Predivno je vidjeti proljeće kako se budi. Novi život budi se u cvijeću, probijajući staro jesenje lišće time nas podsječajući na potrebu otpuštanja starih stvari, kako bi nove mogle biti rođene. Mijenjanje prirodnih ciklusa nas podsjeća na prirodni tok života, kako bi smo se ‘odvezali’ od prošlosti, te punim srcem prigrlili sadašnji trenutak.

Ovogodišnje proljeće će biti posebno. Čak nas i položaji zvijezda i planeta na nebu podsjećaju koliko je bitno otvoriti srce i dopustiti životu da teče svojim prirodnim tokom. Pomrčina sunca koja će biti ovog petka (dan prije početka proljeća) u Vedskom znaku Riba, će nam donijeti mnogo duhovnih vibracija – ali će nas i prisiliti da ostavimo iza nas sve što trebamo ostaviti, te da se otvorimo prema novim mogućnostima.
Vrijeme za otpuštanje starih stvari

pisces (1)ketumoonsunOd srpnja 2014. Rahu se nalazi u znaku Djevice, dok se Ketu nalazi u znaku Riba. Kao što smo napisali u jednom od naših prijašnjih članaka, ovo je vrlo izazovna pozicija za mjesečeve čvorove (Rahu i Ketu). Većina astrologa kaže da je Rahu ‘uzvišen’ u znaku Djevice. Zašto? Rahu predstavlja kontrolu, neprestanu borbu i opsesivnost – dok znak Djevice predstavlja težak rad, služenje, strukturu i kontrolu. Zbog toga položaj Rahua u znaku Djevice za neke može biti vrlo blagotvoran, dok za neke može biti vrlo težak.

Ovaj položaj će imati vrlo pozitivan efekt za ljude kojima fali prizemljenost u životu, koji često ‘lutaju’ umom i provode vrijeme maštajući – ali i bježe od materijalnog svijeta u duhovnost. Za sve ljude koji su previše ‘leteći’, Rahu će donijeti mnogo teškog posla i borbe, kako bi se mogli suočiti sa stvarnim životom i napustiti zonu mašte. No, za ljude koji su po prirodi vrlo materijalni (većina današnjeg svijeta), ovaj period neće biti toliko lagan. Rahu će ih učiniti jako kalkulativnim i pojačati potrebu za držanjem kontrole nad određenim stvarima.

ketu-rahu-jyotish-vedic-horoscope-prediction-astrologyNo, na suprotnoj strani Rahua, uvijek se nalazi Ketu. Njegov utjecaj za vrijeme ove pomrčine Sunca, koji će biti kulminacija dužeg procesa otpuštanja stvari i usklađivanja sa srcem, biti će vrlo snažan. Ketu će biti u konjukciji sa 3 snažna planeta: Suncem, Mjesecom i Marsom. No, nakon par mjeseci borbe i teškog rada, Ketu će nas opet početi usmjeravati u smjeru duhovnosti.

Poruka iz svemira je vrlo jasna: otpustite…i dozvolite Bogu da napravi svoj posao. Ne vežite se za um, koji želi imati sve pod kontrolom, već se povežite sa srcem i dopustite životu da teče prirodnim tokom. Sada je vrijeme za slušanje intuicije, zaboravljanja na prošlost i otvaranja za nove mogućnosti, koje su prije bile neostvarive. Otpustite sve svoje strahove i dvojbe, te uronite u nepoznato.

Za vrijeme pomrčine, Sunce i Mjesec će biti u Uttara Bhadrapada nakshatri, koja predstavlja duhovnu snagu i putovanja u nepoznato. U isto vrijeme, Ketu i Mars će biti u Revati nakshatri, koja donosi sigurnost, vodstvo i intuiciju. Ovo je snažan planetarni položaj za siguran ulazak u Višu Svijest i istraživanje unutarnjeg svemira.
“Otpustite…i otvorite se”

letting-go-jyotish-rahu-ketu-vedic-horoscopeZa one tvrdoglave, koji imaju problem sa otpuštanjem vezanosti, ovo će također biti izazovan period. Vladar znaka Riba, Jupiter, se sada nalazi u Ashlesha nakshatri, koja predstavlja vezanosti. Ovo jasno pokazuje da nas naš um koji često želi imati kontrolu nad svime, može spriječiti da se krećemo prirodnim tokom i otvaramo prema novim mogućnostima.

