Od 10.10.2017. do 8.11.2018. Jupiter je boravio u znaku svog pada – Škorpionu. Sama činjenica da je Škorpion znak pada Jupitera ukazuje na to da ovaj planet ovdje nije mogao ispuniti svoj potencijal u onom pogledu kako smo možda navikli od njega.

OGLAS 78 300×600 centriran
Naime, Jupiter kao planet optimizma, mudrosti, znanja, morala, sreće, istine u znaku Škorpiona (podzemlje, tajne, osvetoljubivost, okultno, sve što je  skriveno…) će učiniti da sve to što je tajno, što guramo pod tepih i sl. ispliva na površinu.

Ovo je razdoblje kada maske padaju, kada se suočavamo sa vlastitim strahovima, kada poniremo u sebe i kroz introspekciju zacjeljujemo stare (otvorene) rane; razdoblje kada imamo priliku popraviti sebe kao osobu, ali i kao duhovno biće; razdoblje koje će nas dovesti na kušnju da odaberemo između materijalnog i duhovnog i samim time pripremimo sebi put za ulazak Jupitera u Strijelca gdje će nam se pružiti prilika da ispunimo sav svoj potencijal.

Prije nego što krenem sa tumačenjem ulaska Jupitera u znak Strijelca, navest ću par primjera u kojima se jasno vidi djelovanje Jupitera u znaku Škorpiona. Možemo odmah krenuti od politike, koja je sama po sebi obmana. U periodu boravka Jupitera u Škorpionu smo svjedočili padu Agrokora, razotkrivanju kojejakvih afera i curenja informacija, uhićenjima poznatih političara…

39

S druge strane, razotkriveni su mnogi zločini i prijevare (npr. prijevara u Muzeju Biblije u Washingtonu, ekskluzivni summit u Dubrovniku, Jonathan Burrows koji je oštetio prijevozničku tvrtku Southeastern za 43 000 funti …).

Ove godine smo svjedočili i raznim trendovima koji su inspirirani horor filmovima, a čija je svrha bila masovno traumatiziranje, a posljedica je svakako bila suočavanje ljudi sa strahovima i traumama.

Dakle, 8.11.2018. Jupiter prelazi u znak svog domicila – Strijelca i tamo će biti do 2.12.2019.. Ovdje je on svoj na svome; kako bi se reklo – doma. Sam ulazak neće biti lagan jer Jupiter radi kvadrat sa Marsom i inkonjukciju sa Uranom. Drugim riječima, donijet će nam naglu promjenu, koja ne mora biti ugodna, ali od nas se traži da joj se prepustimo i prilagodimo.

Sve to će naglasiti i fiksna zvijezda Kornephoros iz sazviježđa Herkula koja se nalazi na prvom stupnju Strijelca, a samo sazviježđe govori o zadacima i misijama koji se moraju izvršiti kako i se očistila genetska karma koju nosimo. Naravno, sve ovisno o tome gdje vam se nalazi znak Strijelca u natalnoj karti, ali i kakav odnos imate između ovih planeta.

77

Npr., netko tko u natalnom horoskopu ima konjukciju/kvadrat/opoziciju Jupitera i Marsa će puno dramatičnije doživjeti ovaj aspekt od nekoga tko ih nema u aspektu ili kome su u trigonu/sekstilu.

Ja ću ovdje navesti što generalno možete očekivati u ovom periodu, ali računajući po podznaku:

Podznak Ovan

Tranzitni Jupiter vam pada u deveto polje; polje filozofije, morala, sreće, svijesti, religije, inspiracije, fakulteta, inozemstva itd. Možete očekivati rast upravo na tim područjima života. Naravno, ovisno o postavci natalne karte, ovo vam može osigurati dobar i unosan posao u inozemstvu, ali i daleka putovanja općenito; dobru fakultetsku godinu, diplomu; razvoj svijesti; kontakt sa višim Ja, ali i sa samim Izvorom. Također, neki od vas će doći u kontakt sa nekom utjecajnom osobom koja će imati velik utjecaj na vaš daljnji životni put.

