kt zlatni listići)
Slijedeća objavaNumerološka prognoza za vikend 11.02.-12.02.: Ova nedjelja je kao stvorena za skupljanje pozitivne energije!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.