Plavi čipkasti ahat smatra se svetim kamenom.

To  je divan iscjeliteljski kamen svijetloplave boje, s bijelim i tamnoplavim prugama. U Skandinaviji je plavi čipkasti ahat kamen majke zemlje, sveti kamen Nertus. Ponekad se plavi čipkasti ahat povezuje sa Djevicom Marijom pa zbog toga predstavlja i ikonu majčinstva.

Njegova meka energija je opuštajuća i smirujuća, donosi smirenje uma. Posebno je učinkovit za aktiviranje i iscjeljivanje grlene čakre, dopušta  slobodno izražavanje misli i osjećaja. Otvara put iskustvima viših energija. Spada u moćno kamenje koje vas pazi i podržava.

Neutralizira bijes, infekcije, upale i groznicu. Stimulira krunsku čakru, dovodeći energiju u polje aure. Otvara put prema iskustvima viših energija.

Psihološki, plavi čipkasti ahat se suprotstavlja potiskivanju osjećaja, koji izviru iz straha od kritike i odbacivanja. Plavi čipkasti ahat polako razgrađuje stare modele potiskivanja i podržava novi način izražavanja. Pomaže muškarcima da se opuste i prihvate svoju osjećajnost i osjetljivu prirodu.

Mentalno, plavi čipkasti ahat pomaže kod verbalizacije misli i osjećaja i suprotstavlja se mentalnom stresu. Emotivno, energije mira koje ovaj kamen isijava neutraliziraju osjećaje bijesa. To je kamen koji povezuje misao s duhovnom vibracijom i donosi duboki mir.

Plavi čipkasti ahat je moćan iscjelitelj grla, otklanja probleme s ramenima i vratom, s infekcijama grla i s limfnim infekcijama. Spušta temperaturu i otklanja blokade u nervnom sustavu, liječi rahitis i deformitete kostiju, iscjeljuje prijelome. Pomaže kod bolesti kapilara, gušterače, infekcija, upala i groznica.

Plavi čipkasti ahat se može koristiti kao pomoć u liječenju zvukom jer fokusira i usmjerava zvuk na odgovarajuće mjesto.
Ametist je kamen čistoće i trezvenosti. Starogrčki filozof Aristotel koristio ga je u liječenju od alkoholizma i za smirivanje uma. U prošlosti svećenici su ga nosili u obliku nakita, jer im je pomagao u dostizanju viših stanja svijesti, te su vjerovali da ih štiti od psihičkih napada.

Ametist odašilje visoke duhovne vibracije i moćan je kamen zaštitnik. Ima iscjeliteljske i pročišćavajuće moći, te je pogodan za meditaciju i izvantjelesna putovanja. Otvara treće oko i krunsku čakru, pomažući nam da dođemo u dodir s božanskim energijama. Zbog svojeg umirujućeg djelovanja, ametist smiruje strasti i umanjuje prekomjerno uživanje u fizičkim zadovoljstvima.

Prilikom meditacije, ametist preusmjerava misli od svakodnevice prema unutarnjem razumijevanju. Povezuje vas s vašim unutarnjim vodstvom i izoštrava intuiciju. Mentalno, ametist pojačava koncentraciju i bolju organizaciju u svakodnevnom životu. Vraća moć i snagu koja se gubi od preopterećenosti nebitnim stvarima.

Olakšava donošenje odluka, i pomaže sprovođenje odluka u djelo. Pogodan za one koji pate od nesanice i noćnih mora. Uz ametist, snovi mogu biti proročanski i puni dubokih uvida. Također je koristan u liječenju depresije, jer smiruje nemiran um i usmjerava pažnju na ono pozitivno što vas okružuje.

Emotivno, ametist pomaže u otpuštanju negativnih emocija, i povezuje uzrok s posljedicom. Otkriva skrivena značenja iza svakodnevnih događaja.

Ametist ima snažna iscjeliteljska svojstva: balansira rad žlijezdi i proizvodnju hormona, uravnotežava metabolizam, čisti crijeva od nametnika, liječi modrice, povrede i otekline, iscjeljuje bolesti pluća i dišnih puteva, liječi poremećaje sluha,  štiti od prodora negativne energije.

Ametist se ne preporuča za osobe koje pate od psihijatrijskih poremećaja, kao što su paranoja ili shizofrenija, jer ih može pogoršati.

Dimenzije:

  • Duljina: 18 – 23 cm (veličina podesiva)

* privjesak u obliku delfina je izrađen od Tibetanskog srebra.

miniNabavite svoju Narukvicu – Plavi čipkasti Ahat & Ametist u našem webshopu:

Atma webshop

Prethodna objavaPočetak svibnja obilježava retrogradni ciklus čak 5 planeta: Odbacite teret i uđite u novu realnost!
Slijedeća objava14 znakova koji pokazuju da je vjerojatno došao kraj vašem odnosu: #7 je za uzbunu!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.