OGLAS 78 300×600 centriran
Podznak Bik

Onima sa podznakom u Biku Jupiter ulazi u osmo polje. Ovo će biti i najizazovniji položaj jer Jupiter predstavlja ekspanziju, a osma kuća sve ono što je potisnuto i strahove. Ako se tokom boravka Jupitera u Škorpionu niste suočili sa svojim strahovima, oni bi u ovom periodu mogli postati još veći. Pogotovo ako imate izazovne aspekte Jupitera sa maleficima (Mars, Saturn, Pluton, Uran, Neptun). No, osma kuća je i kuća transformacije pa će oni koji su radili na svojim strahovima doživjeti upravo to – transformaciju i regeneraciju; efekt Feniksa.

Podznak Blizanac

Jupiter vam ulazi u sedmo polje; polje partnera, javnosti, ugovora, klijenata, suda… Ovaj položaj će pomoći da se riješe neke sudske parnice na najpravedniji mogući način. Također, ovo su i poslovi, tj. ugovori koji se sklapaju s jako utjecajnim ljudima (koji najvjerojatnije imaju vezu sa inozemstvom ili su sami iz inozemstva). Za one koji su sami, ovo je slika životnog partnera koji je moralan, pravedan, inteligentan i uspješan i koji vam u ovom periodu ulazi u život.

39

Podznak Rak

Tranzitni Jupiter vam prolazi kroz šesto polje; polje zdravlja, posla, podstanarstva, kućnih ljubimaca… Jako dobar položaj jer će osigurati uspjeh na poslu (vrlo moguće i povišicu); dobre odnose sa kolegama; nekima će donijeti i posao u inozemstvu. Za one koji traže podstanarski stan će omogućiti da pronađu raskošan, prostran, velik i luksuzan stan; neki će nabaviti rasnog ljubimca… Što se zdravlja tiče, bitno je dobro promotriti položaj šestog polja u natalu jer Jupiter, koji znači ekspanziju, može dodatno pogoršati stanje (ako je već loše). Ali svakako, ovo je slika utjecajnog liječnika to stanje može popraviti.

Podznak Lav

Jupiter u petom polju vam donosi priliku da iskoristite svoje talente u najboljem mogućem smjeru. Ovdje će se ukazati prilika da živite od onoga što volite; npr., ako volite pisati, ova godina će vam pružiti priliku da taj svoj dar podijelite sa drugima i da usput zaradite; ako pjevate, ovo će biti godina kada ćete biti prepoznati i kada ćete napokon moći živjeti od toga što volite… Također; ovaj položaj će nekima i donijeti velike zarade u igrama na sreću (treba provjeriti odnose serije 2 i 5 u natalnoj karti); neki će biti blagoslovljeni djetetom (pogotovo ako govorimo o prvom djetetu), dok će neki upoznati i ostvariti ljubavne odnose sa nekim tko dolazi iz druge zemlje.

77

Podznak Djevica

Tranziti Jupitera kroz vaše četvrto polje će vam omogućiti da se riješe pitanja vezana za kuću tj. nekretninu (npr., ako čekate legalizaciju, ovo će biti godina kada će se to ostvariti); također, ovo će biti šansa i dobar period da se napokon pokrene neki privatni posao. Što se tiče odnosa u obitelji, Jupiter će ih dodatno naglasiti (ako su urušeni, ovaj položaj ih može još više ugroziti i obrnuto). U slučaju da u natalu imate malefika u četvrtom polju, vrlo je moguće da ćete na neki način biti prisiljeni napustiti rodni grad/zemlju.

Podznak Vaga

Ovo će definitivno biti godina kada ćete proširiti svoje znanje i promijeniti svoj način razmišljanja u smislu da ćete ‘vidjeti izvat okvira’; ovo će biti i godina izleta i kratkih putovanja; godina kada će se vašim mlađim braći/sestrama otvoriti neke nove mogućnosti za napredovanje. Ako ste u procesu selidbe, ovo je signifikator da ćete se doseliti u neki elitni kvart/naselje; ako kupujete auto, ovo također ukazuje na luksuzni automobil. Svima onima koji se bave intelektualnim radom će ovo biti jako povoljna godina.

