Tečaj bollywoodskog plesa

Centar Apolon, Derenčinova 1, 4.kat, najavljuje redoviti tečaj bollywoodskog plesa koji će se održavati srijedom od 18:45 do 19:45 sati, a počinje od 4. travnja 2018.

Bollywoodski ples se u svojim počecima prvenstveno temeljio na klasičnim, tradicionalnim i folklornim indijskim plesovima, dok se u modernome bollywoodskom plesu, posljednja tri desetljeća, njima dodaju zapadnjački plesni elementi i pokreti iz salse, trbušnoga plesa, hip-hopa, suvremenog plesa, jazza i drugih.

Za sudjelovanje na tečaju nije potrebno predznanje.

Na tečaju će se učiti koreografije. Koreografije koje ćemo raditi su vrlo vesele i dinamične, pa je zabava zagarantirana!

Indijska filmska industrija na hindskom i djelomice na engleskom jeziku, koja se razvija u Mumbaiju, glavnome gradu zapadne indijske savezne države Maharashtra, nosi popularan naziv Bollywood, nastao od riječi Bombay (staro ime grada Mumbaija) i naziva centra američke filmske industrije, Hollywooda. To je jedna od najvećih filmskih produkcija u svijetu. Neizostavan element bollywoodskih filmova su glazba i ples, a popularnost pjesama iz filma je najčešće presudan faktor za uspjeh ili neuspjeh čitavog filma.

Koreografije u bollywoodskom filmu najčešće pleše glavni lik uz mnogobrojne prateće plesače i plesačice, a znaju se snimati na način da se između dva stiha iste pjesme promijeni cjelokupna scenografija i kostimi. Uz živopisnu kostimografiju i fantastičnu plesnu izvedbu, ovo pridonosi raskoši koja oduševljava publiku.

Za tečaj odjenite udobnu odjeću u kojoj se možete lako kretati (pamučna majica, trenirka, tajice), i čarapice ako ne želite plesati bosi.

Za sudjelovanje na tečaju nije potrebno predznanje.

Donacija za tečaj iznosi 190kn (160kn za članove Apolona), mjesečno za 4 sata.

S obzirom na to da je za izvođenje ovoga plesnog programa potrebno više prostora nego za naše druge programe, kako bismo omogućili svima dovoljno prostora za kretanje, broj sudionika moramo ograničiti na manje nego što to uobičajeno radimo, tako da molimo zainteresirane da se predbilježe za tečaj osobno u Centru Apolon ili na e-mail: [email protected], a mjesta ćemo popunjavati redom prema pristizanju prijava.

Za zainteresirane koji se prijave nakon popunjenja grupe, vodit ćemo listu čekanja, i omogućiti priključivanje grupi kada se oslobodi mjesto.

Radionice vodi Sonja, koja se bavi različitim stilovima plesa dugi niz godina. Ovaj ples je učila kod učitelja bollywoodskog plesa iz Indije, Češke, Slovenije i Hrvatske. Iza sebe ima bogato instruktorsko iskustvo i nastupe na pozornicama brojnih festivala i svečanih prigoda.

PREDBILJEŽI ME : [email protected]

Apolon Centar
za zdrave stilove života
Derenčinova 1/ IV.kat 10 000 Zagreb, HR
0​95​/​816 88 18
[email protected]
www.apoloncentar.hr
www.facebook.com/ApolonCentarZagreb

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here