Novootkriveni spisa iz Egipta, stari preko 1200 godina, pričaju priču o raspeću s nevjerojatnim ‘tvistom’, uključujući činjenicu kako je Isus mogao mijenjati oblik. Spisi objašnjavaju i zašto je Juda poljubio Isusa, kako bi ga ‘obilježio’ te kako je Isus posljednju večeru proveo s čovjekom koji je zapovjedio njegovo raspeće, Poncijem Pilatom koji mu je predložio da na križ, umjesto njega, pošalje vlastitog sina.

Otkriveni spisi također prkose datumu Uskrsa jer u njima stoji kako je Isus uhićen u utorak uvečer, a ne kako se do sada tvrdilo u četvrtak. Tekst koji je otkriven još 1910. godine bio je u vlasništvu bogatog financijera JP Morgana, a prijevod ovog egipatskog spisa u svojoj novoj knjizi objavio je profesor povijesti kršćanstva, Roelof van den Broek, sa sveučilišta u Utrechtu.

– Židovi su rekli Judi: Kako ćemo ga uhititi kada ne postoji jedan njegov oblik. Ponekad je crn, ponekad bijel, ponekad crven, a ponekad boje žita. ponekad je mlad, a ponekad starac – stoji u spisu koji otkriva i kako je Sin Božji, uz pretvaranje vode u vino, hodanje po vodi, imao moć i da bude nevidljiv.

– Ljudi tog vremena, čak i kada su bili obrazovani, nisu imali kritički stav prema povijesnim činjenicama. Čuda su za njih bila moguća i zašto jedna stara priča ne bi bila istinita? – zaključio je profesor van den Broek.

http://www.dnevno.hr/techno/znanost/81554-novootkriveni-spisi-egipta-tvrde-isus-je-mogao-mijenjati-oblik-a-posljednju-veceru-imao-je-s-poncijem-pilatom.html

Prethodna objavaZapočnite dan zelenim napitkom za detoksikaciju
Slijedeća objavaPotpuno znanje o evoluciji
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here