Plavi čipkasti ahat smatra se svetim kamenom.

To  je divan iscjeliteljski kamen svijetloplave boje, s bijelim i tamnoplavim prugama. U Skandinaviji je plavi čipkasti ahat kamen majke zemlje, sveti kamen Nertus. Ponekad se plavi čipkasti ahat povezuje sa Djevicom Marijom pa zbog toga predstavlja i ikonu majčinstva.

Njegova meka energija je opuštajuća i smirujuća, donosi smirenje uma. Posebno je učinkovit za aktiviranje i iscjeljivanje grlene čakre, dopušta  slobodno izražavanje misli i osjećaja. Otvara put iskustvima viših energija. Spada u moćno kamenje koje vas pazi i podržava.

Neutralizira bijes, infekcije, upale i groznicu. Stimulira krunsku čakru, dovodeći energiju u polje aure. Otvara put prema iskustvima viših energija.

Psihološki, plavi čipkasti ahat se suprotstavlja potiskivanju osjećaja, koji izviru iz straha od kritike i odbacivanja. Plavi čipkasti ahat polako razgrađuje stare modele potiskivanja i podržava novi način izražavanja. Pomaže muškarcima da se opuste i prihvate svoju osjećajnost i osjetljivu prirodu.

Mentalno, plavi čipkasti ahat pomaže kod verbalizacije misli i osjećaja i suprotstavlja se mentalnom stresu. Emotivno, energije mira koje ovaj kamen isijava neutraliziraju osjećaje bijesa. To je kamen koji povezuje misao s duhovnom vibracijom i donosi duboki mir.

Plavi čipkasti ahat je moćan iscjelitelj grla, otklanja probleme s ramenima i vratom, s infekcijama grla i s limfnim infekcijama. Spušta temperaturu i otklanja blokade u nervnom sustavu, liječi rahitis i deformitete kostiju, iscjeljuje prijelome. Pomaže kod bolesti kapilara, gušterače, infekcija, upala i groznica.

Plavi čipkasti ahat se može koristiti kao pomoć u liječenju zvukom jer fokusira i usmjerava zvuk na odgovarajuće mjesto.
Gorski kristal (kvarc) pojačava energiju i iscjeljenje. On apsorbira, pohranjuje, otpušta i regulira energiju i odlično uklanja blokade. Njegov puni energijski spektar aktivira sve razine svijesti.

Univerzalan je iscjelitelj i pojačivač. Poravnava našu svijest sa snagama Svemira, pomažući svakome od nas da pronađe svoje vlastito unutrašnje svjetlo, koje nas povezuje sa Univerzalnim svjetlom. Pomaže u liječenju od trauma, strahova i drugih psihičkih smetnji.

Ublažava bijes, ljutnju i osjećaj krivnje. Također, usklađuje sve čakre i utječe pozitivno na rad hipofize i epifize. Uravnotežuje emocije. Prima, aktivira, pohranjuje, prenosi, transformira i pojačava energiju, uključujući misli i informacije.

Na duhovnom nivou, ovaj kristal podiže energiju do najvišeg mogućeg nivoa. Pošto sadrži sve moguće boje, prozirni kvarc djeluje na svim nivoima postojanja.  Pojačava izvanosjetilne sposobnosti i povezuje vas s vašom duhovnom svrhom.

Izvrstan je za meditaciju, telepatiju, spoznaju uvida. Pojačava imunitet, snagu, imaginaciju, snove. Može se koristiti s mnogim drugim kristalima jer dozira njihove energije. Nazivaju ga i ogledalom duše, zato što uvijek zrači onako kako se osjećate iznutra.

On štiti našu auru (energetski omotač) od negativnih utjecaja. Nazivaju ga i kamenom snage. Donosi inspiraciju, kreativnost, nove ideje. Pozitivno djeluje kod najtežih oboljenja i stimulira oporavak, vraća snagu, daje energiju i nadu u bolje sutra.

Dimenzije:

  • Duljina naušnica – 6 cm

minnniNabavite svoje Naušnice – Plavi čipkasti Ahat & Gorski kristal u našem webshopu:

Atma webshop

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 26.04.2016.
Slijedeća objavaSvaki dan je nanosila Aloe veru na lice – Iznenadit će vas što se dogodilo nakon 7 dana!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.