Je li zaista Nutella odličan izbor za svaki početak dana kao što svaka reklama o istoj govori?

Koliko je god grozno biti glasnik loših vijesti, vrijeme je da se zauzmemo za sebe i svoju djecu i kažemo ne GMO proizvodima koji nam se gotovo poetično reklamiraju pod krinkom zdrave hrane.
Kad se dogodio taj trenutak, taj preokret u našoj glavi da smo postali toliko podložni utjecaju, toliko naivni i toliko lijeni razmisliti na trenutak prije nego navalimo na police u potrazi za svojim primjerkom tihog ubojice koji nas opetovano truje iz dana u dan, a mi mu dozvolimo jer slijepo vjerujemo mami iz reklame koja kaže da je zdravo i da je Nutella pravi primjer nutritivnog obroka. Naoko djeluje bezopasno zbog krajnje jednostavnih sastojaka kao što su mlijeko, lješnjaci i šećer. Čak i mama iz reklame jedva čeka da nahrani djecu Nutellom, pa zašto ne bi i mi?

Čak se poistovjećujemo s njom jer su i naša dječica nakon obroka Nutelle spremna “grabiti” u dan, mada se čini da su spremnija zagrabit’ još Nutelle. Mama iz reklame se jako trudi uvjeriti nas da je Nutella dio zdravog obroka, mada ona zapravo nije dio ničega zdravog.

OPASNOSTI NUTELLE:

SOJA

Mnogi će se suprotstaviti ovom mišljenju jer azijske kulture konzumiraju soju često i već stoljećima i sigurno je zato dobra i za nas. Azijske kulture zapravo konzumiraju vrlo male količine prirodno uzgojene soje, znači ni približne količine kao mi. Konkretnije, u ovom slučaju govorimo o sojinom leticinu, a on vam nije prijatelj. Zašto? Zato što je npr. povezan s tim da uzrokuje tiroidnu depresiju, nekontrolirano povećanje tjelesne mase, malaksalost, kašnjenje menstruacije, prerani ulazak u pubertet, te rak dojke. Ne, ne, nije vam prijatelj taj sojin leticin.

ŠEĆER

Šećer od genetski modificirane šećerne repice poznat i kao jako jeftin pun pesticida te izmijenjen šećer koji naše tijelo niti ne raspoznaje kao šećer. Najbitnije je da je jefin. Manje bitno je da takve šećere nazivamo neurotoksinima zbog njihove sposobnosti da prijeđu krvno moždanu barijeru te prilikom toga uzrokuju smrt moždanih stanica. Također ih se povezuje sa slučajevima kao što su ADD, ADHD, autizam, depresija, tjeskoba, migrena i sl.

OBRANO MLIJEKO

Odmah si u startu iz glave izbijte sliku zelene livade i vesele kravice jer stvarnost je vrlo drukčija. Ono što smo dobili nije obrano mlijeko, već gnojem ispunjeno mlijeko bolesnih krava koje su tovili GMO kukuruzom, antibioticima i tko zna s čim sve ne da uz što manje troškova izvuku što više bolesnog mlijeka koje su dodatno zlostavljali sve dok nisu iz njega izbili i posljednji “mu”. Zatim u konačni rezultat iliti bijelu tekućinu bez okusa i mirisa koju toliko vole nazivati mlijekom dodaju mlijeko u prahu koje je inače krcato najopasnijim tipom kolesterola ikad.
VANILLIN

Etiketa kaže bez umjetnih boja, zanimljivo kako su prigodno zaboravili spomenuti umjetne okuse kao što je spomenuti vanilin. To je MSG (monosodium glutamat), također poznat kao E621. Vanilin vara vaš mozak i mislite da osjetite pravu vaniliju. Mozak vam je zbunjen, vanilin dobiva bitku i još vas šuta dok ste dole prelazeći krvno moždanu barijeru kao neurotoksin i ubija vam par moždanih stanica kad je već tamo. Usto, vanilin je iznimno opasan jer izaziva ovisnost povezujući se s receptorima u vašem mozgu uzrokujući otpuštanje serotonina ili “osjećam se super” hormona. Još jedna zanimljiva stvar je da se jefino proizvodi u Kini na bazi petroleja, a Kina je vodeći proizvođač vanilina u svjetu i glavni distributer proizvođačima hrane diljem svijeta.

Vrijeme je da podvučete granicu i kažete ne neurotoksinima, ne GMO šećeru, ne jeftinom i umjetnom vanilinu, vrijeme je da kažete NE Nutelli, legalnom trovaču vas i vaše djece.

Napomena Atme: Postoje alternative – čokoladni i lješnjak namazi tipa Nutelle po prihvatljivoj cijeni bio kvalitete odnosno organskog uzgoja i bez aditiva npr u DM, Mullera, trgovinama zdrave hrane, bio linija proizvoda u Intersparu, a možete i takav namaz napraviti sami.

Preuzeto sa: dnevno.hr

preventdisease.com

eatingwell.com

weedemandreap.com

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 28.09.2015.
Slijedeća objava800 godina star popis: 13 navika prosvijetljenog pojedinca
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.