VERBASANA je novootvoreni yoga studio na Kvatriću, u Voćarskoj 8.
Smjestili smo se u slatkoj kućici koja odiše toplinom i osobnošću. Prostor se sastoji od dvorane za vježbanje joge, sobe za tretmane i svlačionice. Osim satova joge također nudimo terapeutske masaže. Ispred kućice nalazi se dvorište puno cvijeća sa dvije kornjače i velika terasa okružena bambusima za ljetno vježbanje pod vedrim nebom.

Verbasana yoga studio nudi satove Ashtanga yoge, Vinyase Flow, ABC yoge za početnike, Yoge za kralježnicu, Yoge za djecu, Yoga Nidre uz zvuk tibetanskih zdjela, Prenatal yoge za trudnice i Chakra Dance Yoge (plesa), satove pranayame, vođene meditacije te razne zanimljive radionice i događanja sa gostujućim učiteljima.

Osnivači i voditelji su Izabela Marić i Svemir Vranko koji također organiziraju yoga i meditacijske retreate u divnom Rovinju.

verbasana stolciOpustite se i odvojite vrijeme za sebe. S veseljem Vas očekujemo ☺

​Prvi probni sat je BESPLATAN.
Prijavite se odmah na [email protected]

Nadolazeći eventi:
17.03. Radionica „Rad s unutarnjim djetetom“
https://www.facebook.com/events/778571665661843/

24.03. „Radionica Acro yoge i zračne terapije“
https://www.facebook.com/events/580740795617837/

14.04. Indijski klasični koncert, Om Prakash Pandey i Samvad
https://www.facebook.com/events/1817010465266263/

20-22.04. 3-dnevni yoga i meditacijski retreat u Rovinju sa Izabelom i Svemirom
https://www.facebook.com/events/1653663938006356/

verbasana logoZa sve dodatne informacije i prijave kontaktirajte nas putem facebook grupe Verbasana Yoga https://www.facebook.com/verbasanayoga/  ili na mail: [email protected] ili na mob. 091 525 7299.
Web: http://verbasana.wixsite.com/verbasana/yoga

​PROGRAM
​Vinyasa Flow ( i Morning Flow)
je dinamički oblik yoge koji se razvio iz Ashtanga Vinyasa yoga sistema. Vinyasa je povezivanje daha i pokreta kroz razne položaje. Vinyasa kretnje podsjećaju na ples. Ima brojne pozitivne učinke kako na tijelo, tako i na um. Tijelo se slijedovima zagrijava i povisivanje tjelesne temperature sagorijeva toksine nakupljene u zglobovima i muskulaturi te na taj način revitalizira tijelo, a um se smiruje ritmičnim zvukom ujjayi daha koji prati pokrete. Svi ti međusobno povezani parametri dovode do meditacije u pokretu i oslobađanja energetskih blokada.

Ashtanga yoga
je dinamični stil yoge koju je popularizirao Sri K. Pattabhi Jois, jedan od najvećih učitelja joge 20.st., koji je Ashtanga yogu poslao u svijet i proširio Zapadom. Ashtanga je disciplinirana, zahtjevna praksa koja pročišćava tijelo i um i zbog koje postajemo prisutni, fokusirani, zadovoljni i sretni na miran i uzemljen način.

​Yoga Nidra (Nidra = san)
Yoga Nidra ili “joga spavanja” je jedna od najpoznatijih tehnika pratyahare ili povlačenja pažnje od tijela i osjetila. Yoga Nidra je svjesni san koji je granično stanje između sna i budnosti. Tom metodom postižemo potpuno, duboko i iscjeljujuće opuštanje koje uključuje
fizičko, emocionalno i mentalno opuštanje kako bi sa druge strane probudili uspavane centre mozga i uma. Oslobađanje od napetosti tijela, uma (misli, emocija i želja) i intelekta donosi pročišćenje i mir koji bude intuiciju te izoštravaju inteligenciju i donose
jasnoću.U Yoga Nidri prvo oslobađamo tjelesnu i mišićnu napetost koja dolazi od neravnoteže u živčanom i endokrinom sustavu (dio po dio tijela), zatim emocionalne napetosti (razne vrste osjećaja) te mentalnu napetost kojom se oslobađaju suvišne misli.

​Chakra Dance Yoga
objedinjuje elemente suvremenog plesa i sustav 7 chakri. Uz jednostavne yoga vježbe iskusit ćemo prolaz kroz energetske centre – chakre pokretom, bojom, zvukom i glasom.

​ABC yoga
namijenjena je potpunim početnicima; koji nikada nisu vježbali yogu te sada žele upoznati sustav i stilove dinamične yoge ili žele utvrditi znanje.

​Yoga za kralježnicu
je osmišljena kako bi pomogla boljoj pokretljivosti kralježnice uz preventivni pristup. Uvrtanjem kralježnice oslobađamo potencijalno uklještene živce, jačamo mišićno tkivo i poboljšavamo fleksibilnost ligamenata.

rasporedVODITELJI

svemir i izabela mO IZABELI:
predana yogini koja prakticira yogu od 18-te godine, bivša plesačica baleta i suvremenog plesa. Završila je RYT200 u Gaia centru kod Sandre Đ. Bianco i Toma Richtera te nastavlja sa TT600 kod učitelja Jadranka Mikleca i Prenatal TT u Gaia centru. Indolog, podučava hindski i sanskrt. Zadnjih 14 godina redovito putuje u Indiju gdje svake godine boravi u ashramima i upoznaje se sa raznim stilovima joge. Njezina ljubav su Ashtanga Mysore stil i TM meditacija. Praksu joj dodatno obogaćuje iskustvo s mnogobrojnih radionica poznatih učitelja kao što su Sara Granstorm, David Robson i drugi. Zajedno sa Svemirom organizira Yomad – Yoga, Music i Dance Festival u Rovinju i yoga retreate u Hrvatskoj i šire.

O SVEMIRU:
Yoga mu je inspiracija od ranog tinejđerstva, a meditaciju prakticira od 15-te godine. Pokretač je Chakra Dance yoga metode i pionir zvukoterapije u Hrvatskoj. Kao glazbenik svira australski didgeridoo i gitaru uz pjevanje. Trenutno pohađa yoga trening TT600 kod učitelja Jadranka Mikleca. Autor je „ Zvukoterapija – dobre vibracije za dušu i tijelo“ s Om Didge glazbom za zvukoterapiju. Terapeut je Romanowski metode američkog terapeuta Jeffa Romanowskog – rada na tijelu s dubokim tkivom za osobnu transformaciju. Pokretač je Yomad – Yoga, Music and Dance Festivala u Rovinju i zajedno s Izabelom voditelj yoga retreata u Hrvatkoj i šire.

Vidimo se na prostirkama!

Namaste 🙂

verasana ples