Država Missouri je u srpnju ove godine počela nuditi besplatna cjepiva u cilju prevencije različitih oboljenja, između ostalog i hripavca. Prema riječima dužnosnika, Tdap cjepivo koje je navodno prevencija protiv tetanusa, difterije i  hripavca, bilo je neophodno zbog “povećanja pojave hripavca koje je zabilježeno zbog prestanka djelovanja cjepiva primljenog ranije u životu.”

Izvor: naturalnews.com
Prenosi: alternativa-za-vas.com

Pozivajući se na članak objavljen u St. Louis Post Dispatch, Michelle Goldstein kaže da se u SAD-u u 2012. godini pojavilo otprilike 41.000 slučajeva hripavca. U usporedbi s prošlom godinom, kada je evidentirano manje od 19.000 slučajeva, to je veliki rast – što i uzrokovalo potražnju za novim cjepivom. “Vijesti su naglasile da je hripavac vrlo opasan i da može dovesti do povraćanja i smrti, posebno kod djece. Izvještaji tvrde da je i difterija vrlo zarazna bakterijska bolest te može također dovesti do smrti” – piše Goldstein, dodavši da tetanus može uzrokovati teške grčeve mišića.

Nešto su “zaboravili” objaviti u medijima

Ono što su mediji propustili objaviti, svakako je činjenica da postoji veliki broj ozbiljnih zdravstvenih nuspojava povezanih uz Tdap cjepivo.

Rizik koji hripavac, difterija i tetanus predstavljaju za zdravlje, niski su u usporedbi s mogućim ozbiljnijim nuspojavama spomenutog cjepiva.

Michelle Goldstein piše:

” Sveobuhvatno izvješće dato od strane  National Vaccine Information Center (NVIC) dokumentira česte nuspojave povezane sa Tdap cjepivom. Tdap and Dtap cjepiva trenutno se koriste u SAD, zamijenivši DTP cjepiva iz 1996 ali sva tri spomenuta cjepiva sadrže opasne toksine s nepouzdanim dodacima. Nuspojave Tdap cjepiva uključuju encefalitis (upalu mozga), oštećenje mozga i smrt.”

Nadalje, stručnjaci naglašavaju da sama činjenica da se hripavac pojavljuje i kod cijepljenih osoba dokazuje da cjepiva nisu pouzdana u prevenciji oboljenja.

Uspješna terapija prirodnim lijekovima

Hripavac se može uspješno tretirati uz pomoć vitamina C – terapijom koju je razvila Dr. Suzanne Humphries. Za razliku od prirodnih lijekova, tretmani antibioticima rutinski korišteni u medicini, nikada nisu pokazali pozitivan učinak na tijek liječenja ove bolesti. No čak i kod standardnog medicinskog liječenja, oboljeli od hripavca se većinom potpuno oporave te postaju imuni na bolest. Ako se i pojavi ponovna infekcija, piše Goldstein, kasnije epizode su u principu “vrlo blage”.

Tetanus je moguće spriječiti na više načina bez da se ikada primjeni cjepivo. Primjerice, jednostavno temeljito pranje i čišćenje posjekotina i rana može spriječiti oboljenje. Za čišćenje posjekotina može se koristiti propolis ili aloe vera gel. Zapravo, već same šanse za oboljenjem od tetanusa vrlo su male –  samo 233 slučajeva tetanusa prijavljeno je Centru za kontrolu bolesti u razdoblju između 2001 i 2008 godine.

Difterija je također nisko rizična bolest te nije evidentirana često u SAD-u od pojave u 1970. I difterija se može uspješno liječiti uz pomoć prirodnih lijekova poput ulja divljeg origana, ljekovitih gljiva i ekstrakta sjemenki grejpa.

http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/novo-cjepivo-protiv-hripavca-opasno-za-zdravlje

Prethodna objavaNewtonov božji zakon
Slijedeća objavaSamo jedna limenka gaziranog pića dnevno povećava rizik od dijabetesa za 22 posto
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.