Potreba za kontrolom bi mogla biti vrlo snažna kod nekih ljudi – a mogla bi rezultirati i bolovima u vratu. Zašto? Zamislite da je vrat ‘poveznica’ između uma i srca. Ako vaš um nije povezan sa srcem, koje je po prirodi uvijek spontano i intuitivno, mogli bi ste pasti pod utjecaj starih ‘programa’ skrivenih u podsvjesti uma. ‘Krutost’ uma može rezultirati bolovima u vratu – na taj način će vam svemir pokazati da je zaista vrijeme da se otvorite prema novim mogućnostima.

Svemir vas ovu bitnu lekciju može naučiti kreiranjem mnogih nepredviđenih situacija, ili čak gubitkom nečeg vama vrijednog. Pokušajte biti čim otvoreniji za vrijeme ovog perioda, i imajte na umu da kada svemir oduzima nešto od vas, to je samo zato da vam može poslati nešto bolje.

Duhovna snaga

pisces (1)mars Prisutnost Marsa u znaku Riba u Revati nakshatri će nam donijeti mnogo duhovne snage, ali i volje i energije za meditaciju, molitvu i povezivanje sa Višom Svijesti. Ovo je savršeno vrijeme za one koji su već na duhovnom putu i žele ići još dublje. Sada je vrijeme da uronite u duhovno iskustvo – povežete um sa srcem i uvedete duhovnu praksu u svakodnevnu rutinu.
Naučite znanost meditacije uz mantru

Budući je ovo odlično vrijeme za početak neke duhovne prakse i povezivanje sa srcem, možda je vrijeme da obogatite svoj život praksom svakodnevne meditacije? Mi osobno provodimo vrijeme u meditaciji svakodnevno i jasno vidimo koliko to utječe na naš život. Osim toga, i učitelji smo meditacije.

japam-mantra-project-meditationNajlakši tip meditacije je meditacija sa mantrom. To je najlakši način za početak, budući jako smiruje um, uklanja potrebu za kontrolom, ali i otvara vrata prema srcu i Višoj Svijesti. Praksa mantranja i disanja uz mantru je moguća za svakoga, vrlo jednostavna – a daje izvanredne rezultate.

Počeli smo sa učenjem i širenjem Mantra Projekta. Svrha Mantra projekta je jednostavna: naučiti kako meditirati uz mantru i podržati vas da svakodnevno uživate u tome. Svi polaznici Mantra projekta koriste određenu mantru 40 dana, te po završetku dobivaju blagoslovljenu narukvicu od strane našeg duhovnog učitelja, Sri Swamija Vishwanande – kao podsjetnik na završen projekt, ali i kao podršku da uđete dublje u duhovna iskustva i ne napustite tu svakodnevnu praksu.

Ako bi ste željeli sudjelovati u projektu, slobodno nam se javite. Naučiti ćemo vas kako prolaziti kroz projekt, ili preko skype-a ili uživo. Sudjelovanje u projektu i učenje meditacije uz mantru je besplatno – a rezultati su beskonačni! Nema potrebe da spominjemo da su meditacija i mantranje jedne od najsnažnijih astroloških pomoći, budući harmoniziraju našu energiju na najdubljim nivoima kako bi smo mogli biti u harmonji sa energijom Svemira i Božanskog.

Zainteresirani ste? Javite nam se.

Napomena: Sva predviđanja bazirana su na dokazanom sistemu Jyotisha, Vedske astrologije, koji smo pronašli kao najtočniji. Možete primjetiti neke razlike u izračunima između ovog sistema, i sistema zapadne astrologije. Naime, u Vedskoj astrologiji, horoskopske znakove računamo malo drugačije.

Kontakt

4harmony.eu/hr
facebook.com/4harmony.hrvatska

logo4harmony

Prethodna objavaSve što jedemo, radimo i mislimo određuje trajanje našeg života
Slijedeća objavaTajna magneta srca
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here