Oblik nasmijanog Buddhe već čitavo tisućljeće diljem Azije simbolizira sreću.

On predstavlja simbol produhovljenog bića.  Zalaže se za prevladavanje patnje našeg zemaljskog postojanja, a nošenje privjeska s njegovim likom u srce privlači radost. Vjeruje se da nasmijani Buda  donosi bogatstvo.

Karneol se od pamtivijeka smatra kao snažan “kamen života”. U mnogim se kulturama koristio za izradu talismana. Michael Gienger u svojoj knjizi “Enciklopedija iscjeljujućeg kamenja ” spominje da karneol “potiče stabilnost, idealizam i osjećaj za zajednicu. Osim toga, potiče hrabrost, energiju i dobro raspoloženje.”

Karneol je kamen koji prizemljuje i usidrava u sadašnju stvarnost. Stabilizirajući kamen s visokom energijom, odličan je za obnavljanje vitalnosti i motivacije, stimuliranje kreativnosti. Karneol ima sposobnost pročišćavanja drugog kamenja.

Psihološki, kamen dovodi do prihvaćanja životnog ciklusa i otklanja strah od smrti.  Daje hrabrost, potiče pozitivne izbore u životu, odstranjuje apatiju i motivira na uspjeh u poslu i u drugim stvarima. Ovaj kamen pomaže vam da vjerujete sebi i svojim procjenama. Pojačava memoriju i pomaže da pronađete prave prijatelje.

Mentalno, karneol poboljšava analitičke sposobnosti i pročišćava percepciju. Otklanja irelevantne misli u meditaciji i uključuje sanjalice u svakodnevnu realnost. Emotivno, ovaj kamen je moćna zaštita protiv zavisti, bijesa, lošeg razpoloženja, vašeg ili drugih ljudi.

U cijeloj Aziji je vrlo popularan kao sirovina za graviranje.
Ljekovita svojstva:

  • Stimulira metabolizam
  • Pojačava plodnost
  • Liječi probleme donjeg dijela leđa
  • Pomaže kod reumatizma, artritisa, neuralgije
  • Smanjuje depresiju
  • Regulira tjelesne tekućine i bubrege
  • Ubrzava zacjeljivanje kostiju i ligamenata
  • Zgušnjava krv
  • Poboljšava apsorpciju vitamina i minerala
  • Osigurava dobro snabdijevanje organa i tkiva krvlju
Dimenzije:

Ovaj ručno gravirani privjesak je velik oko 3-4,5 cm, postavljen je na ogrlicu od tanke špage te se isporučuje u atraktivnoj poklon kutiji.

mini

Nabavite svog nasmijanog Buddhu u našem web shopu:

Atma webshop

Prethodna objavaMlada romkinja genijalka (13) ima veći IQ od Einsteina i Hawkinga – a jedva da je pohađala školu!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 17.12.2015.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.