OGLAS 78 300×600 centriran
Podznak Škorpion

Jupiter u drugom polju svakako govori o velikim iznosima novca; a da li ćete ih dobiti ili izgubiti/potrošiti, ovisi o postavci vašeg drugog polja (npr., ako imate dobar odnos vladara 2 i 5, ovo može biti dobitak na lutriji; a ako imate loš odnosi 2 i 8, ovo mogu biti velike kamate i zaduženja koja morate platiti…). S druge strane, drugo polje predstavlja užitak pa će ovo biti godina hedonizma. Bez obzira na sve, Jupiter će vam ovdje dati šansu da zaradite i da poboljšate svoj odnos prema novcu i osobnim vrijednostima, a na vama je da to prepoznate i primjenite.

Podznak Strijelac

Za vas će ovo biti period buđenja, osobnog rasta, samosvjesnosti; period kada će vaš karakter i temperament doći do punog sjaja. Osim što ćete duhovno vibrirati na visokim frekvencijama, zračiti ćete i fizički. Ovo će za vas biti godina renesanse, godina preporoda, velike životne energije i snage.

39

Podznak Jarac

Jupiter, osim što vlada Strijelcem, vlada i Ribama pa je u dvanaestom polju, gdje vama tranzitira, svoj na svome. Ovdje ću naglasak staviti na religiju, intuiciju, psihičko zdravlje, nesvjesno… Očekujte rast na tim poljima. Nije isključeno ni da ćete doživjeti neka paranormalna iskustva/vizije. Vaše molitve i afirmacije napokon dolaze do materijalizacije i to više od očekivanog. Također, ovo je i slika dalekih, prekomorskih putovanja u potrazi za znanjem i istinom..

Podznak Vodenjak

Jako dobar položaj jer jedanaesto polje, kroz koje vam prolazi ovaj Jupiter, simbolizira želje, nade, planove i sl. Upravo će vam Jupiter omogućiti da iste i ostvarite. To će najvjerojatnije biti uz pomoć nekog utjecajnog prijatelja ili starijeg brata/sestre. Oni koji se bave ezoterijom, a naglasak je na astrologiji, mogu očekivati više spoznaje i općenito ogroman rast znanja na tom području.

OGLAS 78 300×600 centriran
Podznak Ribe

Jupiter vam prolazi vrhom horoskopa, desetim poljem, pa sve vaše ambicije dolaze napokon do materijalizacije. Ovo je godina kada se uspinjete po pitanju karijere, časti, autoriteta, statusa itd. Ovo također može dovesti do sustreta sa bitnom osobom koja ima visoku poziciju i funkciju i koja vama pomaže da ostvarite svoje mogućnosti i ambicije. Čestitam 🙂

Zrinka Vrkić

49 HEMP RUKSACI

HIMALAYAN 100% HEMP - RUKSACI OD KONOPLJE

Budi eko, budi cool!

Otkrij u ATMA webshopu veliki izbor modernih ruksaka od konoplje, dostupnih u izobilju boja i bogatog dizajna! Svaki ruksak je napravljen od eko konoplje, ručno izrađen u Nepalu.

Konoplja je izuzetno čvrsta, „diše“ i upija vlagu s tijela dok istovremeno sadrži antibakterijska i antimikrobna svojstva koja nadilaze bilo koju prirodnu tkaninu. Konoplja neće uhvatiti plijesan niti zadržavati mirise! Lako se održava. Trajnost do 10 godina!

Svaki ruksak sadrži i odjeljak za laptop do 38 cm veličine, ruksaci imaju mekane, pamukom podstavljene remene i dio koji dodiruje leđa. Ruksak ima višestruke džepove te dva bočna pretinca za boce.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.